Att linan går ner är ingen katastrof


Driftstörningar på nätet är aldrig kul. Nu har linan varit nere i nästan ett dygn och det innebar att jag drabbades av abstinens.

Märklig reaktion.

Det är uppenbarligen vane-bildande att blogga.

För övrigt kan jag bara instämma i den kör som förfasar sig över den katastrof som är pågående i Sydostasien.

Det är fruktansvärt.

På presskonferensen ifrågasatte journalisterna varför inte UD hade kapacitet att ta emot 90 samtal per sekund.

Det har jag stor förståelse för, och det går knappast att planera eller förutse en katastrof som denna.

Min egen kritik består i att jag anser att de skulle ha sänt ner ett flygplan med sjukvårdspersonal och medicin redan i söndags.

Och varför de inte skickade det igår begriper jag inte.

Men jag begriper ju inte allt…

En otäck sida på webben är http://www.khaolaktravel.com där folk söker försvunna anhöriga..


5 svar till “Att linan går ner är ingen katastrof”

 1. UD och regeringens hantering av detta är under all kritik. Det anser jag och tycker att de har haft en osedvanligt lång startsträcka och de presskonferanser jag sett så här långt verkar inte lovande för framtiden.

  Annica

 2. Jag tycker detsamma. Deras beteende tyder tydligt på att de inte alls har några utarbetade planer för sådana här stora händelser.
  Myndigheterna står handfallna och vet inte vad de skall göra och allt de gör tar otroligt lång tid.
  Vi har tydligen myndigheter för sådana här händelser, men de verkar helt oförberedda ändå.
  Hade de varit förberedda hade allt gått väldigt snabbt.

 3. Jo, fast samtidigt så undrar jag om någon kan förbereda sig på en sådan katastrof som denna. Jag tycker oxo att de borde ha skjutit på volley, i vart fall fått iväg en 747 igår fullproppad med syrror, läkare och mediciner. Men man kan nog förvänta sig att detta blir ett stort samtalsämne framöver..

 4. Så som varande eM motvalls kärring måste jag ta UD i försvar. Världen är inte nu längre som den var när Frithiof Andersson blev stående i Singapore ”utan pass och pengar” och omedelbart igenkänns av ”Konsul Fredrik Adelborg” vars konsulinna ”bjöd på te, ja hon prata hela tin´, tills jag sköt henne med skepparens karbin” eller hur det nu är Evert skaldar i ämnet!

  Min point: Ska verkligen UD hålla en beredskap så att man vid extrema situationer med kort varsel ska klara av att ta hem alla massturistande svenskar runt hela jorden?

  Ett sådant system kommer att kosta skattebetalarna mycket pengar Jag tycker istället att det borde ligga på resebolagen att teckna dylika försäkringar som kan klara av sådana nödlägen!

  På min blog kan ni läsa om hur Timbros Johan Norberg anser att man löser problemet. Gissa gärna först innan ni tittar i facit!

 5. Det är motbjudande att läsa Norbergs skrift. Jag var tvungen att titta i facit, men det måste vara pinsamt för Timbro..?