Är Israeler dumma i huvudet?SvD idag

Ibland undrar jag om Israels befolkning är dumma i huvudet. Eller kan det vara så att de har valt Ariel Sharon och hans hejdukar utan att förstå vad de skulle ställa till med?

Ja inte vet jag, det enda jag förstår är att jag måste börja använda en BH till hakan. Den TÅL inte att ramla ner i golvet varje morgon jag läser tidningen..


2 svar till “Är Israeler dumma i huvudet?”

 1. Vi får hoppas att svaret på din retoriska fråga är Nej. Vi må alla sätta hoppet till hela regionens folk, att de en dag precis som i det forna östblocket med Ukraina som senaste exempel, sätter ner foten och tvingar regionens politiker att rätta sig efter den breda folkviljan.

  Reaktionerna i Libanon och den senaste tidens utveckling kanske är ett första tecken på att just folket börjar reagera.

  Motsättningar och misstro präglar det mesta som rör Israel.
  Om man läser kommentarerna till Mellanösterninlägg, på exempelvis Carl Bildts blog, inser man att det finns folk som inte vill att något skall förändras, att historiska försyndelser, bibliska eller verkliga, vare sig kan förlåtas eller långt mindre glömmas bort.

  Förhoppningen måste trots all galenskap sättas till folket.
  /Erik

 2. Givetvis är svaret nej på min retoriska fråga. Men jag kan fan-i-mig inte låta bli att häpna över den stupiditet som tar sig uttryck i Israels regerings agerande. Jag begriper inte hur de tänker.