Är Persson krigsförbrytare undrade jag igår..


Idag vet jag svaret. Ja, om någon i regering eller departement var medveten om att CIA haft fångar på de flygplan som landat i Sverige så har Sverige brutit mot folkrätten, igen..

SvD: ”Brott tillåta CIA-flyg. Det innebär brott mot folkrätten att tillåta CIA-plan landa på brittisk mark med fångar ombord, heter det i en expertrapport…

…En parlamentsgrupp har beställt den av sakkunniga vid New York-universitetet. Experterna har kommit fram till att det skulle vara ett brott redan att tillåta plan med fångar som tagits i ”kriget mot terrorn” mellanlanda för att tanka, skriver tidningen The Guardian. De kontroversiella flygningarna väntas också dominera den amerikanska utrikesministern Condoleezza Rices Europabesök denna vecka. I många länder, bland dem Sverige, finns starka misstankar om att CIA-plan har gjort mellanlandningar.”

Nu väntar jag med spänt intresse på att Luftfartsverket ska få fart på sina datorer så att Persson kan lämna besked. Denna fördröjning, som redan nu ter sig pajasartad, tyder på att regeringen fastnat med svansen i brevlådan, för att nu inte travestera vad de kan anses ha gjort i det blå skåpet.

Grundtipset är att regeringen brutit mot folkrätten igen, och detta helt medvetet.

Att acceptera begångna misstag i samband med en katastrof som tsunamin kanske är rimligt, men att acceptera brott mot folkrätten kräver lagföring och dom.


10 svar till “Är Persson krigsförbrytare undrade jag igår..”

 1. Du skriver Jinge att
  ”acceptera brott mot folkrätten kräver lagföring och dom.” det är inte politisk sanning om man tillhör den segrande sidan vilket alltid USA gjort hitintills sett ur möjligheten att bli dömda.

  Din jakt på svenskar i detta sammanhäng är bara patetiskt och det enda resultatet är att moderatkartellen myser i sina kojor. ;)

  KAS

 2. KAS: ”Din jakt på svenskar i detta sammanhäng är bara patetiskt och det enda resultatet är att moderatkartellen myser i sina kojor. ;)”

  Min jakt på ”svenskar” ??

  Om förbrytare finns inom den socialdemokratiska regeringen så vill jag att de ofördröjligen lagförs inför den internationella domstolen i Haag. OM moderatkartellen myser i sina kojor må det vara hänt. Jag tvivlar på att de har en bättre moral än den jag misstänker omfattas av (s).

  Bryter någon mot internationella konventioner så tycker jag givetvis att detta ska avslöjas ofördröjligen och leda till politiska konsekvenser. Alldeles oavsett partifärg..

 3. Problemet vi har Jinge är att segrarmakter med medlöpare aldrig ställs inför rätta och att det finns en risk i att kräva det.

  KAS

 4. Oroar du dig för mig Kas?

  Gör inte det! Är Persson en krigsförbrytare ska han sona brottet. Och en eventuell risk jag utsätter mig själv för genom att kräva det står jag för.

  Vad ska han göra? Döda mig ???

 5. Anledningen att borgarna försöker driva fokus på Tsunami-rapporten och inte att regeringen är USAs knähundar är att borgarna med Reinfeldt och Leijonborg i spetsen är om möjligt ännu mer USA-vänliga än sosse-regimen. Låt oss inte glömma att om Leijonborg fått bestämma så hade Sverige varit en del av USAs patetiska ”koalition” i Irak.

  Tack vare det så kommer detta sopas under mattan. Oppositionen vill inte ta i det, folket är mer eller mindre likgiltigt. Enda chansen är att någon regering ute i Europa har mer kurage och vågar dra fram sanningen ur Bush-regimen och på så viss tvinga fram en reaktion bland folket och senare då även våra ärade folkvalda.

 6. Nej jinge jag är inte den oroliga typen … försöker tillföra något på mitt taffliga sätt bara.

  Vänligt KAS

 7. När det gäller ”folket” är jag ganska pessimistisk, Yabosid. Tror att det finns många ute i stugorna som tycker det är bra att USA fraktar ut ”skräpet” ur landet utan att det belastar skattebetalarna. Skulle vara intressant att se en sifoundersökning om huruvida folket tyckte det var rätt att t.ex. avvisa egyptierna.

 8. Det är synd bara att det inte finns en tribunal mot våra politiker. Det enda som kan hända är att dom får sparken, sedan blir dom landshövding någonstans i nått län i ungefär 2 år eller var det tar för kollektivet att glömma. Sedan kommer dom tillbaka igen. Det är inget straff i det finns inget avskräckande. Dom borde få sitta i fängelse om dom bryter mot våra grundlagar, då först kanske folk får lite respekt för makten.
  Sedan ser jag Kas en större fara i att bara finna sig efter den starkes makt. Du har fel om du tror att det är riskfritt att följa den starke.

 9. Jinge du får inte ta bort det jag skrivit nu , det är snart jul och jag tycker du kan visa vänlighet någongång också !

 10. till Hekmatyar

  Läs en gång till vad jag skrivit och använd dom grå för att förstå att jag inte på något sätt följer den starke.
  Jag är 59 år och kan inte utsättas för yrkesförbud som inträffade i min ungdom ett flertal gånger … jag försöker på ett vänligt sätt att varna unga människor.

  KAS