Bloggportalen och Twingly


Idag pratade jag med Lotta Holmström på Aftonbladets Bloggvärldsblogg. Skälet var att jag upptäckt att mina pingningar bara kom fram vid maximalt hälften av de gånger jag pingade.

I en e-post förklarade Lotta tidigare att upprepade pingar inom ett snävt tidsintervall placerar den pingande bloggen i ”karantän” fram till nästa morgon. Detta för att Aftonbladet vill undvika spam från olika aktörer. Det gjorde att jag plockade bort raden i WordPress som genererade automatisk pingning varje gång jag sparar en bloggpost. Orsaken är tämligen självklar. Det händer att jag stavar fel eller skriver på ett sätt som ingen begriper. Uppdaterar jag då den bloggposten så gör Bloggportalen mig till en möjlig ”spammare”.

Det som sedan hände var att jag, trots att jag tagit bort automatpingningen, upptäckte att jag likafullt hamnade i ”karantän” ibland. För-
klaringen till detta är att jag i efterhand hade uppdaterat en bloggpost med en länk till en artikel i Aftonbladet som var relevant till min egen bloggpost. Lotta förklarade att om man pingar om samma bloggpost igen, fast med en tillagd länk, så tolkar Bloggportalen detta som en spamvariant.

Det jag efterfrågar är givetvis en bättre funktionalitet och en mer ”Twingly-lik” behandling av bloggar som pingar artiklar i Aftonbladet. Lotta berättade att man från årsskiftet kommer att jobba mer på funktionaliteten, men att det fram till dess knappast kommer att hända speciellt mycket.

Min egen erfarenhet är således: Pinga inte bloggportalen innan du lagt in samtliga länkar till tidningsartiklar som finns i Aftonbladet.

När du gjort det så ska du inte pinga Blogg-
portalen igen med mindre än att du skrivit ett nytt blogginlägg. (!)

Och Bloggvärdsbloggens senaste inlägg då? Lotta och Arna citerar en bloggspammare som skriver: ”Alltså helt seriöst, vad fan håller du på

med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förutom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av “ditt liv” tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar…”

Den kommentaren tog jag bort. Jag betraktade den som spam, något som uppenbarligen var helt korrekt…

Bloggvärldsbloggen Twingly

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Bloggportalen, Lotta Holmström, Aftonbladet, Twingly, Pingning, Bloggspam[/tags]


6 svar till “Bloggportalen och Twingly”

 1. Kan inte Bloggportalen och Twingly skaffa sig ett eget uttryck, istället för att sno ett som redan används?

  Att ’pinga’ är att kolla konnektiviteten mellan två nätverkshostar.

 2. Jag har faktiskt inte upplevt att jag blivit satt i karantän av Bloggportalen. Ändå får jag rätta i princip varje inlägg jag skriver.

  Jag lägger däremot i stort sett aldrig till länkar i efterhand till mina inlägg.

  Jag har störrre problem med Twingly där jag ibland inte får igenom mina automatpingar alls. Utan får pinga manuellt.

  Wille: Använd gärna svenska ord. Inte anglicismer. Förbindelsen. ;-)

 3. Och Mike Muuss tog i sin tur uttrycket från någonting annat. Nämligen från det ljud som en sonar ger ifrån sig.

  Språket tillhör alla :P

 4. Jodå RS! Bloggportalen skannar alla bloggar som är med, men det tar några timmar. Ser du på deras hemsida så hittar du oxo längst upp till höger möjligheten att påskynda en sådan skanning, möjligheten att pinga direkt.

 5. Jinge,

  Tycker du att Aftonbladets hemsida är läsbar ÖHT? Jag blir yr i huvudet bara jag ser den. Att hitta nyheter att pinga till där är väl ett konststycke i sig!