Bloggaren bakom ”Jihad i Malmö” anmäld till Polis och DI


Bara för några dagar sedan skrev jag i ett inlägg att det första rättsfallet rörande en blogg skulle inträffa i år.

Föga anade jag att jag själv skulle bli ena parten i det. Men nu har jag anmält Kristdemokraten och Civilförsvars-förbundets vice ordförande Hans C Pettersson till datainspektionen för brott mot personuppgiftslagen. Han publicerade både min adress och mitt – hemliga – telefonnummer på sin blogg, hur han nu kunnat få tag i det..

Dessutom postade jag hela inlägget till polismyndigheten samt till åklagarmyndigheten i Malmö eftersom det är rent förtal.

Han skrev sitt inlägg efter att jag kallat hans blogg för rasistisk samtidigt som jag visade en bild på honom. Den bilden ligger för nedtankning på civilförsvarsförbundets hemsida där den också finns publicerad. Så det är deras mening att folk ska kunna ladda hem och använda den.

Dessutom påstår han i sitt inlägg att jag sänt anonyma mail till ”personer i organisationer han är medlem i” och brer sedan på med ytterligare ett antal lögnaktiga och kränkande påståenden.

Att man kan bli beljugen i bloggosfären är välbekant, och kanske något som man måste räkna med. Men han har passerat anständighetens gräns när han ägnar sig åt lögner och rent förtal. Dessutom måste jag nu byta mitt hemliga telefonnummer vilket är en oönskad utgift samt medför vissa praktiska konsekvenser.

I normala fall anser jag att rättsvårdande

myndigheter ska slippa handlägga den sortens tjafs, men någonstans måste gränsen dras, och det har jag gjort nu.


17 svar till “Bloggaren bakom ”Jihad i Malmö” anmäld till Polis och DI”

 1. Bra. Jag såg hans bloggning och det hade ingenting med något att göra som du tagit upp på din blogg. Det var ju ett enda stort personangrepp. Visserligen säger det en sak; du hade rätt i sakfrågan. Han klarade helt enkelt inte av att bemöta din argumentation och måste därför ta till personangrepp.
  Det säger en del.

 2. Kan inte annat än att dra slutsatsen än att han blev riktigt jävla förbannad över vad Jinge skrev i sin bloggpost. Men att kalla någon ”antisemitisk skrivbordsmördare” som svar på bloggposten är mer än osmakligt. Det är rätt vidrigt.

  Och som några påpekat har det INGET med själva sakfrågan att göra – om det var riktigt att publicera karikatyrerna av Muhammed och om publiceringen gynnar yttrandefriheten eller om det mest handlar om att provocera muslimer. Som jag tycker är det som man egentligen borde diskutera. Nu blev det personangrepp istället.

 3. Vet partiledningen för Kristdemokraerna om vad en av deras medlemmar sysslar med på webben? Frågan är om Kristdemokraterna som parti ställer sig bakom de åsikter som en av deras medlemmar torgför så som han gör?
  Nåja, han har i alla fall gett ett bra skäl varför man inte ska rösta på (kd).
  Alltid nått!

 4. Suck!! Att du har ”häftiga” provocerande åsikter är en sak, men att publicera din adress + hemliga telenummer i sin blogg är så himla dåligt….så lågt och han ska vara ”Kristdemokrat och Civilförsvars-förbundets vice ordförande”. Vad sysslar folk med egentligen?

 5. Bra, jinge! Någon gång så passeras gränsen och då är det helt rätt att se till att det får konsekvenser.

  Huruvida KD vet om att deras man i Malmö är en hatbloggare vet jag inte, men man får ju hoppas på att både Civilförsvarsförbundet och KD får reda på vad herr Pettersson pysslar med. Kanske kan Jinges polisanmälan hjälpa dem att få upp ögonen.

 6. Nå, Jinge, har du mördat några semitiska skrivbord på sistone?

  Skämt åsido, jag hoppas verkligen han blir dömd. Att lämna ut någons adress och telefonnummer är nästan för korkat för att vara sant.

 7. Jag ställer mig också frågan hur han fått tag i personuppgifterna? Det kan knappast ses som ett skäl att ta fram ett hemligt telefonnummer för att publicera det på webben i strid mot PUL.
  Om han utnyttjat sin position i civilförsvarsförbundet för att få fram telefonnumret så bör han avgå med det snaraste.
  Eller tvingas avgå!

 8. Hur realistiskt tror Ni det är att han blir fälld? Hur lång är tid dröjer innan det att brottet är preskriberat? I vilket fall som helst brott mot PUL (Personuppgiftslag – 1998:204) ger böter eller fängelse i högst sex månader eller, om brottet är grovt, fängelse i högst två år.

 9. Han kommer att fällas. Telefonnumret är hemligt..

  Dessutom blir han nu tvungen att förklara hur han kommit över det..

 10. Har inte läst här på ett par dagar, men blir alldeles chockad. Vad vill han uppnå med att publicera ditt hemliga telefonnummer? Jag trodde att en kristdemokratisk politiker skulle uppföra sig lite mer värdigt än så.

 11. fy fan, vilken rå idiot! jinge dra iväg ett mail till KD också så de får veta vilket pack de har i sitt parti. Det är ju total skandal att man lämnar ut någons hemliga tel. nr på nätet sådär.

 12. Helt rätt att anmäla Jinge, att han är en något vriden person är det ingen fråga om. Men man undrar ju hur han kunde bli folkvald.