Blir det några fler offentliga G8-möten?


Speciellt offentliga kanske inte G8-möten har varit förut heller om sanningen ska fram. Men nu kanske de blir hemliga.

För det är nog en av konsekvenserna av bombdåden i London. Tidigare har G8 inneburit kravaller och våldsam skadegörelse men nu har attentatet mot G8 skett på en annan plats så vem ska våga stå som värd för nästa möte?

För ska det hållas i t.ex. Nice så kanske terroristattacken sker mot Lyon eller Paris. Och då kommer värdlandet inte att kunna skydda sig samtidigt som G8-länderna nu kommer att anse att G8-möten är en direkt signal och inbjudan till terroristattacker.

Så en gissning så här dagen efter blir nog att nästa G8-möte kommer att bli känt först efter att det är avslutat..

En annan aspekt på terrorattacken är att man troligen kommer att accelerera fram nya lagar som polisen vill ha för att kunna kontrollera folk. Tröskeln mot ett hårare kontrollerat samhälle sänks givetvis i samband med attacker av det här slaget.

Göran Persson talar nu om att modifiera lagarna redan i höst. Att vara motståndare till ett vidgat ”Storebror ser dig”-samhälle kommer kanske att räcka som grund för Säpo-registrering bara det.

Media då? Ja idag handlar halva SvD om bombdådet av lätt insedda skäl.

Men nu kommer vi att få se excesser i kommersiell kvällstidningsjournalistik ett tag framöver.

Nu handlar det inte så mycket om att ett 40-tal oskyldiga är döda, nu kommer det att handla om att sälja lösnummer.

V i d r i g t !


4 svar till “Blir det några fler offentliga G8-möten?”

 1. Kvällspressen har redan börjat med sina snuskreportage. Det handlar tydligen om att krama varenda blodsdroppe ur denna händelse. Vidrigt som du skriver, men det är bara förnamnet. Vilka djävla idioter det måste vara som underhåller dessa blaskor!

 2. Kan någon ta och kolla hur vädret och temperaturen är nere i helvetet? Jag håller med ett inlägg av Jinge till 100%…

  ”En annan aspekt på terrorattacken är att man troligen kommer att accelerera fram nya lagar som polisen vill ha för att kunna kontrollera folk.”
  Det är just denna knäreflex reaktion som måste motverkas nu. Tillåter vi inskränkningar i våra friheter i ”trygghetens” namn, så har terroristerna redan vunnit.

 3. ”Tillåter vi inskränkningar i våra friheter i “trygghetens” namn, så har terroristerna redan vunnit.”

  Nu inbillar jag mig att deras målsättning i första hand inte är att västerlänningar ska få små chip inopererade i baken..

  Det är ju illa nog att deras agerande leder till ett inskränkande av individuell frihet alldeles oavsett deras verkliga agenda.

  F.ö. verkar London vara närmare helvetet än Stockholm..

 4. Nä, deras första och enda målsättning är att döda så många oskyldiga som möjligt och skrämma upp de som överlever, inget annat.
  Om de sen kan få regeringarna i länderna att inskränka de friheter som de så hatar så är det bara en bonus på posten.

  ”F.ö. verkar London vara närmare helvetet än Stockholm..”
  Idag ja, men jag kan slå vad att om tre veckor kommer vad som hänt knappt att märkas på gatubilden, även om såren i människors kroppar och själar kommer att finnas kvar en tid framöver.