Backup är bara för fegisar, tycker Telia!

Ibland kan man verkligen undra om sanningen och inget annat än sanningen i alla lägen är det bästa för ett företag som schabblat?

DN: ”Strulet med den aktuella servern började redan den 15 december och förklaringen till att haveriet blev så allvarligt drygt två veckor senare är att den person som hade till uppgift att kontrollera dataloggarna slutade på sitt jobb den 14 december utan att ersättas. Ingen såg därför vad som höll på att hända och i stället för att göra en backup av mejlservern strax före kraschen kopierades skräpfilerna efteråt.”

Varje företag som har datorer för sitt eget bruk bör ha ett flertal generationer backup på sina viktiga data. Jag, som inte är något datorproffs och inte heller företagare, har tre generationer backup på tre olika diskar. Enbart två av dessa sitter i min egen dator, den tredje förvaras visserligen här i lägenheten men den är inte inkopplad.

Ett företag bör givetvis göra backup varje natt, dessutom bör den senaste månadens kopior finnas dag för dag. Det kan också tyckas märkligt att dessa backuper inte finns på annan plats, att de inte kopieras till en helt annan servicebyrå inom Telia. Här har man inte gjort någonting av detta hos landets största internetleverantör. Det låter lika idiotiskt som att erbjuda kunderna ett presentkort till Teliabutiken på 200 kronor.

När Bredbandsbolaget misslyckades med att koppla in mitt ADSL på utlovad dag utan dröjde

14 dagar så bjöd de på tre månaders avgifter samtidigt som de bad om ursäkt för sitt slarv. Men Telia kanske har kvar en massa folk från det gamla statliga Televerket?

SvD AB DN

Andra om , , , , , , , , ,

[tags]Backup, Bredband, Datasäkerhet, E-post, Internet, Internetleverantörer, Mail, Redundans, Servers, Telia[/tags]

  4 comments for “Backup är bara för fegisar, tycker Telia!

 1. Kurt
  8 januari, 2008 at 12:42

  Telia har väl gjort en liten nedskärning, och som vanligt skär man då bort personer som inte ”producerar” något.

 2. Andreas
  8 januari, 2008 at 16:41

  Kurt: ”Telia har väl gjort en liten nedskärning, och som vanligt skär man då bort personer som inte “producerar” något.”

  Haha! Troligen huvudet på spiken! Eller i varje fall skulle KUNNA vara, för så är bemanningspolitiken nuförtiden.

 3. Viktor
  10 januari, 2008 at 12:29

  Riktiga män tar inte backup. Riktiga män gråter.

 4. blingbling
  10 januari, 2008 at 20:17

  Nån som reagerade på hur samfällt media släppte intresset för nyheten från ena dagen till den andra ?

  Håll utkik efter reklam närmaste tiden i samma media från ett visst företag.

Comments are closed.