Biter moderaterna sig redan i svansen?


På den pågående moderatstämman i Örebro har nu partiledningen presenterat ett förslag om att man ska skrota partiets gamla handlings-program.

Jag vet inte om man har tänkt göra en kopia av socialdemokraternas, men uppenbarligen oroar sig en massa ombud för något liknande. Liksom de uttrycker oro för takten i förändringarna.

Moderaterna brukar anklaga (s) för att vara makthungrigt, men kommer (s) ens i närheten av (m) med tanke på den politiska limbo de just nu genomför?

Det riktigt intressanta börjar väl senare i höst och mest kanske i vår. Då ska nämligen en stor mängd lokalt aktiva moderater befolka olika valjippon och vara trevliga och besvara frågor.

Frågan om pigavdrag, sänkningen av pensioner och liknande kan de säkerligen klara av genom att läsa på vad Reinfeldt sagt i dessa frågor. Men vad händer när de traditionella moderatväljarna kommer och frågar varför de värdekonservativa frågorna plötsligen åkt ut med badvattnet?

Man bör inte glömma bort att moderat-väljarna genom åren till stor del bestått av reaktionära och stockkonservativa gamlingar i rika kommundelar. Hur valarbetarna ska klara av att tackla deras frågor vet jag inte, och det vet de nog inte själva heller.

Man kan förstås utgå ifrån att Folkpartiet


Börjar denna skylt bli inaktuell?

med sin alltmer främlingsfientliga approach kommer att attrahera ett sort antal gamla moderatväljare, men även de har ideologiska problem under uppsegling. Den politik de fäktas för har ju lika lite med ordet ”liberal” att göra som moderaternas nya linje har med de traditionella konservativa värderingarna.

Skulle (s) återta en mer normal social-demokratisk kurs och göra sig av med barlasten Persson till förmån för Margot Wallström skulle sossesegern bli dramatisk.

Men förstår sossarna det?


7 svar till “Biter moderaterna sig redan i svansen?”

 1. ”Skulle (s) återta en mer normal social-demokratisk kurs och göra sig av med barlasten Persson till förmån för Margot Wallström skulle sossesegern bli dramatisk.”

  Men Jinge, är inte det här en självmotsägelse? Allt pekar ju på att Margot Wallström ligger rejält till höger om Persson! Den senare verkar ju kunna pressas till en någorlunda socialdemokratisk politik om trycket från väljare och gräsrötter är tillräckligt stort medan den tidigare uppenbarligen tycker att svenska folket är obildade tölpar som borde röstat ja till EMU om bara regeringen ”informerat” lite bättre. Persson är onekligen en betonghäck men hellre en betongsosse än en Bryssel-liberal!

 2. Att ligga till höger om Persson är knappast möjligt. Men du har rätt så tillvida att Margot är alltör EU-positiv för valmanskåren generellt. Men hon har en i allt väsentligt positivare image än Persson. Som statsminister fick hon väl dra ner lite på sin EU-positiva attityd.

 3. Nja inte tycker jag Margot ligger till vänster om HSB, tvärtom är hon nog ganska liberal(klassisk/social liberal).

  Men visst jag tror säkert att väljarna kan återvända med henne vid rodret. Sedan tror jag moderaterna kommer att börja tappa snart, deras mjukissosse stil går nog inte hem mycket längre.

 4. Jag tycker inte heller Margot Wallström är ett bra alternativ till Persson. Margot Wallström står alltför långt till höger i de flesta frågor, hon borde egentligen inte ens få kalla sig för socialdemokrat!

 5. Skulle Margot lyssna till gräsrötterna? Tror inte det.
  Sossetoppen behöver lägga sej och lyssna till gräsrötterna för att få sitta kvar – tror jag.

 6. Märk väl: Jag har bara uttalat mig vad som skulle få s-väljarna tillbaka i båset, inget annat..