Blir det schottis på Aftonbladet nu?


Karin Magnusson och Åsa Linderborg till-
träder enligt Aftonbladet idag som kulturchef och biträdande kulturchef på tidningen.

Själv har jag lite svårt att inse hur det skulle förändra kultursidan, men det är klart att nya personer alltid innebär nya kvastar. Men faktiskt så finns det bara få delar av tidningen som jag gillar, eller i vart fall acceptera, som ledarsidan och kulturen, i viss mån den läsargenererade debatten. Behandlingen av nyheterna, eller snarare nyhetsvärderingen, är knappast något man skriver hem till mor om.

För ett antal år sedan så var Aftonbladet de absolut snabbaste när det gällde nyheter. Hände det något så var de alltid först på med nyheten på hemsidan. Men så är det inte längre, nu är det ofta hugget som stucket vem som är först, möjligen med svag övervikt mot Svenska Dagbladet. Men det verkar lite som om en nyhet inte finns förrän CNN eller BBC haft den som Breaking News, något som möjligen är förklarligt men likafullt tråkigt.

I Karins intervju med Åsa kommer väl dagens märkligaste fråga och svar.

Karin: ”Varför har vänstern ett rykte om att vara humorbefriad och enögd?”

Åsa: ”– Jag vet inte, för finns det något som pekar ut den enda vägens politik så är det ju det nyliberala paradigmet som ligger över oss allihop. Vi har i flera år fått höra att det bara finns en enda väg att gå, att vi bara kan göra på ett sätt. Jag tycker högern är dogmatisk, som inte vill diskutera några alternativ. Däremot tycker jag vänstern kan kosta på sig att vara lite mer självironisk.”

Jag häpnar inför svaret, min bild av vänster-
människor är att de är bland de mest humoristiska som vandrar på denna jord. Det måste de helt enkelt vara för att kunna stå ut med alla dumheter som högerregeringen hittar på, och tidigare regeringar har bara varit marginellt bättre. De vänstersympatisörer jag umgåtts med genom åren har varit rena ståupp-komikerna.

Visst diskuteras ofta allvarliga frågor, men det leder sällan till att man blir mer svårmodig annat än när nyheter kommer om olika illdåd i Irak, Gaza eller annorstädes. Men det är klart, Åsa känner ju inte mig, jag är ju en av relativt få som är fenomenala på att steppa och dansa schottis… Karin om Åsa / Åsa om Karin

Andra om: , , , ,

[tags]Karin Magnusson, Åsa Linderborg, Aftonbladet, Kultur, Politik[/tags]


2 svar till “Blir det schottis på Aftonbladet nu?”

  1. Jaså, Jinge, du är en mästare på att steppa och dansa schottis. Det vore ju roligt att se en gång. Var kan du tänkas uppträda?

  2. Åsa Lindeborgs artiklar och Olle Svennings ledare lyfter Aftonbladet, inget tu tal om saken.
    Men visst, annars är AB inget annat än en klassisk tabloidtidning av nära engelska mått; en skitblaska med andra ord.