Blair sålde adelskap


Tony Blair har tappat enormt i anseende sedan han kokade ihop en massa lögner om Irak tillsammans med Bush.

Än så länge har han hållit kritikerna stången trots att han själv och Labour dalat enormt i väljarsympatier. Men nu är väl frågan vad som händer. En toppolitiker indragen i en korruptionshärva där man har bytt adelskap mot lån, lån som troligen är rena donationer, kan väl knappast Labours väljare svälja. I och för sig svalde de upplägget med lögner för att han och Bush skulle få starta ”Kriget mot Terrorismen” men…

DN: ”Premiärminister Tony Blairs fortsatta karriär hängde på en skör tråd på onsdagskvällen sedan hans bästa vän och en av hans närmaste medarbetare gripits av brittisk polis. Lord Levy, som är ansvarig för pengainsamling till Labour, misstänks ha sålt politiska poster för att samla in pengar till partiets valkampanj. I flera månader har Tony Blair varit pressad av anklagelserna om att han varit ansvarig för att hans parti tagit emot mångmiljonlån av rika affärsmän som kort efteråt belönats med nomineringar till prestige-fyllda politiska poster i det brittiska överhuset.

Men det var först på onsdagen som det hela utvecklades till en riktig praktskandal då lord Levy greps av Scotland Yard och fördes till en polisstation i norra London. – Det är en sensationell utveckling. Värre än så här blir det inte för Tony Blair personligen, sa BBC:s politiske kommentator Nick Robinson.”

Förhoppningsvis leder detta till att Blair blir tvingad att avgå inom en relativt snar framtid, jag är givetvis inte säker men visst vore det rimligt?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, blair, adelskap, korruption, lögner[/tags]


Ett svar till “Blair sålde adelskap”

  1. Rimligt vore att även vår egen GP avsattes å de snaraste, han är inte så dålig han heller med väntjänster och doktorshattar;)