Är Göran Persson och regeringen krigsförbrytare?


Idag skriver Dagens Nyheter att CIA-plan fick landa i Storbritannien. De använder det som rubrik vilket är lite förvånande.

Det hade givetvis varit en stor nyhet om CIA-plan INTE fick landa eftersom regeringen Blair i högsta grad är medskyldiga till den ockupation som de utan orsak och med lögnaktiga motiv utsätter Irak för.

Tidningen Mail on Sunday berättar: ”Vår undersökning har givit bevis för att en rad plan som är kopplade till CIA:s extraordinary renditions”, hemliga operationer som går ut på att flyga terrormisstänkta personer till ställen där de kan förhöras utan hänsyn till internationella eller nationella lagar, ”har flugit ut och in i Storbritannien utan att kontrolleras av myndigheterna”, skriver tidningen… …Mail on Sunday säger sig ha grävt fram flygloggar från brittiska flygvapnets bas i Northolt, nordväst om London ”som tyder på ett regeringsdeltagande på högsta nivå i CIA:s hemliga operationer”.

Om man då samtidigt konstaterar att Der Spiegel avslöjat att dessa CIA-plan genomfört 437 flygningar via Tyskland de senaste åren så kastar det ett nytt och skarpare ljus över saken.

Det förefaller klarlagt att USA har hemliga fångläger inom EU:s gränser. Det är uppenbart att de för runt krigsfångar mellan olika flygplatser och flygbaser enbart i syftet att hålla verksamheten undan från kritiska ögon typ Human Rights Watch, International Red Cross och andra.

Det finns således anledning att konstatera att USA därmed bryter systematiskt mot Genèvekonventionen och samtliga regler om mänskliga rättigheter.

Att man hämtade två egyptier som man klippte sönder kläderna på och gav stolpiller inför ögonen på Svensk Säkerhetspolis visar med all önskvärd tydlighet att USA nu satt igång vår tids häxprocesser.

Det handlar inte längre om att ens låtsas försöka följa krigets lagar, nu handlar det bara om att dölja de pågående brotten från omvärldens blickar.

När så vår regering ber Luftfartsverket att undersöka de transporter som CIA gjort via Sverige så är uppgiften av den karaktären att det tar maximalt några timmar att tömma trafikdata ur de datasystem man använder.

Likafullt har vi ännu ej fått höra resultatet av dessa undersökningar trots att det snart var en månad sedan.

Vad beror det på? Har vår regering en egen politisk Tsunamikatastrof som de försöker dölja för svenska folket?

Har Göran Persson och hans regering godkänt att svenskt territorium används för brott mot folkrätten?


6 svar till “Är Göran Persson och regeringen krigsförbrytare?”

 1. Det verkar inte bättre. Ska bli intressant att höra vad Freivalds har att säga. Jag läser inte tidningarna så jag visste inte om dessa flygningar…

  Vi får se vad som kommer fram. Kanske torterar man fångarna i luften. Såg att de använder ett omärkt Hercules-plan också för denna verksamhet.

  Ett sådan kan inredas till en flygande tortyr-kammare, sedan när de är klara är det bara att öppna bakluckan och dumpa det som är kvar av fången i havet.

 2. Glöm inte Ahmed Yusuf! Att han fortfarande har sina tillgångar frusna utan att vara anklagad för något brott är en fortgående skandal.

 3. USA är en viktig handelspartner Jinge, och alla har vi väl våra idoler.

  Det är alltid den starke som fäller dommarna oavsett hur lagarna är skrivna.

  Det är väl fullt klart att USAs president inte är Jinges alfahanne, frågan är vem som är alfahanne åt GP

  KAS

 4. Kas jag tycker att du mer eller mindre erkänner att det inte går att stoppa förbrytelser som dessa. Jag vägrar att acceptera den tanken.