Birger Schlaug vill lägga ner militären


När jag bläddrar på nätet bland de nypublicerade nyheterna så hittar jag ett utomordentligt läsvärt inlägg i ETC.

Det är X-språkröret Birger Schlaug som sticker ut hakan med rubriken ”Lägg ner militären!”

571 ord långt, ett A4, men jag tycker att du ska ta chansen att läsa det i sin helhet genom att följa länken här längst ner.

BS: ”När majoriteten i Sveriges riksdag äntligen insåg att de reella militära hoten inte existerar så uppstod en kris för försvarsindustrin i synnerhet och det militära systemet i allmänhet. Istället för att påbörja en reell avveckling hittar man nya argument för fortsatt miljardrullning till glädje för vapenmånglare och militära nostalgiker. Nu hävdar man således att det behövs ett starkt insatsförsvar med inriktning att skicka fler soldater ut i världen, bygga upp EU:s stridsgrupper och ta vårt ansvar med vapen i hand… Svensk soldat i basker blå ska skapa fred i världen. Halleluja!”

Det ligger mycket i vad han skriver. För vad behöver vi egentligen i försvarsväg idag? Ett par tusen stamanställda soldater som på halvtid kan utbilda hemvärnet. Ska vi ägna oss åt bistånd så är fältsjukhus, vattenrening och annat bättre än beväpnade soldater. Att skicka uniformer med innehåll är ingen hjälp när det är mat- och medicinlådor med innehåll som behövs.

[i] Birger Schlaug i ETC


2 svar till “Birger Schlaug vill lägga ner militären”

  1. En klok man tycker jag. Fast ett par tusen soldater behöver vi inte. Ett tusen räcker gott och väl!