Atombomber mot Usama bin Laden?


Idag berättar tidningarna att skälet till att Tony Blair gick med i aktionen mot Afghanistan var hans rädsla för att Bush skulle använda atombomber mot Usama.

Det visar tydligt att det trots allt inte bara är krigsmotståndare som inser att George W Bush är ett vårdfall, det i kombination med att vara världens farligaste människa. Samtidigt berättar man att Natostyrkan, som nu även svenskarna ingår i, har bombat en skola och dödat sju oskyldiga barn. Knappast något att skriva hem till släkten om kan jag tro.

– Sture, berätta lite om hur det var i Afghanistan är du snäll…?

– Ja, vi var där och gjorde en fredsbevarande insats…

När soldaterna kommer hem, om de kommer hem, så är det knappast någon som kommer att tro på att de var där för att säkra någon fred. Igår skadades en norrman svårt vid ett anfall, i veckan var det en bilbomb som dödade flera och svenskarna kom undan med blogga förskräckelsen.

Nu talar högerpolitikerna om ”Den Euroatlantiska Säkerhetszonen” allt oftare. Det är något slags semantisk eller teknisk fascism eftersom man använder en låtsastermen bara för att vi ska vänja oss vid tanken på att vi ska gå med i Nato. E-U-S-A är vi som bekant redan med i. Personligen tycker jag att det är viktigt att tänka på när vi hör talas om alla möjliga slags ”terrordåd” runt vår planet. Allt är inte som det verkar nämligen. Många av de ”terrordåd” som inträffar kan i själva verket vara utförda av ”den goda sidan” för att skulden ska falla på ”den onda sidan”. I krig och kärlek…

Så är t.ex. Fatah-al-Islam ekonomiskt stöttad av CIA som jag har skrivit om tidigare. Nu görs det gällande att de eventuellt skulle ha skjutit Katusharaketer mot Israel, detta trots att de sitter inspärrade i ett flyktingläger i Libanon. Man har även gjort gällande att det är en palestinsk grupp trots att det är känt att den huvudsakligen består av saudier, pakistanier, afghaner och alla möjliga andra utom just palestinier. Ett av argumenten som används är att palestinier i flyktinglägret anslutit sig till dem. Det låter rimligt, beskjuts man med artilleri utifrån så anser man väl att de som försvarar innevånarna mot detta är – vänner.

Hela mellanöstern är ett eldorado för olika underrättelsetjänster, paramilitära styrkor, halvmilitära klaner, religiösa fundamentalister – men inte minst agenter från olika håll som aktivt agerar för sina egna intressen. Och det gäller oavsett deras religionstillhörighet. Att utföra terrordåd som motparten får skulden för är praxis sedan många många år.

I den här soppan är nu svenska soldater inblandade. De gör det möjligen i tron att de ska kunna bidra till någon slags fred i Afghanistan. I själva verket är de en del av något mycket större som döljs av det som högerregeringen nu försöker göra till ett begrepp, ”Den Euroatlantiska Säkerhetszonen”.

Det är den vi ska hjälpa till att beväpna med den helsvenska styrka som likaledes med något slags semantisk eller teknisk fascism fått det vilseledande namnet Nordic Battle Group.

Det är med andra ord bråttom med att gå ur EU!

Källor: SvD DN SvD2 DN2 DN3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Afghanistan, Mellanöstern, Milis, Nordic Battle Group, Den Euroatlantiska säkethetszonen, EU, EUSA, Högerregeringen, Nato, Semantik, Lögner. Desinformation, Politik[/tags]


5 svar till “Atombomber mot Usama bin Laden?”

 1. Och förändras EU om Sverige går ur? Knappast, det verkliga insatsen är om befolkningarna i EU kunde tvinga tjänstemän och politiker att EU dra sig ur.

  Även att upplösa Nato går bara om folk i respektive EU-land som är med i Nato agerar för det.

 2. Befolkningarna kommer inte att ändra EU. Det som nu räknas är att utträda. Och inträda i Nato för att upplösa det?

  Det var det dummaste jag någonsin läst.

 3. Du läser som en kratta. Jag skrev ingestans om att inträda. Jag skrev: Även att upplösa Nato går bara om folk i respektive EU-land som är med i Nato agerar för det.
  Så vitt jag vet är Sverige inte med i Nato, i vart fall inte officiellt.

 4. Tydligen är skällsordet fascist ett vedertaget ord på dessa sidor, då borde ju inte kommunist vara värre, eller?

  Om jag inte är aldeles fel underrättad så var massarbetslösheten ett faktum redan under tidigt 1991, och ökade sen under finanshärvorna och bankkrisen, vilka hade sitt ursprung i sena 80-talets skenande utbudsekonomi.

  Byggverksamheten hade t.ex. under 80-talets slut varit på en nästan aldrig tidigare skådad nivå.

  Dessa små misstag gjordes under en kommuniststödd regering och kan aldrig lastas på EU. Inte om man har någon respekt för sanning och demokrati. Men det har man väl kanske inte bland kommunisterna?

  Att lämna Sveriges frihandelstraditioner sen över 135 år, för att med stora och efterfrågade industriföretag och annat med förresten, inlämma oss i en nationalistisk och protektionistisk stat med tullmurar och andra handelshinder, skulle bara glädja just kommunister och sverigedemokraterna.

  Lycka till med den alliansen säger jag bara maccia.