Bildt stöder militärdiktaturen Thailand


Förr eller senare så kommer det svenska folket att på egen hand komma underfund med utrikesminister Carl Bildts agenda. Då kommer Reinfeldt att tvingas agera, även om han egentligen stöder Bildt.


CB på sin blogg om EU-mötet:
”Efter en mer europeisk bilateral frukost träffar jag först Thailands utrikesminister. Det handlar inte minst om att understryka betydelsen av återställandet av en konstitutionell demokratisk ordning i landet.”

Det handlade uppenbarligen mera om att lämna ut uppgifter om thailändska oppositionella som sökt sin tillflykt i Sverige, undan från militärdiktaturens Thailand.

DN: ”Utrikesminister Carl Bildt (m) är beredd och villig att låta svenska myndigheter överlämna uppgifter om militanta muslimer i Sverige till den thailändska militärjuntan, skriver den thailändska tidningen The Nation…”

…- Carl Bildt informerade oss om att Sverige noga övervakar denna grupp av människor. De svenska myndigheterna är redo och villiga att dela med sig av underrättelser på vår begäran, sade Tharit Charungvat, talesperson för Thailands utrikesdepartement till The Nation.”

Nu tycker till och med högerpressen att agerandet är anmärkningsvärt eftersom de toppar sina hemsidor med nyheten. Snart kan vi förvänta oss en månordig dementi på Carl Bildts blogg, stället där Sveriges utrikespolitik

numera förklaras och försvaras. Det är för-
vånande att riksdagen finner sig i denna ordning.

Källor: SvD DN

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Carl Bildt, Utrikespolitik, Högerregeringen, Thailand, Säpo, Hemliga uppgifter, Militärdiktatur, Politik[/tags]


5 svar till “Bildt stöder militärdiktaturen Thailand”

 1. DN/SvD/TT skriver också:

  ”Via Martina Ränk, sakkunnig hos utrikesministern, återger Bildt helt kort vad han sade under mötet:

  – Jag talade om yttrande- och organisationsfriheten i Sverige, oavsett varifrån man kommer, men också om att vi självfallet inte tolererar några våldshandlingar och att jag i detta fall inte var medveten om några tendenser i denna riktning.”

 2. Tja, man är väl som de flesta politiker och andra maktgalna, intresserade av att hålla koll på individer som kan tänkas vilja störa en samhällsordning. Jag är övertygad om att Chaves och Castro utbyter liknande information.

 3. Anna skriver:
  Jag är övertygad om att Chaves och Castro utbyter liknande information.

  Jodå, det tror nog de flesta. Saken är nu bara den att de borgerliga har varit så överhvöan upprörda över detta, trots att de själva aldrig haft något emot att samverka med och stödja högerdiktaturer, som definitivt inte heller är roliga.