BlogCity, en katastrof!


Uppenbarligen har inte BlogCity bemödat sig om att hålla sig med en aktuell backup på systemet. . :-(

För nu lyder meddelandet:

”Blog-city is down for database repair. A hacker has affected a number of blogs and we are in recovery mode. Please accept our apologies for the delay we shall be back around 5pm GMT Sunday 21st November. Posted:21:56pm GMT Saturday”

Själv vet jag inte, men antagligen är det en gratistjänst. I min egen FeedReader har jag tre av de svenska bloggarna inlagda. Och de är tystade nu. En liten enkelriktatsymbol visar att feeden är omöjlig att nå. Det är väl inte omöjligt att tänka sig att de tappar en massa användare på detta. Nu är det dygn 2..


4 svar till “BlogCity, en katastrof!”

  1. Jojo. Man ska nog vara försiktig när man anlitar gratistjänster. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Mblog http://www.mblog.com kidnappade mitt material. De ville ha betalt för att jag skulle kunna få tillgång till min blog.

    Säkrare är att använda blogger och skicka bloggen till en server som man har kontroll över…

    Just nu använder jag Blogspot men jag kommer dirgera om min elearning blog när vår server är igång igen…den ligger nere för uppdatering.

  2. Ja det är trist. Jag undrar hur många bloggare som just nu lider av starkr frustration pga detta. Men visst sjutton är det mycket märkligt att de inte håller sig med backup? Sådant här ska ju kunna undvikas..

  3. Är det in lite väl mycket kvällstidningsjournalistik att skriva att blog-city inte har backup? DE är i recoverymode vilket ju innebär att de återställer något från något. Transactionsloggen till databasen kan räcka ganska långt t.ex.

  4. ”Recovery mode” ?? :D Hade de haft en backup hade det max tagit några timmar. I den mån de i praktiken hade någon eller ej kan man ju spekulera i, men hade de en användbar så var den väl i.s.f. alldeles för gammal. Nepp. På svenska språket kallas det klantarschel. Dessutom har de klantat till det så förbaskat så att de lämnat öppet för en hacker. Helt otroligt! Mycket oprofessionellt.