Blodbrist, åk till Palestina!


Nej det här är inte frågan om någon form av sjuk humor, det är verkligheten det är fel på, det handlar inte alls om humor, långt därifrån.

När det första man ser av media på webben är den här telegramremsan som Dagens Nyheter visar upp så kan man inte göra annat än associera fritt. Det är helt omöjligt att låta bli.

DN: Inför nästa val tänker palestiniernas president Mahmud Abbas ändra på de palestinska vallagarna så att det ska bli svårare för Hamas att upprepa förra årets valseger och få majoritet i parlamentet. Beskedet lämnade Abbas på torsdagen i en intervju med Reuters.

DN: Israel bekräftade att tre militanta palestinier dödats i en israelisk flygattack över Gazaremsan under torsdagen. En av dem uppges vara den högt uppsatte Omar Khatib från den väpnade gruppen Islamska jihad. Ytterligare två män dödades av Israel under dagen, rapporterar BBC.

DN: Blodcentralerna i Stockholms län saknar minst 500 påsar blod till akuta operationer. Nu söker man framför allt givare med blodgrupp 0 som snabbt kan ges till alla patienter oavsett blodgrupp.

Att Fatahs ledare Mahmud Abbas tänker ändra vallagarna är inte speciellt överraskande. Han är väl extra stärkt idag när Israel skeppar in tonvis med vapen från Jordanien och Egypten för att beväpna Fatah. Att han då ser till att ändra lagarna så att det palestinska folket inte ska kunna rösta bort honom från makten är en analog handling. Att handlingen som sådan kommer att leda till ett blodbad råder det ingen som helst tvekan om.

Israel utökar mördandet på Gasa, det heter som vanligt att det är militanta palestinier de dödar, men den sortens uppgift fäster jag inget avseende vid. De har givetvis ingen rätt att göranågonting alls inne i Gasa, de har ingenting där att göra.

Sveriges, EU:s, FN:s, ja hela EUSAS agerande är en skam för världen. Nu kan man inte blunda och säga efteråt vi visste inget, som man gjorde om Hitlers koncentrationsläger. Denna lågintensiva etniska rensning pågår mitt framför näsan för hela världen.

Ja och det sista, här i landet råder det brist på blod. Jag kan endast med svårighet låta bli att föreslå att vi ska se till att ordna en pipeline från Palestina. Men jag är givetvis tacksam för att jag lyckades…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mänskliga Rättigheter, Krigets lagar, Genevekonventionen, Folkmord, Palestina, Gasa, Västbanken, EU, USA, EUSA, Sverige, FN, Mellanösternkonflikten, Politik[/tags]


9 svar till “Blodbrist, åk till Palestina!”

 1. Du har rätt. Israel har inget i Gaza att göra. De har lika lite rätt att vara där som de militanta palestinierna har rätt att skicka raketer mot Israel dag efter dag.
  Du kanske inte har tänkt tanken att det är raketbeskjutningen som är orsaken till israelernas närvaro i Gaza ?

 2. jag förstår faktisk att palestinierna vill bomba israel. hat man behandlats på det sättet i hundra år så vill man snart ha en atombomb.

 3. Saer: ”Du kanske inte har tänkt tanken att det är raketbeskjutningen som är orsaken till israelernas närvaro i Gaza ?”

  Du får allt gå långt tillbaka, mer än femtio år, innan du hittar den VERKLIGA orsaken.
  700 000 palestinier tvingades 1947-48 fly israelernas våld och hot och lämna sina hem.
  På ruinerna av Palestina byggde sedan sionisterna egna städer och nya samhällen – utan några som helst samvetsbetänkligheter.
  Situationen idag är att sionisterna ger palestinierna ingen möjlighet att leva och växa bakom den olagliga muren. Istället kränker man dem oavbrutet! På alla upptänkliga sätt!!!

 4. Naturligtvis så har jag genomskådat den Israelsionistiska dialektiken (eller syntaxen) och har man den nyckeln i sin hand, så ligger dina argument hjälplöst och sprattlar som fisk på torra land!

  Du förstår, när övergreppen mot det palestinska folket ökar, ökar även kritiken mot Israel!
  För det är nämligen självändamålet med själva övergreppen! Du förstår, att all kritik mot Israel görs om av den Israelsionistiska syntaxen till just antisemitism! Antisemitism är alltid huvudargumentet och proteinet som tvingar Israels att bli starkare – naturligtvis alltid på palestiniernas eller Israels övriga grannas bekostnad! På så sätt har Israel skaffat sig ett strategiskt självförsörjande rundgångsystem med våld och tortyr som bränsle!

  Det här är ju inget nytt! Samma dialektik används i USA! Ju fler fiender som USA får, ju starkare måste USA bli för att skydda sig! Der är orsaken till att Israel aldrig kommer att sluta fred med sina grannar och samtidigt orsaken till att USA alltid för ett eller fler krig! Det är inte så svårt att förstå!

  Så fortsätt du att applådera övergreppen, i långa loppet gör ju det ju Israel bara starkare!

 5. nature, jag vet inte riktigt vem du vänder dig till…
  när du skriver: ”så fortsätt du att applådera övergreppen, i långa loppet gör ju det ju Israel bara starkare!”
  Och vilka övergrepp, menar du palestiniernas beskjutningar med hemmagjorda raketer, eller Israels mera handfasta med mer än tusen gånger större verkningsgrad?
  Du ger verkligen en pesimistisk syn på världen med dina teorier som vill påvisa att hur man än gör så har man ändan bak.
  Vad jag har förstått så sjuder staten Israel av inre motsättningar. Fler och fler unga män vägrar göra militärtjänst, korruptionen bara ökar och ökar och det finns mycket tydliga problem mellan olika grupper, ryssar, orientaliska judar, rabbiner och andra.
  Det är mycket möjligt att det är inre konflikter som i förlängnigen kommer att förändra Israel(och kanske USA) i grunden.
  Jag kommer hur som helst att fortsätta kritisera Israel/USA så länge våldet och brutaliteten tillåts styra världen.

 6. ““så fortsätt du att applådera övergreppen, i långa loppet gör ju det ju Israel bara starkare!”

  Nej, just den passagen var en grov fadäs från mej, annars så vände jag mig till signaturen Saer, och alla andra Sionister som ständigt rättfärdigar alla övergrepp ”I the namne of security”.

  Utmaningen ligger i att se verkligheten som den är! Maktsträvan går alltid hand i hand med övergrepp – det ligger i maktens dialektik. Tricket som används för att rättfärdiga detta, i var fall i en demokrati som är beroende av en opinion, är att skuldbelägga offret för att sälja in övergreppen – I the namne of security!

  Diktaturer behöver inte hymla om det. Saddam Hussein gjorde inte, då han inte var beroende av en opinion! Folket i en demokrati har just den empati som dessa sociopatpersonligheter saknar. Därför måste folket vilseledas så dessa sociopatpersonlighet får den makt som de så hett begär! Det länder som har varit mäktigast genom historien är alltid de som är de skoningslösaste och grymmaste och inget har förändrats genom historien tills idag, förutom konsten att manipulera opinionen – kallas också för MEDIA! I detta så skiljer det sig inte mycket åt från FOX news till Bibeln!

  Hur många människor i tredje världen har USA mördar de senaste 50 åren? Ha i tankarna när du räknar att bara i Vietnam mördade USA ca 5 000 000 människor – de flesta kvinnor, gamla och barn! Det är inget konstigt. Kina gör likadan och ryssland lika så! Sedan när barbariet får gigantiska promotioner säljs det in med ett annat namn, nämligen ”krig”. Krig måste vara det absolutast mest lyckade propagandistiskt försäljningsknepet för att få rätt att begå kollektiva mord på oliktänkande – enbart för att stärka dessa sociopatpersonligheters egen makt! Det finns ingen GUD och de människor som saknar empati är de som får makt, och de är alltid beträdda att gå hur långt som helst!

  Visst känner jag till att det finns oerhörda spänningar mellan Ortodoxa judar och sekulära i Israel. För eller senare så kommer omvärldens stöd för Israel att försvinna! I långa loppet kan inte demokratierna i världen acceptera en stad utan en konstitution för allas lik värde helt oberoende religion och ras, så Israel kommer nog att splittras, eller görs om i grunden alternativt bli en diktatur.