Åter till Reinfeldtsaffären


Idag rasar en pseudodebatt om några goda karikatyrteckningar som SSU låtit framställa med Reinfeldt som motiv.

Fredrik Reinfeldt själv ser ledsen och skakad ut på alla bilder i högerpressen men det är bara ett trick. I själva verket förlorade högeralliansen rubrikerna då de hade sitt USA-inspirerade ”Konvent” som skulle bli en massmedial framgång av format.

I stället kom medierna att handla om en tjänsteman på socialdemokratiska partiet som roade sig med att sända falska mail. Och nu låter Reinfeldt bedrövad och säger: ”– Jag är rädd för att det är en ny tendens vi ser..” och syftar då på SSU:s karikatyrer bland annat.

Finns det någon sådan tendens så är den långt ifrån ny. Det skulle vara kul att se vilka bilder Fredrik Reinfeldt själv spred under sin tid i det Moderata Ungdoms-förbundet.

Under alla omständigheter ska han inte låtsas som att jordens undergång är nära förstående.

Som ett exempel på sådana bilder på Olof Palme som högern använt sig av genom åren visar jag här till vänster en typisk för genren. Jag kan givetvis inte påstå att Reinfeldt har något med denna bild att göra, men att högern har det vet vi alla. Så ska någon ha en gloria runt huvudet så är det knappast en högerpolitiker.

Kalle Larsson (Alltid Rött) skriver:

”- Är det inte dags för lite sans i debatten om förtalskampanjer snart? Dags att prata lite politik, eventuellt? Eller är det just det rätt många för tillfället försöker undvika?”

Han har givetvis rätt för högern förlorar på att prata politik så de kommer nog att försöka dra denna ”debatt” så många varv de kan..


5 svar till “Åter till Reinfeldtsaffären”

  1. Var det karikatyrer som vi skulle hålla högt som symboler för yttrandefriheten.. eller hur var det nu ”sanningsministeriet” ville att vi skulle hantera muhammed-karikatyrerna?

  2. Herregud, get over yourself Malte… Hörde förresten att Leninmausoleet anställer vaktmästare, nått för dig kanske?

  3. AndersÖ: Du menar vad? Palme var en klassamarbetsman, det är ju inget nytt med det. Och nej, jag tror inte att han skulle varit för fildelning. So, get over yourself AndersÖ och argumentera för din ståndpunkt istället för att föreslå jobb till mig (jag är faktiskt gammal fastighetsskötare, dock mycket dålig på ryska).