Ge Bodström sparken!


Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).

Återigen är farliga fångar är på rymmen. Denna gång har de hotat vakterna och tagit gisslan. Lena Häll Eriksson, Kriminalvårdsverkets generaldirektör har tvingats avgå. Detta för att rädda Bodströms skinn. Att hon, enligt Bodström, gjort det på eget initiativ lögn. I SvD säger hon att hon ”i samråd med regeringen” kommit fram till det beslutet..

Under Bodströms tid som departementschef har flera fängelser lagts ner och nedskärningarna av resurserna har även i övrigt drabbat verksamheten hårt. Bodström har flyttat över medel från kriminalvården till polismyndigheten. Detta för att polisen ska kunna anställa fler.

Lägger man ned fängelser och anställer fler nya poliser när man _samtidigt_ skärper straffen så kan var och en räkna ut med lilltån att antalet fångar ökar. Därav överbeläggningar på anstalter och häkten, flera upplopp och rymningar.

Alla fattar, men inte Bodström…


2 svar till “Ge Bodström sparken!”

  1. Jo det är sant. Men kan man verkligen lägga ett genusperspektiv på detta? Jo, isf för att storpotäten är en sådan patriark. Hade det varit en kvinnlig minister så, Poff..!