”Årets politiska blogg”Jag har glädjen att meddela att denna blogg utsetts till ”årets bloggtopp inom Politik” av det ledande kommunikationsbolaget Cision. Jag vill först framföra mitt tack till Cisions bloggkommitté – och inte minst till alla gästbloggare som gjort bloggen så mycket bättre i alla avseenden.

För ungefär en vecka sedan fick jag via mail redan på att bloggen ingick bland de tio ”bästa” politikerbloggarna.

På förmiddagen 26 maj kom följande mail:
Anders Romelsjö 140526 untitled

”Hej Anders!

Jag kan med glädje meddela att du har tagit hem förstaplatsen i årets bloggtopp inom Politik!!!

Vi kommer publicera hela topplistan i eftermiddag och jag tänkte höra med dig om du vill ställa upp på en kort intervju? Om du ställer upp mejlar jag över frågorna och vore då väldigt tacksam om du kunde mejla över svaren senast Tisdag 27:e maj, gärna tillsammans med en bild på dig (frivilligt). Är du inte intresserade vore vi väldigt tacksamma om du meddelade detta snarast möjligt så vi kan kontakta någon av de andra bloggarna på topplistan.

Allt gott!

Hälsningar Sofia”
Sofia Gustafson
Media Researcher Sweden
Customer Set up & Research
Tel: +46 (0)8 507 410 60
Web: Cision.se

* http://www.cision.com/se/bloggtopplista/cision-rankar-bloggar-inom-politik/ *

Var det en ploj? Nej, faktiskt inte.

På eftermiddagen fick jag följande information vi länken http://www.cision.com/se/bloggtopplista/cision-rankar-bloggar-inom-politik/

Cision rankar: Bloggar inom politik May 26, 2014/0 Kommentarer/i Bloggtoppen/av Linda Grimstahl

”2014 har kallats för supervalåret i medierna. EU-valet som var denna helg, en nalkande politikervecka i Almedalen och riksdagsvalet i höst. Med bakgrund till detta har vi denna månad valt att ranka Sveriges största politikerbloggar! Förutom vår vanliga topp 10-lista visar vi i månadens bloggtopp även fyra bubblare som var nära en placering på topplistan.

Ett stort grattis till Anders Romelsjö på Jinge.se som kammar hem förstaplaceringen denna månad!

Här kommer månadens topp 10:
1.Anders Romelsjö på Jinge.se
2.Lady Dahmer
3.Om Världen
4.gudmundson
5.HEJ BLEKK
6.Opassande.se
7.Ledarbloggen
8.Henrik Ekengren Oscarsson
9.Gröna Bloggar
10.Thoralf Alfsson

Bubblare:
•Fanny Åström
•Martin Mobergs blogg
•Röda berget
•stockholmsbloggen

Bloggtoppen tas fram av vårt research-team i London varje månad. Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes.”

Om Cision.
”Cision är den ledande leverantören inom kommunikationslösningar för PR och IR. Cision är noterade på Stockholmsbörsen och omsatte 0,9 miljarder kronor under 2013. Vi finns i Europa, Nordamerika och Asien, och har partners i mer än 125 länder.” (Hemsidan)

Intervun.
Här kommer frågorna och svaren:

Fråga: Din blogg ’Jinge.se’ tillhör de största och mest inflytelserika bloggarna inom POLITIK i Sverige. Hur känns det?
Svar: Det är naturligtvis väldigt roligt. Det är en erkänsla för dagliga blogginlägg, slitsamt och stressigt ibland, och en belöning inte bara till mig utan till mina drygt 20 gästbloggare som bidragit till att göra bloggen bredare, mer variationsrik och bättre.
Vad är ingredienserna bakom framgången?
Svar: Hårt arbete. Jag strävar efter att göra ett seriöst arbete med varje blogginlägg. Detta innebär ofta tidiga morgnar, mycket läsande, och rikligt med länkar och referenser. En nackdel kan vara att vissa blogginlägg blir för detaljrika och långa. Vidare släpper jag fram nästa alla kommentatorer, även de mycket kritiska som jag kanske inte har bra svar till. Slutligen är bilderna viktiga. När jag reser bort en dag eller längre har jag färdigskrivna blogginlägg före avresan och har med datorn för att kunna släppa fram kommentarer snabbt.

Fråga:När började du blogga på ’Jinge.se’ och hur lång tid tog det att etablera den?
Svar: Jag övertog, som nybliven professor emeritus i alkohol- och drogforskning, en redan väl etablerad blogg sommaren 2012, från Jan-Inge Flücht, som haft den i flera år. Bloggens profil är nu mer tydligt antiimperialistiskt och ”vänster”, och innehåller inget om natur och foto som han hade. Bakom profilen ligger dels deltagande i antiimperialistiskt solidaritetsarbete på 1970-talet och en pånyttfödd radikalisering sedan Afghanistan- och Irak-krigets start.

Fråga: Vad motiverade dig att starta bloggen?
Svar: Mänskligt och politiskt engagemang. Den kommer ur önskan att försöka bidra till en mobilisering mot orättvisor och för en bättre värld. Bloggen handlar ofta om supermakten USA och ett orättfärdigt ekonomiskt system, men också om klimat- och miljöfrågor. Den behandlar EU, kultur och olika politiska frågor i Sverige, som privatiseringar inom vården, folkhälsofrågor samt någon gång även idrott.

Fråga: Vilka tror du vinner valet i höst och varför?
Svar: Har ingen högoddsare att bjuda på. Jag tror Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet vinner klart. Alliansens politik har inneburit ökad otrygghet och sämre ekonomi för många och ökade skillnader, trots retorik om motsatsen.

Fråga: Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-konsulter och personer i media? Vilka misstag kan dessa begå när de kontaktar dig?
Svar: Öppen för det mesta. Tror att de får svårt att begå misstag. Försök bara!

PS. Igår mottog jag faktiskt också Årets pris i alkohol- och drogforskning från Centralförbundet för alkohol- och drogupplysning (CAN). En kort rapport finns på CAN:s hemsida www.can.se. Jag avser inte att på bloggen presentera hela den långa mycket smickrande utförligare prismotiveringen, och inte heller mitt tacktal på 2000 ord med beskrivningen av min forskning och forskningskontakter. Detta skulle ha betydligt mindre intresse och vikt än ett vanligt blogginlägg. Det heter visst ”En olycka kommer sällan ensam” – kanske gäller motsatsen ibland. DS


intressant.se, , ,

Cision blogtopp-pris


15 svar till “”Årets politiska blogg””

  1. Gratulerar. Välförtjänt faktiskt, även om du åsiktskorridoren börjat bli smalare även här.

  2. Stort grattis! Kul att en vänsterblogg har sådana framgångar. Detta borde ge ytterligare en skjuts framåt!

  3. Instämmer med de andra
    Anders din läkarerfarenhet med människan i främsta rummet och kanske därför medföljande öppenhet för olika perspektiv har gjort det högt i tak och tillsammans med kvaliten i dina och gästbloggarnas artiklar har det skapats en intresseväckande profil.
    Uppmärksamheten visar också att yttrandefrihet uppskattas av åtminstone en del av marknaden.

    • Tack för vänliga ord. Man ska inte övervärdera utmärkelsen. Jag vet inte riktigt vilka kriterier som använts etc.