Blair saknar politiskt omdöme


Idag kommer Tony Blair med ett utspel om att EU ska förhandla med Hamas om de ingår i en koalitionsregering.

Ekot: ”EU bör tala med Hamasministrar om de ingår i en palestinsk koalitionsregering. Det sa Tony Blair på söndagen under sina möten med palestinier och israeler i Mellanöstern. Blair har också lyckats få till stånd ett löfte om ett möte mellan Ehud Olmert och palestiniernas president Mahmoud Abbas. – Omvärlden bör återuppta kontakten med palestinierna om Hamas bildar en enhetsregering där moderata grupper som Fatah ingår, säger Tony Blair på söndagen i Ramallah.”

Han glömmer medvetet den lilla detaljen att Hamas själva beslutar hur, och med vilka, de ska bilda en koalitionsregering. De kan lika gärna strunta i det eftersom de har egen majoritet i parlamentet. Så nu bör Svenska Regeringen meddela England att vi inte vill tala med dem om inte Labour bildar en koalitionsregering med Torys.

Tony Blair tycks ha mist all vett och sans och kritikerna i England som kallar honom för Bushs knähund har alldeles rätt. Det är helt obegripligt att en demokratisk ledares enda förslag till lösning av konflikten är att sätta demokratin åt sidan. Det förakt han uppvisar gentemot palestinierna och deras folkvalda regering är av exempellös art. Enbart israelerna uppför sig sämre.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, mellanöstern, palestina, hamas, tony blair, mellanösternkonflikten, israel, eu[/tags]


4 svar till “Blair saknar politiskt omdöme”

 1. Detta är ett utspel som Blair vet att palestinierna kommer att avvisa. När de gjort det så anser väl Blair att de också har visat att de inte bryr som om EUs fredsönskan.

 2. Så nu bör Svenska Regeringen meddela England att vi inte vill tala med dem om inte Labour bildar en koalitionsregering med Torys.

  Klockren!

 3. ”Så nu bör Svenska Regeringen meddela England att vi inte vill tala med dem om inte Labour bildar en koalitionsregering med Torys.”

  Araber, Muslimer, Afrikaner ska FÅ ha en demokrati där VI I VÄST bestämmer vad DOM får välja och INTE välja.

 4. Oups hela mitt inlägg kom inte med ; )

  “Så nu bör Svenska Regeringen meddela England att vi inte vill tala med dem om inte Labour bildar en koalitionsregering med Torys.”

  Klockrent tycker jag också!