Bloggtoppens felvisning och Jante-Bloggare


Bloggtoppen har sedan ett par veckor haft ett periodiskt återkommande fel som medför att räknaren visar på tok för mycket.

I praktiken rör det sig, lite olika för veckorna, om en missvisning på 20-75% Min blogg har enligt Bloggtoppen haft 61920 sidvisningar sedan i söndags varav 37313 unika besök. I praktiken (enligt Statcounter) så har den haft drygt 17100 sidvisningar och drygt 10400 unika besök.
Cookien för unika besök har en varaktighet av 1 timme hos mig.

Man kan med andra ord dra slutsatsen att BT visar mer än dubbelt så högt värde för min blogg jämfört med Statcounter. Det är ett känt fel och Jimmy jobbar på att fixa till det, men först måste det lokaliseras. Man kan tänka sig att det är ett fel i koden, men det kan också röra sig om något strul på den tekniska utrustningen på webbhotellet. I vilket fall som helst så pågår felsökningen.

Enda trösten i bedrövelsen är att felvisningen gäller ALLA bloggar som är med på Bloggtoppen. Ju fler träffar en blogg har, desto mer påverkas givetvis resultatet. Det betyder också att en blogg med 3000 sidvisningar per dygn får en missvisning som siffermässigt är 100 gånger mer dramatisk än en blogg med 30 sidvisningar per dygn.

Jante-Bloggare: ”I bloggosfären kan man läsa i kommentarer och bloggposter att det förekommer fusk i besöksräkningen, sådana anklagelser är inte bra att de förekommer, särskilt inte för dom som anklagas. Om det samtidigt är så att någon eller några av de som anklagas för fusk har bedrivit rena hatkampanjen mot t.ex den ena av tjänsterna så mildrar det inte precis misstankarna.”

Vederbörande syftar på den kampanj som undertecknad drev mot det kommentars-
spammande Blogrankers. Tyvärr är det standard att bli utsatt för den sortens påhopp.

Man väljer att hoppa på en bloggare med mångfalt fler läsare med Guilt By Association-
anklagelser i stället för att maila Jimmy på Bloggtoppen och FRÅGA vad som är problemet.

Fast, förstås, hade han gjort det kunde han ju inte komma med den sortens anklagelser…

Tragiskt! Man önskar att folk kunde skaffa sig ett liv.. Jantelagen är ett plågoris..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Jantelagen, Bloggtoppen, Stalkers, Guilt By Association, Nollbloggar[/tags]


8 svar till “Bloggtoppens felvisning och Jante-Bloggare”

  1. Ja varken du, jag, Esbati, Federley -eller- Jimmie Åkesson fuskar som vissa antyder. Men däremot har vi inte såå himla många besökare som BT visar.. Men jag antar att vi är nöjda för det..

  2. Flåt Jinge. Min kommentar hamnade fel. Radera den är du snäll så här skrev jag:

    Jo, som jag skrev tidigare så vet jag vem du avser. Själv har jag fått ett flertal kommentarer raderade för att jag försvarar dig men det är sådant man får leva med antagligen. Det här med ”jante” är väl bara spikens huvud hahaha…… :-)

  3. Den där Thomas på Krigskrönikan lär vara försöksutskriven igen. Han har börjat i gammal god stil så det är väl dags för dem att ta in honom och ge honom en hästdos denna gång. Där kan man väl verkligen tala om en jantebloggare?