Är Rickard Bergengren en djur- och kattplågare?


Den 21-årige Rickard Bergengren som gjorde sig själv ökänd genom att i fyllan och villan skjuta djur klarade sig från åtal, han är med andra ord friad från misstanke i nuläget.


Sydsvenskan 2/11 06:
I en drygt sex minuter lång film skjuter och plågar 21-årige Rickard Bergengren och hans kamrater ihjäl djur på Hjularöds gods utanför Eslöv. Filmen lades ut på Internet och har nu polisanmälts av föreningen Djurens Rätt. Med snabba klipp, pålagd hiphop-musik i bakgrunden och med infällda stillbilder på unga kvinnor i bara trosorna skjuter kamratgänget ihjäl fåglar och en katt. Rickard Bergengren säger i filmen att han är ”jävligt bakis” för att i nästa klipp skjuta ihjäl fasaner och gräsänder. I en senare sekvens tittar Rickard Bergengren in i kameran och hälsar ”till alla jävla naturrättsaktivister”. Sedan går han in i ett stall och jagar ut en katt. Katten skadeskjuts och under skratt springer man efter katten och skjuter ihjäl den. ”Nu jävlar fick du” säger Rickard Bergengren och svingar katten i bakbenen för att sedan kasta i väg den.”

Åklagare Magnus Andersson lade ner förundersökningen mot Bergengren angående jaktbrott och djurplågeri eftersom det inte framgår av filmen hur katten dött. På videon syns bara att ett skott träffar i närheten av katten som springer för livet. Nästa scen visar någon (Rickard?) slänger en död katt med samma färg och teckning i en vattensamling.

Expressen idag: ”Överåklagare Sven-Erik Alhem har hittills bara läst om förundersökningen i tidningen och sett korta snuttar ur filmen. – Jag såg hur katten behandlades, men jag vill inte säga något om detta intryck nu. Jag kommer att se filmen helt och fullt, säger han.

– När det gäller djur och djurens situation är det viktigt att vara uppmärksam eftersom de inte själva kan föra sin talan. Sven-Erik Alhem kommer primärt att granska om det finns möjlighet att väcka åtal mot godsägarsonen för djurplågeri”.


Rickard och hans föräldrars Hjularöds slott

Sven-Erik Alhem har enligt media fått en överklagan av åklagare Magnus Anderssons beslut att lägga ner undersökningen från Djurens Rätt. Det framgår inte av media vad Bergengren sagt i polisförhör men det som är känt är att fyra jaktvapen beslagtagits samt att hans licens är återkallad.

Rickard Bergengren syns en hel del på nätet, mest under sin signatur ”rible12” där man kan hitta mer eller mindre intressanta diskussions-
inlägg och avklädda bilder på ynglingen om man är intresserad. Expressen har lagt ut delar av en egenproducerad video på sin hemsida.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Rickard Bergengren, Harlösa, Hjulared, Jakt, Jägare, Godsjakt, Jaktlicens, Vapen, Djurens Rätt, Djurplågeri, Högern, Rible12, Politik[/tags]

,

15 svar till “Är Rickard Bergengren en djur- och kattplågare?”

 1. Jo Hjularöds slott var slottet i mysteriet Greveholm.

  Bergengren är ett riktigt ego som borde stoppas in under en lucka i adventskalendern. Han kan släppas ut runt den 23 december tycker jag.

 2. Jag förmodar att det där med att dra katten i bakbenen och slänga iväg den, och att skjuta försvarslösa smådjur fick honom att känna sig stor och stark?

  Sen, vad ska en 21-årig kille med vapenlicens i Sverige till? Glömde jag nämna på 2000-talet?!

  Och den där bilden? Försöker han dölja ett munsår på läppen med tungan eller är det bara ett katastrofalt försök att se ”sexig” ut?

  Och det där slottet…Jag förmodar att de aldrig behöver bråka om toaletten på morgonarna likt oss mänskliga :P

  Slutligen, skulle rikedom räknats i form av intelligens skulle grabben varit urfattig..Stackars människa.

 3. Man skall vara lite försiktig med att döma ut de blåblodiga? Rätt vad det är kanske de dyker upp som statsminister eller finansminister? Kolla bara Anders Borg hos Aschberg? Vem kunde ana att han skulle bli något stort?

  Farliga åsikter som blivit verklighet…

  (Naturligtvis bör mycket av ovanstående resonemang ses som ironi)

 4. Jag fattar inte vad blåblodigheten har med saken att göra, annat än att det ligger i linje med Jinges politiska agenda att skälla på ”överklassen”.

  Killen är en alldeles vanlig förvirrad 21-åring med uppenbara psykiska problem. Möjligen kan det vara nåt med den sexuella identiteten, för bilderna han läger ut känns väldigt gay. Men, hur som helst, killar som han finns i precis alla samhällsklasser. Jag har träffat flera stycken. Bl.a. vet jag en kille med arbetarbakgrund som gillade att kasta kattungar mot en stenvägg. Trots det drar jag inga som helst slutsatser om arbetarklassens mentala hälsa i allmänhet. Generaliseringar är svåra och faliga saker…

 5. Men Pontus!

  JAG har väl inte skrivit att han var adlig?

  Det var ngn av kvällstidningarna som gjorde det och så får jag skulden… :)

 6. Pontus har en poäng. Och den som generaliserar och gör en höger-vänster, adlig-arbetarklass etc-fråga av detta verkar nästan glömma att det faktiskt rör sig om vidrigt djurplågeri.

  Jinge, du kanske inte skrev att han var adlig, men i din lista över ”Andra bloggar om: ” finns inte bara ”Rickard Bergengren” och ”Godsjakt” med, utan även ”Högern”!! Det ger ju en liten vink om din inställning…eller övertolkar jag?

 7. Nejdå Galaxa! :-)

  Att Högern kom med var nog inte meningen, jag koperade ”taggarna” från förra gången jag skrev om honom och tog bort nåt, trodde nog att jag tagit bort det oxo eftersom det inte fanns ngn direkt täckning i min text för det.

  Men man kan väl säga att det var freudianskt..

 8. är du rik så kan du bryta mot lagar och regler om det hade varit en vanlig svensson som hade gjort samma sak så hade han suttit i fängelse