Att Expressen och Kassem Hamadé inte skäms!?


Kassem Hamadé är återigen inblandad i en mycket fantasifull historia om ”terrorister” presenterad som en nyhetsartikel av Expressen.

Sist hade han intervjuat några terrorister som skulle spränga Sverige i småbitar på grund av en förvirrad religiös norrmans pedofiluttalande om en profet.

Nu har han, enligt egen utsago, träffat mannen som säger sig vara Usama bin Ladens utsände mördare. Att experterna

tvivlar starkt på denna historia hindrar ju inte Expressen från att skriva om saken.

Skulle han, som Expressen påstår, vara misstänkt för Londonsprängningarna, finns det då någon nykter person som tror att SÄPO skulle låta honom gå lös?

Å andra sidan inget överraskande med tanke på att historien presenteras i den mest lögnaktiga av alla tidningar i detta land och av en reporter som gjort sig känd som en ”reporter” med branschens största fantasi..

Att de inte skäms!?


11 svar till “Att Expressen och Kassem Hamadé inte skäms!?”

 1. Även Dagens Nyheter har en ”tidigare opublicerad” intervju med 39-åringen som inleds med ”Det finns gott om anledningar för västliga säkerhetstjänster att intressera sig för den 39-årige…”. Men det enda konkreta är egentligen att han säger sig gilla Usama bin Ladin och att han friats för terrorism men fällts för bland annat vapenbrott.

  Läs artikeln
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=441624

 2. Besvarade din kommentar på min blogg.
  Men Expressen mest lögnaktiga? Trodde Aftonbladet hade den titeln. Med Expressen tätt efter såklart..

 3. Har nu uppdaterat min inledning till ”Expressen påstår sig ha intervjuat den terrormisstänkte”

  För övrigt torde nog alla referenser till media, _framförallt_ Aftonbladet och Expressen påbörjas med ”Enligt” eller ”Påstår” med tanke på deras generella trovärdighet..

 4. :) Jag tror att det var klokt handlat Wille! :)

  Jo det är rätt. Man bör nog passa sig noga för att ta deras rapporter för givna. Själv tar jag normalt INGA för givna men givetvis låter jag mig oxo bli lurad ibland.

  När det gäller denna gök så har jag följt REPORTERN ett tag nu så jag vet att han är genuint opålitlig. Att Expressen och Kvällsposten publicerar hans alster fattar jag inte.

  Skulle jag vara chef där så vore han den första som fick bli korvhandlare..

 5. Nu verkar ju denna ”terrorist” vara ett skämt, borde han dock inte sitta på nåt mentalsjukhus? Han verkar ju kunna vara farlig både för sig själv och andra?

 6. Nope. Så länge man INTE är farlig för vare sig sig själv eller andra så kan han prata fritt med Kassem Hamadé. Och han i sint tur kan tjäna multum på sina historier..

  Själv har jag inget emot att man tjänar pengar på romaner/deckare, men låtsas man att det är sanning så härsknar jag till..

 7. Jinge: ”Så länge man INTE är farlig för vare sig sig själv eller andra så kan han prata fritt med Kassem Hamadé.”

  – Det var alltså Kassem Hamadé jag menade.. han verkar farlig för både sig själv och andra. Ger han uttryck för sådana känslor så vet i fan om han inte är förmögen att spränga sig själv och andra i luften.

  Hundar som skäller bits inte, brukar man ju säga… men ändå?

 8. ? Kassem Hamadé är Kvällspostens/Expressens journalist..

  Han bits säkert för det verkar vara en i högsta grad opålitlig typ..

 9. Att källhänvisa med ”somliga säger…” eller ”inom vissa kretsar…” är ju något som läsarna bör protestera mot tycker jag. Det är ju precis det som är bl.a. FOX News kännetecken.