Bekännelsen – Jag lider av svindel


Alla vi som lider av höjdskräck vet precis hur vi känner inför den mardröm som två grabbar var utsatta för igår.

TT/SvD: ”Två fönsterputsare fastnade på söndagen i en hiss utanpå Sveriges högsta byggnad, Turning Torso i Malmö. Hissen befann sig på 20:e våningen, vilket är åtminstone 50 meter upp, och kom varken uppåt eller neråt. Efter drygt sju timmar ute i kylan kunde fönsterputsarna tas in genom ett litet ventilationsfönster i en lägenhet. – Hisskorgen drogs in till fasaden och männen kunde därefter krypa in genom öppningen sedan fönstret tagits bort, säger Sven Krook, jourhavande brandingenjör vid brandkåren i Malmö.”

Det är väl ändå en av de mest fruktansvärda situationer man kan hamna i som fönsterputsare? Själv skulle jag hellre svälta ihjäl än att ta ett sådant jobb, men dessa coola grabbar är troligen betydligt hungrigare än undertecknad..

Samtidigt så kan jag inte annat än beundra Jon Enström och Niklas Sjöberg som grabbarna heter. Men nej, att bli sittande fastlåst på en putsarplattform 50 meter över marken i sju timmar, det hade jag hade inte överlevt.

Ändå så har jag bara måttlig höjdskräck. Det finns folk som inte ens klarar att stiga upp på en köksstol, än mindre på en stege.

Men hugaligen för detta. Femtio meter..

[ SvD ]


3 svar till “Bekännelsen – Jag lider av svindel”