Ariel Sharon och Förenta Nationerna


Irans president Mahmoud Ahmadinejad är knappast bäst i klassen när det gäller att uttrycka sig genomtänkt och politiskt korrekt.

Jag kan t.o.m. tänka sig att föreslå hans namn som ett av de allra sämsta i ordning och uppförande. Nu är dock den retorik han visade prov på tämligen vanlig i mellanöstern.

Vem som helst som deltar i fredagsbönen i en moské får höra liknande formuleringar.

Att Sharon kutar till Förenta Nationerna när han får höra Irans president säga samma

sak inför 4000 studenter är dock lite
komiskt. För just FN är den instans som skrivit mängder av resolutioner som Israel väljer att strunta i..

För Israel är det enda land som faktiskt kan göra något åt det som arabvärlden kritiserar. Och vad de ska göra kan det inte råda den minsta tvekan om..


24 svar till “Ariel Sharon och Förenta Nationerna”

 1. Göra som andra stater. Skaffa sig en konstitution och gränser. Israel är möjligen den enda nationen i världen som inte har några gränser.. Lätt fixat, 1967 års duger gott..

 2. Inte bara Iran. Hela arabvärlden.. I samma ögonblick skulle de flesta arabstaterna erkänna Israel som stat och upprätta diplomatiska kontakter.

 3. Framförallt skulle det palestinska folket vara nöjda och då har de andra länderna inget folk att kämpa för.

 4. Den sellektiva historielöshet som präglar gapiga liberalyngel och/eller israelkramare är ganska märkligt.

  Iran är knappast något problem för Israel.

  Uppenbarligen tror vissa på fullt allvar att Iran skulle atombomba Israel och därmed en av Islams och kristenhetens heligast platser…Jag håller det som osannolikt.

 5. Ok! Då förstår jag som gapig Israelkramare/liberalyngel(trevligt skrivet btw) att Hamas, Iran mfl:s hot bara är tom retorik för att skynda på en Palestinsk stat. Me bad.

  Jinge, trevligt att du selektivt låter vissa skriva nedvärderande. Iofs ganska roligt att bli kallad liberalyngel när man är 40;)

 6. Det var det jag förstod Micke! Man måste alltid vara lite snäll och det var därför jag lät det stå kvar.

 7. Micke, inlägget var inte specifikt riktat till dig-men jag inser att du kan tolka det så.
  (När jag kommenterar specifik person brukar jag skriva namnet/signaturen överst)

  Inlägget var mera en reaktion efter att ha besökt ett antal sidor som inhas av Israelkramare/liberalyngel…

 8. F.ö. bestämmer jag att uttrycket ”liberalyngel” från och med nu är tillåtet på min blogg.. :-)

 9. Inget tips på något vitsigt ord för vissa som hänger sig åt vänstertankar, företrädesvis ganska långt till vänster?;)

  Ordet bör då självklart vara tillåtet på denna blogg dårå;)

 10. Vitsigt ska det vara oxo? Då funkar ju inte Klok, Begåvad, Sansad och den sortens uttryck.. :-)

  Du får väl testa dig fram! Du lär ju märka vilka uttryck som är för fiffiga.. :-)

  Allvarligt talat så kan man ju kalla varandra för allt möjligt i sådana här kommentarer. Men inte kränkande tillmälen.. Liberalyngel är rätt snällt. Bombhöger är väl oxo ok även om det är starkare. Bombvänster vore helt enkelt urvidrigt.. :-)

  Men det beror inte på mig utan på att vänstern knappast förespråkar krig vilket liberalyngel ofta gör.. :-)

 11. Agent-Magnus skyller dig för censur på sin Likud-blogg… Men det är väl du som blir censurerad där?

 12. Vet faktiskt inte Anders. Han skrev en innehållslös kommentar här och erbjöd mig att radera den så det gjorde jag. Det var en sådan däringa metakommentar. Precis som denna.. :)

  Fick ett mail nyss som berättade att han skrivit om mig nu igen. Fan vet om han inte tror att det lockar läsare, jag vet inte. Jag har inte läst vad han skrivit och kommer inte att göra det heller.

  Han, och många andra israelkramare, gör nämligen aldrig något för att försöka försvara israels agerande mot palestinierna. Det enda de gör är att gapa A N T I S E M I T så högt de kan så fort något kritiserar Israel.

  Det gör att skriverierna blir ointressanta. Jag har ett flertal gånger uppmanat killen att komma med argument i stället för att bara ropa A-ordet, men han lyssnar inte på det örat..

  Färgade glasögon och hörselskydd.. :-)

  Och eftersom jag inte läser skiiten så blir jag ju inte förbannad heller.. :-)

 13. ”Inte bara Iran. Hela arabvärlden.. I samma ögonblick skulle de flesta arabstaterna erkänna Israel som stat och upprätta diplomatiska kontakter.”

  Jinge. Tror du på det där själv? Vet du inte om att antisemitismen är tämligen utbredd i mellanöstern. Många som skulle vilja se både Israel och judarna, så som han uttryckte sig, utraderade.

 14. ”Tror du på det där själv?”

  Jepp. Jag är fullständigt övertygad dessutom..

  Att israelerna är illa sedda av sina grannar är tämligen klart. Och skälen till deras negativa anseende är oxo helt uppenbara.

  En bra början på ett förbättrat anseende är givetvis ett tillbakadragande till 67 års gränser och upphörande med samtliga bosättningar. Ska de ha en mur så får de bygga den på israelisk mark..

 15. Jinge –
  Här är några länder till dom inte har definierade gränser: Indien, Pakistan, Kina (PRC), Algeriet, Marocko för att bara nämna några.

  Vad gäller en konstitution – England har ingen, likaså alla länder där Sharia råder.

 16. Men det är ju självklart att Israel struntar i resolutioner som t.ex. säger att sionism är rasism. Vad skulle de ha gjort 1975-1991? Lämnat in sig själva till Centrum Mot Rasism?

 17. Tja, om jag var med i en förening som ständigt röstar fram olika resolutioner mot mig men inte lämnar den för det -kan det tolkas som annat än att jag struntar i resolutionerna?