Bloggläsandet sommartid


Alla som hållit på att blogga några år vet att sommartid är en bloggläsandets lågsäsong. Det beror givetvis på att bloggbesökarna har vettigare saker för sig än att sitta och glo på en dataskärm.

Att helger normalt ger färre läsare än början på veckan är ett känt fenomen, men ingenting kan bli sämre än en helg på sommaren med kanonväder. Folk befinner sig vid stranden, möjligtvis kollar de på Maraton eller allra mest troligt när det gäller de manliga besökarna, kollar på tjejer. ((Eller killar om man gillar sådana)) Ingen blogg i världen kan konkurrera med en 19-åring i en tunn sommarklänning. Egentligen är det inget att förvånas över, det har alltid varit likadant när det gäller bloggar och sommar.

Toppsäsong för bloggande är mellan september och april månad, då har de flesta tid att surfa runt och se vad som utspelas på en massa udda hemsidor. I morgon är det juni och då är det lugnt fram till mitten av augusti då det börjar komma fler besökare igen.

Det enda som kan störa denna utveckling är ett riktigt rejält lågtryck med åska, storm och drivis. Sker det samtidigt med någon riktigt stor händelse som bloggar kan förväntas kommentera så kan det bli rena vintersiffror på besöksräknarna. Fast, med hänvisning till förra bloggposten, det är inte därför jag ogillar alltför stark värme. :-)

Själv har jag nyligen testat att blogga från en släpbar pese, det gick utmärkt även om det var skillnad på hastigheten. Dessutom så tappade jag helt kontakten med nätet i vissa lägen vilket var frustrerande, men bortsett från det så var det inga svårigheter. Under två veckor så kommer jag att befinna mig relativt

långt från min vanliga dator. Om det kommer att innebära något för bloggen vet jag inte, vi får se. En annan skillnad är också intäkterna från Googlereklamen, det som förut varit cents har nu sjunkit till millicents. :P

Jag fick mail om skogsbranden i Svartbäcken. Brandkåren har tydligen fått bukt med brasorna nu, gott så för vinden låg stundtals åt det här hållet.

Nepp, nu är det årets första bad som gäller. Sisten i är en badkruka!

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Sommar, Lågsäsong, Badkrukor, Värme, Åska, Storm, Drivis, Natur, Politik[/tags]


5 svar till “Bloggläsandet sommartid”

  1. Tack för att du påminner mig om varför det händer så lite,både i bloggen och mailboxen just nu. I ett stormigt Centralamerika med flygolycka utanför knuten känns sommaren och helgen med fint väder i Sverige inte så påtaglig.

  2. ”släpbar pese”, det låter inte som du ännu funnit de nya billiga små bärbara från Asus etc?

  3. Nej jag vet inte vad det är, men jag kan inte bada i svenska hav. En extremt liten insjö funkar då de blir uppvärmda tokfort.