Är nyliberalerna i bloggosfären 14 år?


Med skräckblandad förtjusning har jag de senaste veckorna kunnat konstatera att de nyliberaler som härjar i bloggosfären samtliga tycks vara 14 år gamla.

Olika mer eller mindre hätska kommentarer på min blogg har jag helt enkelt blivit tvungen att ta bort eftersom de innehåller grova personangrepp.

När jag sedan stoppat kommentarerna så ylar de på sina hemsidor över att jag censurerar deras åsikter.

Jo, är åsikten att undertecknad är något som katten släpat in så blir jag givetvis irriterad.

Klär man detta sedan i en massa kränkande tillmälen så bör man inte förvånas över att kommentarerna inte dyker upp.

”Och jag kommer att porta alla som skriver anonyma bloggar eller som skriver under ett Nom De Plume, som Lennart skriver:”

Läs Det Progressiva USA!

Läs mina kommentarsregler här!

Samtidigt kan jag tycka att det känns lite pinsamt att läsa vad vuxna människor anser när de regredierar till tidiga tonår.

Saknar de helt självrespekt?

De sitter och fabulerar ihop det ena eller det andra på sina bloggar, kan de inte ägna sig åt att reagera på omvärlden i stället, eller göra som jag ibland, skriva om min katt..? :-P

Pinsamt är ordet..


7 svar till “Är nyliberalerna i bloggosfären 14 år?”

 1. Ju större bloggosfären växer sig, desto gnälligare verkar den bli. Växtvärk, kanske? Eller tonårstrots. Förhoppningsvis växer den snart till sig. Klipper sig och skaffar sig ett jobb.

 2. :D Jo. Men jag kan inte annat än att FÖRVÅNAS över hur vissa går på. Själv har jag deltagit i interaktiva diskussioner via datanätverk i 23 år nu, men maken till känslomässigt engagemang har jag aldrig tidigare stött på..

  Snart kommer väl någon och berättar att hans pappa minsann är Polis.. :-P

 3. Du får ta det som en komplimang.

  Du sticker ut hakan och vips så vaknar de lägre primitiva instinkterna hos annars politiskt korrekta personer :).

  Du blir med andra ord läst och förhoppningsvis kanske ett och annat kan påverka?

  Annica

 4. Jag förstår inte riktigt… De säger att du är något som katten har släpta in och du säger att de är fjortonåringar. Båda är väl osakliga påhopp? Så då är någon slags rättvisa skipad och alla kan bli glada igen, eller?

 5. Jag säger att jag tycker att de verkar vara som fjortonåringar. Och det är faktiskt ingen underdrift. Nyss läste jag en blogg som jag aldrig stött på förut, en kille vars namn jag aldrig sett förut vad jag minns, som påstod att jag modererat bort hans inlägg..

  Så det kan gå… :-/

 6. Jag har också märkt att när man sticker ut hakan får man ta emot en del smällar.
  Fast jag tycker de flesta håller vettig nivå, egentligen är det bara några få som går över gränsen.
  Många av de som vi kanske definierar som nyliberaler har bra stil också, exempelvis Johan Norberg..

 7. Givetvis. Annars skulle det ju inte vara roligt att sträcka ut hakan.. :D Men rena personangrepp och att kalla andra för olika nedsättande epitet godtar inte jag. Där går gränsen.