Bloggläsarna, underliga varelser?


I förrgår hade Johnny Stationsvakt ett inlägg där han pekade på vad folk sökte efter på sökmotorerna innan de kom till hans blogg.

Mycket spännande faktiskt. I samband med att jag några dagar skärskådat min egen hemsidas loggar så har jag uppmärksammats på samma sak. Eftersom jag har gratisvarianten av min räknare så har jag bara de 100 senaste träffarna sparade. Men jag har kollat tre olika gånger de senaste tre dygnen och har därför tittat lite på vad folk som söker med för ord. Google är som väntat störst..

Abc-klubben, alshorn, Bertel Nathhorst, bild på doktorshatt, birgitta resvik, björn hammarbäck, Björn Karlsson professor energisystem, Dan brown, Davincikoden verklighetsbakgrund, du har tappat din code, efysem, elektrisk fotboja fakta, FMV Aftonbladet. fågelinfluensa symptom, fågelinfluensan medicin, fångvård pengar, förstorad hjärtmuskel, global intifada, Godhatefags, Göran Persson öknamn, hakkors bilder, Hans Wigzell tamiflu, Hans Wigzell Tamiflu roche, hur många dör av amfetamin, islam, Jinge, jordbävning tokyo, katter, konvertera islam, kronobergshäktet, kvicksilver i luften, kända brottslingar, Kändisar Ibiza, Morgan Johansson Fågelinfluensa, motorhistoria, män som misshandlar, nakna demoner, nathalia edenmonts, Nästa riksdagsval, olle liljegren, opus dei, opus dei späkning, pandemi, pandemi fågelinfluensa, plastsnibbar. polisen vägkameror. Privatbilism, reklambyrå svenskt näringsliv, salomonisk, SARS aftonbladet, skitit i det blå skåpet, sos ambulansflyg, spara hela sidor, Sprit nytta, Stig Trenter, Tamiflu, tamiflu köpa, tamiflu vita, Tankesmedja hälsa livet Sverige, thomas martinsson advokat, tjuvarnas marknad
vinkelvolten

När det gäller sökmotorerna så verkar 15-18% komma via dessa. Från andra bloggar kommer ca 10% och av aggregatorerna så är Nyligen absolut störst (15%) utan jämförelse. Sedan kommer Lemonad 4%. Intressant och Sweblogs ligger lika, ca 3% var.

Det där varierar givetvis, men nyligens övertag är statistiskt säkerställt som det heter.. :)

De flesta träffarna (något över 50%) visas som ”No Referring Link” vilket jag i första hand tolkar som att siten är inlagd som favorit i webbläsaren eller RSS-läsaren.

Ska man undersöka detta bättre så behöver man en logg på kanske ett par tusen träffar för att få fram exaktare siffror. Men de många sökmotorträffarna kommer i klump när det gäller aktuella ämnen som ”fågelinfluensa” och liknande ämnen. Av detta kan man lära att en blogg som behandlar aktuella ämnen alltid får lite extra besökare.


5 svar till “Bloggläsarna, underliga varelser?”

 1. Hmmm.. jag som läser din blog ganska regelbundet kommer minsan ihåg att du skrev att du tagit bort all form av loggning! Aha! :)

 2. Linda Skugge och Regina Lund är väl lätt som en plätt att hitta något att skriva om.. :) Kruxet med Googleträffarna är nog annars att behålla dessa på bloggen en stund. När de upptäcker att det inte finns bilder på Regina ”nude” så drar de vidare i ett huj.. Man kan ju se även det på statistiken. En stor del som kommer via sökmotorerna är bara inne och vänder. Närmare 50% tror jag utan att ha botaniserat i just detta fenomen. Man kanske skulle lägga ut ett fett bete med texter om dessa damer och ha en individuell räknare på en sådan text för att se vartåt det leder.. Men det är skojsigt att kolla upp saken iaf..

 3. Alla konstiga sökningar fick mig att göra en tuff testning av bloggsfären. Jag sökte på

  prutt introvert

  och var den ena av de två träffarna om inte en webdagbok!
  Den andra träffen var naturligtvis Poetry Slam estradpoesi :-)
  De där ynglingarna i sönderriven sliten T-shirt och byxor
  som hänger utmed knävecken som står på en estarad och
  provocerar borgarsamhället.