BLOGGOSFÄREN MÅSTE STOPPA BLOGRANKERS!


Hedrup & Nordberg Consulting HB, företaget bakom det skandal-omsusade BlogRankers hotar bara fler och fler i en accelererande takt.

De uppvisar en provkarta på olika dumheter och har till och med lagt in en ”Confidentiality Warning” i sina e-brev som de inte undertecknar med namn utan antingen ”BlogRankers” eller också Hedrup & Nordberg Consulting HB.

Confidentiality Warning:

This e-mail contains information intended only for the use of the individual or entity named above. If the reader of this e-mail is not the intended recipient or the employee or agent responsible for delivering it to the intended recipient, any dissemination, publication or copying of this e-mail is strictly prohibited. The sender does not accept any responsibility for any loss, disruption or damage to your data or computer system that may occur while using data contained in, or transmitted with, this e-mail. If you have received this e-mail in error, please immediately notify us by return e-mail. By reading this e-mail you have agreed to the above statements.

Thank you


BlogRankers standardspam..

En sådan ”Varning” har ingen som helst rättsverkan i något land i västvärlden, men ändå har de dessvärre lyckats skrämma bloggare att ta bort texter som innehöll kritik mot deras spammande och bloggaren KAS skriver så här på sin blogg:

”Nu har jag äntligen blivit av med polisanmälan som jag fick på mig för att jag inte gillade spammare. Tyvärr var jag tvungen att avsäga mig en del av min yttrandefrihet och radera tre bloggposter, men vad gör inte en man med försvagat hjärta för att få den lugn och ro som sjukdomen kräver.”

Att det inte GÅR att polisanmäla folk som uttrycker kritik mot ett företag undviker BlogRankers att berätta..

Det BlogRankers nu försöker uppnå är att alla som är kritiska till deras kommentars-spammande ska RADERA den högst berättigade kritik de skrivit. De drar sig uppenbarligen inte heller från att utnyttja folks dåliga hälsa för att få stopp på kritiken.

I den svenska yttrandefriheten ingår en absolut rättighet att kritisera företag och myndigheter. Dessutom kan man utan vidare använda deras logga för att illustrera vem kritiken riktar sig mot, något som också dagligen sker i tidningar och TV.

Att bloggare i Sverige skulle acceptera sådana försök till censur är inte värdigt en demokrati, lika lite som försöken att tysta bloggare. Nu måste alla bloggare hjälpa till att sätta stopp för dessa dumheter.

En fullständig och total bojkott är tydligen det enda som Hedrup & Nordberg Consulting HB, läs BlogRankers, begriper.

Skriv om detta på din blogg!

Eller ska vi bloggare stillatigande finna oss i att enskilda företag försöker censurera bloggar?

[i] Läs vad BlogRankers gjort!


40 svar till “BLOGGOSFÄREN MÅSTE STOPPA BLOGRANKERS!”

 1. Jinge! Blogrankers har tydligen verksamhet som riktar sig mot andra länder också. Borde man inte försöka se till att översätta den informationen som finns, i alla fall den väsentligaste, till dessa språk. Att börja med engelska kanske?

 2. ”Blogrankers har tydligen verksamhet som riktar sig mot andra länder också.”

  Säger dom, ja. Enligt mina källor rör det sig om ett inte helt lyckat försök att sälja bantningsprodukter via Amazon.com (tror ni kunderna fick vad dom beställt?).

 3. Allaredan så har mycket synts om detta i bloggosfären, men trots detta så är det förvånansvärt att ändå flera bloggar visar upp deras ”knapp” på sina bloggar. Om alla kunde hoppa av eländet så skulle det vara fint.

 4. En Limrick på ämnet Bloggrankers :)

  Den arga lilla Farbrorn från Handen
  använde en grön logga, när han fann den…
  spamm tycker vi verkligen e skit
  det vill vi inte ha hit
  så den Affärsidén rann säkert ut i sanden……

 5. I en tidigare kommentar länkades det till Webbfacit.se, en förteckning över IT-konsulter. Nu verkar Webbfacit, efter de negativa omdömena om företaget i fråga, tagit bort dem från deras register.
  Jag tror ”konsult”-bolaget har underskattat vad de gett sig in i.

  Någonstans måste man dra gränsen för vad som kan accepteras. Sist de var på tapeten och då hotade bl a mig, så rann det ut i sanden. Om ingen verkligen sätter stopp för deras fasoner kommer de fortsätta så här om och om igen. Nu är inte längre en ursäkt från deras håll ett alternativ.

 6. Blogrankers är snart lika känt varumärke bland bloggare som Arboga öl. Jag pratade med E-L på telefon och då berättade hon att anmälan var gjord på polisstationen i Hägersten. På en direkt fråga om hon kunde sända en kopia på anmälan så svarade hon att det kunde dröja några veckor .. hon hade inte fått den själv än. Då jag frågade på vilket vis jag hade vanärat deras sk ”upphovsrättsskyddade logotyp” så fick jag svaret att det hade deras advokat sagt. På fråga vem det var blev svaret att han ”uttryckligen sagt att” hans namn inte fick lämnas ut.

  När jag sa att jag tagit bort mina bloggar så blev svaret att dom skulle tänka på attdra tillbaka anmälan.

  Det var först när jag drog till med följande i ett mail ”Hur som helst jag kommer aldrig mer att delta i eller att kommentera denna typ av kampanjer. Med detta hoppas jag att polisanmälan kan tas tillbaka från er sida.” som jag blev fri från otyget.

  Om ni klickar på min signatur kan Ni läsa deras svar och min kommentar till det svaret.

  KAS

 7. ”På fråga vem det var blev svaret att han “uttryckligen sagt att” hans namn inte fick lämnas ut.”

  Det finns ingen svensk advokat som skulle rekommendera sin klient att byta mot varenda jäkla paragraf i advokatsamfundets regler för god advokatsed. E-L ljuger. End of story.

 8. Om deras advokat inte vill lämna ut sitt namn är det den sämsta advokat jag hört talas om. Det förekommer helt enkelt inte. En advokat ska agera som en ”buffer” mellan sin klient och dem man bråkar med. Normalt är det ju just ADVOKATENS namn man lämnar ut, inte en person på det egna företaget, så att ADVOKATEN får hantera alla frågor. E-L svamlar!

  Jag är tyvärr ute på tjänsteresa den här veckan, men jag ska försöka sätta upp en wordpress så fort jag kan så även jag kan skriva om dårarna och få lite taffliga ”polisanmälningar” att skratta åt.

  Ni som bloggar: Ni ser väl till att länka till varandra ordentligt när ni nämner BlogRankers och H & N Consulting? Då kommer nämligen google att placera era artiklar om dem högt på listan. Men det vet ni säkert redan…

 9. Ska man höra av sig till bloggar som länkar Blogrankers? Karolina Lassbo ”Glamourprinssessan” gör det och jag antar att det är en del fler ”större” bloggar som gör det.

 10. Nja, jag ska nog inte skicka brev just till Lassbo. Jag är lite elak mot henne på min blogg idag (det var när jag kikade in på hennes blogg för att kunna vara elak men korrekt som jag såg att hon länkade).

 11. Hahaha… Amazon-grejen var fin. Jag tror aldrig jag sett så mycket negativ feedback. Herr och fröken BlogRanker börjar se ut som riktiga begragare!

 12. “Hur som helst jag kommer aldrig mer att delta i eller att kommentera denna typ av kampanjer. Med detta hoppas jag att polisanmälan kan tas tillbaka från er sida.”

  Är du seriös?
  Du låter dig alltså tystas totalt av dessa skojare? Hur klarar du att leva med det?

 13. Jinge, kan du inte samla alla dina blogginlägg på en sida i kronologisk ordning som man kan länka till.. slänger upp en banner på min sida direkt!

 14. Exakt. Det har naturligtvis ingen som helst rättsverkan men mailet är ett typexmpel på ett riktigt otrevligt spam-mail som ibland skickas av skummisar utan jätte bra blåggrankiga sajter…

  Bra info Jinge!

 15. Blogrankers vs Yttrandefriheten

  Blogrankers försöker ju som bekant att tysta ner all dålig kritik mot dem. Detta går givetvis dåligt eftersom vi i Sverige har yttrandefrihet och kan skriva hur mycket negativ kritik vi vill – vare sig om statliga myndigheter eller skumma företag.

  B…

 16. Anledningen till att Hedrup & Nordberg Consulting HB försöker tysta nätet är naturligtvis att de lever på att sälja sökmotorpositionering (och på att lura folk på andra sätt).
  När Hedrup & Nordberg Consulting HB (dvs företagsnamnet, som inte på något sätt omfattas av PUL eller något annat) nämns på andra ställen så innebär det naturligtvis att risken ökar att någon som söker på Hedrup & Nordberg Consulting HB (eller del av företagsnamnet, eller något som har koppling till detta, t.ex Blogrankers) hamnar på en sida som avslöjar företaget med vad det egentligen handlar om.

 17. Det vore m.a.o. bra om man kunde sökmotoroptimera. Ett första steg är väl att samla ihop alla inläggen och länka till samtliga i varje postning..

 18. Men det är ju föör faan samma text !?

  Hur hittade du den?

  Hur många träffar ger ”Have you ever thought about ways of getting” på Google?

  (Jag har ändrat lite i deras url så att de inte ska få rankingpoäng)

  Hi,

  Great blog. Have you ever thought about ways of getting some more readers?

  It is hard marketing a blog, but now there is a way to do it for free.

  Just go to Blogsinkers.com and add your blog. It’s Free.

  There are people out there searching for blogs. Make sure they find yours.

  Good Luck!

  T.

 19. Jag förstår att advokaten inte vill ståta med namnet – Advokatsamfundet skulle antagligen ringa och fråga om han hittat sin licens i ett flingpaket…

 20. ”Är du seriös?
  Du låter dig alltså tystas totalt av dessa skojare? Hur klarar du att leva med det? ”

  Vem är denna HiDe som fått för sig att jag till varje pris ska förlöjligas?
  Sluta att angrip mig överallt som du drar fram.
  För mig börjar du bli ett värre gissel än vad blogrankers är.

  Om Du läser mina bloggar och är behäftad med någorlunda mått av läsförståelse så skall du finna att din kommentar är ute på en rejäl cykeltur.

  KAS

 21. Jag tror det går utmärkt att svara till den emailen, det är bara att de verkar strunta i att läsa det som kommer till den.

  Hade den varit icke-existerande så hade mailet man skickar kommit tillbaka med ett ”den här mail-adressen finns inte på angiven server”-felmeddelande. Jag har själv besvarat deras mail genom att starkt antyda att de var bäng i skallen, och det gick fram.

  Därmed misstänker jag att de likt strutsen har stuckit ner huvudet i den virtuella sanden på den mailadressen.

 22. Ok, för mina mail har blivit hängande i 24 timmar innan de kommer tillbaka. Å andra sidan så tog jag hjälp av kontaktformuläret på hedrup.com vilket borde fungera fint.

 23. Intressant läsning om BlogRankers

  Satt precis och läste om BlogRankers och att de påstår sig ha polisanmält olika bloggare för att ha skrivit kritiska inlägg om dem. Det BlogRankers vänder sig mot är att dessa bloggare har publicerat logotypen vilket de anser vara olagligt. Skrattreta…

 24. Jag fick ett ”svar” nu. De skickade samma hotbrev där de viftar med JK-anmälan som du fick Erik.

  När ska detta sluta?

  De hade kunnat undvika detta lätt, genom att erkänna att de gjorde fel och sedan be om ursäkt samt börja uppföra sig i framtiden. Nu så verkar de helt inställda på att skjuta sig själva i sank.

 25. Ja du, man undrar hur fan det är ställt i pallet på dårarna..

  Det är inte alla hemma där om man säger så..

 26. så…de lackar ut om man använder deras logga med en sur kommentar till men inte om man har en positiv ton…

  oj oj… de vet inte vad de ger sig in på … nu ska de få suga i sig badwill

  mohahahaha…