Är George W Bush allvarligt sjuk?


Frågan är i högsta grad berättigad eftersom han nu agerar för att Darwins utvecklingslära inte FÅR läras ut utan att man samtidigt lär ut bibelns skapelseberättelse.

SvD:

”– Båda skolor bör läras ut så att folk förstår vad debatten handlar om, sade George W Bush till en grupp reportrar från Texas i förra veckan.”

Den ”debatten” handlar om frågan om vi själva är ett resultat av evolutionen eller om gud skapade oss.

Eftersom USA:s religiösa
fundamentalister hävdar
att det var GUD så gör vi
nog bäst i att hålla käft
med vår uppfattning.

Eller hur?


8 svar till “Är George W Bush allvarligt sjuk?”

 1. Det är väl inte fullt så enkelt som evolution VS gud? Även gudstroende kristna kan anse att evolutionen existerar, och är ett av guds verktyg.

  Det handlar snarare om evolution VS intelligent design.

 2. Det är så enkelt de flesta uppfattar saken. Och det är väl oxo det egentliga syftet, att förneka Darwin..

 3. När toleransen avtar i en nation, när irrationalism och antiintellektualism tar över, då ligger denna nation illa till. Högt i tak och tolerans har alltid varit utmärkande för nationer på frammarsch, intellektuellt och teknologiskt. Antiintellektualism och irrationalism har däremot alltid varit utmärkande för nationer på fallrepet.

 4. Vad kan en Lärare svara om någon frågar,”är det ricktigt att Eva blev till av Adams revben”?
  En viktig del av Skapelseberättelsen,kanske den allra viktigaste.
  Jag tycker det låter lite _tunt_.

 5. ”Intelligent design” har lika mycket med vetenskap att göra som Scientologin.

  Vad Bush vill indoktrinera amerikanska barn med är den mest konservativa teorin av kreationism, den som bokstavstolkar bibeln, dvs den att jorden är 5000 år gammal, att mannen skapades av lera och kvinnan av mannens revben, och inte den mer progressiva kreationismteorin, dvs den som accepterar darwinismen precis som den är, men som hävdar att någon övre makt startade processen och har ”rättat till” den allt eftersom – vilket som faktiskt till viss del kan stödjas av vetenskapliga bevis, te.x. att människans utveckling accelererat under vissa perioder.

 6. Kan tilläggas att ingen vill stoppa amerikanska barn att lära sig Intelligent Design under skolans religionstimmar, det är det att man anser att den inte skall läras ut under biologitimmarna. Fullkomligt logiskt, ..

  ”I believe in equal time for creationism and darwinism in school, as long as I get equal time for darwinism and creationism in church.”

 7. Det är intressant att se att Bill Frist, republikanernas ledare i senaten har brutit med Bush över federal finansiering av embryonisk stamcellsforskning. Så det är inte omöjligt att i och med att Bush avgår år 2008 så kan den Kristna Högerns inflytande börja avta.

 8. ang. Bill Frist så är det nog för att han aspirerar att försöka bli president 2008 och då måste han röra sig mot mitten. Killen gjorde ju bort sig rätt rejält iom Terry Shiavo när han som utbildad läkare sa att han hade minsann sett Terry och enligt honom så var det ”inget fel” på henne.