Är ”Global Intifada” en nyliberal grupp?


Efter en bunt timmars stärkande sömn så läser jag nyheterna som de presenteras av TT:s hemsida nu på morgonkvisten.

De berättar att: ”Angrepp mot danska ambassaden. En ambassadbil brann natten till fredagen utanför danska ambassaden i Stockholm. I ett pressmeddelande tog organisationen Global Intifada på sig ansvaret för branden. 14 jan kl 05:16”

Mjaha. En organisation som eldar danska ambassadbilar i Stockholm? Jag Googlar givetvis på ”Global Intifada” och hittar nedanstående text:

”Global Intifada är ett nätverk av varandra oberoende grupper och individer. Alla som står bakom plattformen är välkomna att organisera sig i den form de önskar och är alltså fria att agera i Global Intifadas namn. Global Intifada ser sig som en del av den internationella, socialistiska kampen. Vi kämpar mot den rådande världsordningen. Vi tar främst sikte på imperialismen och kapitalet. Global Intifadas främsta medel är direkt aktion. Med ett kompromisslöst motstånd vill vi inspirera; vi kommunicerar genom exempel. Medel och metod anpassas efter ändamål, i vår kamp föredrar vi att använda oss av ickevåld, ibland ser vi oss dock tvungna att tillgripa militanta medel. Hellre än att stå passiva tar vi stenen i vår hand. I en globaliserad kapitalism krävs ett globaliserat motstånd. Vi verkar för en global intifada.”

Läs Indymedias text!

Men va gulligt!

Ett antal illbattingar har tydligen rökt något olämpligt och skrivit ner ovanstående. Så nu kan vem som helst, med hänvisning till den texten, agera för vad som helst.

Själv funderar jag på hur jag ska gå med i denna vällovliga kamp. Även om jag är kritisk mot en alltför dominerande privatbilism så är inte bilbrännande min grej. Möjligen kan jag tänka mig att bränna korven lite extra i stekpannan, det blir lite skarpare smak så..

Fast egentligen tror jag mer på att det är svenska höger- och/eller nazistgrupper som agerar för att kunna skylla på fjortisarna i AFA. Det klassiska är ju annars CIA som brukar agera på samma sätt, men att bränna danska ambassadbilar är väl ändå lite för fjuttigt? Folk brukar ju dö när CIA agerar.

Nää, jag kan nog somna om..


3 svar till “Är ”Global Intifada” en nyliberal grupp?”

  1. Det kan du nog. Det är nationaldemokrater eller nyliberaler som ligger bakom tror jag. Möjligen info14-gänget. Nationaldemokratisk Ungdom är annars grundtipset..

  2. Eller frimurarna. Kanske judarna, cyklister borde också misstänkas. För att inte säga brandmän som vill ha mer att göra. Dalkullor brukar också vara militanta, de kan inte uteslutas.

  3. Inte judarna. Det tror jag inte ett smack på. Nää, det är nog en massa nyliberaler som eldar bilar tror jag. Det är väl de som ropar Sieg Hail va? Pinochet, det är väl en av de mest kända nyliberalerna nu för tiden?