Bloggare kan få Guldspaden


Tidningen Journalisten berättar idag att det finns tankar om att inrätta ett särskilt pris för bloggare som gör journalistiska avslöjanden.

Journalisten: ”Föreningen grävande journalister överväger att inrätta en särskild klass för bloggare. I dag saknas en sådan. Bloggaren som avslöjade Maria Borelius inkomster kan därför inte få någon Guldspade.

Magnus Ljungkvist är pressekreterare på Stockholms läns landsting och driver bloggen Magnus tankar. Den 9 oktober skrev han om de miljoninkomster den nyutnämnda handelsministern Maria Borelius familj haft under 90-talet då hon betalat för svart hemhjälp, med motiveringen att hon inte hade råd att betala avtalsenlig lön.”

Magnus har en himla otur eftersom priset inte fanns när han började rota i den nyliberala Maria Borelius affärer. Tanken att bloggare ska kunna få guldspaden är annars utomordentligt skojig. Men det är inte helt säkert att journalister tycker det på ett mer generellt plan. Många ser nog bloggar som någon slags löss i pälsen.

Personligen trivs jag utmärkt med att vara just en lus i pälsen, kan jag bitas så gör jag. Kunde jag dessutom suga blod skulle åtskilliga högerpolitiker se tämligen blodfattiga ut.


Så här ser Grävande Journalisters Guldspade ut…


Men visst är det synd att inte föreningen Grävande Journalister kan ge Magnus en silverspade i efterhand i alla fall..?

Artikeln i tidningen Journalisten

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Magnus Ljungkvist, Bloggar, Journalist, Scoop, Guldspaden, Politik[/tags]


0 svar till “Bloggare kan få Guldspaden”

  1. I den finska valspurten har också medborgarjournalistiken gjort avtryck. En samhällsvetare filmade med digitalkamera när Samlingspartiets riksdagskandidat Petri Salo uttalade rasistiska kommentarer om somalier vid ett valmöte i Vasa för en dryg vecka sedan. Men trots att Petri Salo står fast vid sina rasistiska åsikter så har debatten mest handlat om att det hela skulle ha varit arrangerat och att Petri Salo skulle ha provocerats.