Är Fredrik Malm gripen än?


Frågan är hur länge det dröjer innan Fredrik Malm kommer att pryda tidningarnas förstasidor. För där hamnar han snart.

För om Per Jodenius är en av dem som spionerat på (s), och dessutom berättat att inloggningsuppgifterna varit allmänt spridda inom Liberala Ungdomsförbundet så har även Fredrik Malm känt till detta. Och har han inte loggat in i Socialdemokraternas dator från LUF så har han med stor sannolikhet gjort det hemifrån. Och i så fall finns hans IP-nummer i de socialdemokratiska loggarna.

En pikant detalj i sammanhanget är att Folkpartiet och Socialdemokraterna är de partier som konsekvent argumenterar för EU-direktivet om obligatorisk datalagring, som en besökare skrev i en kommentar här.

Nina Larsson, förbundssekreterare hos LUF, och precis som Fredrik Malm riksdagskandidat, har kommit med en krystad förklaring till varför hon förekommer i inloggningsuppgifterna till socialdemokratiska nätverket.

NL: ”– Jag försökte nog att logga in från en annans dator på LUF”.

Allt fler dras för närvarande in i den folkpartistiska spionhärvan. Ser man dessutom till brottets art och straffsatsen, upp till två års fängelse för dataintrång, så har Fredrik Malm inget val. Han måste omedelbart avgå som Liberala Ungdomsförbundets ordförande. För i den rollen har han ett direkt och personligt ansvar.

Försöker han göra gällande att han inte känt till att förbundssekreteraren och pressekreteraren, och flera andra på LUF gjorde dataintrång från LUF:s lokaler så ljuger han.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]politik, folkpartiet, spionskandalen, val 2006, högeralliansen, Fredrik Malm, Per Jodenius, Nina Larsson, Nicklas Lagerlöf, kriminalitet, dataintrång[/tags]


20 svar till “Är Fredrik Malm gripen än?”

 1. Fredrik Malm uppdagad, skamfilad, försvars- och fredslös samt med (tillsvidare) krossad politisk karriär…….from your mouth to Gods ears Jinge….

 2. Ninas förklaring är rimlig. Inloggningsrutorna ser oerhört lika ut. Särskilt om man loggar in flera gånger om dagen – varje dag – tittar man nog inte efter vilken server som är inställd för tillfället. Du förväntar ju dig vara inställd mot folkpartiets egen såsom det varit hundratals gånger tidigare.

 3. Jo jag menar bara att det är intressant att du som folkpartist vet hur sosseriets inloggning ser ut.

  Det tror jag att även andra reagerar på.. Men behåvning tycks inte vara ngn merit i (fp)

 4. Jag tror faktiskt att utseendet är lika för alla riksdagspartiers databaser. Microsoft Word byter ju inte utseende när man skriver dikter jämfört med när man skriver uppsatser. Förresten, är det inte lite otrevligt att insinuera att jag är obegåvad?

 5. Nepp, det är inte otrevligt. Det är uppenbara fakta. Du förstod inte alls min lilla vitsighet.

  Jinge: ”Och – hur vet du hur sosseriets inloggningsruta ser ut?

  Oooh, så dumt av mig. Du är förstås folkpartist..”

 6. Tamejtusan! Det har du ju alldeles rätt i. Jag hoppar av universitet och startar en blogg istället!

 7. Ptja, det underlättar nog om du går kvar på universitetet ett antal år. Det gjorde jag och du ser själv hur lätt jag har för att reta skiten ur folkpartister.. :)

 8. Touché Jinge!

  Jinge: ”Och – hur vet du hur sosseriets inloggningsruta ser ut?

  Oooh, så dumt av mig. Du är förstås folkpartist..

  Hahahaha!!! :-)

  Och han begrep aldrig att han åkt på en tvärnit och hade trasslat in fötterna i sina neddragna brallor!

  Kul!!! :-)

 9. När polisen gräver fram fler IP-nummer så kommer det att visa sig att de ofta besökt varandra och använt varandras datorer i resp. hem också. Och när polisen identifierar de som loggat in via internetkafeer så kommer det visa sig att de regelbundet byter huvud också!

  Det är är hög tid för hela LUF att lägga sig på rygg och göra en gemensam pudel, sedan fpr de visserligen lägga ner verksamheten för detta val. Men då slipper de i alla fall lägga ner för gott.

 10. Hahaha!! Pwned så det skriker om det! Fantastiskt roligt!

  Angående Malm så är han inte gripen (än) på grund av att han gjort sig oanträffbar.

  – Det blir svårt att få tag på Fredrik, sade valkoordinatorn Pär Gustafsson till Expressen.

  Vem vet, Malm kanske sitter hemma och försöker lista ut vilka länder som inte har utlämningsavtal med Sverige…

  ;-)

 11. Pwned, och han fattade det inte själv.. :)

  Nä, Malm sade på lunchekot att han inte hade en aaaning om detta. :-)

  Vilket skitprat!

 12. Ja, inte är jag säker men jag skulle inte bli det minsta förvånad. Malm är en man som tycks sakna minsta spår av anständighet. Det ska bli spännande att följa.

 13. Haha! Pwned var ett väl så passande uttryck. Sedan drar han in att han pluggar på universitetet. Jag vet inte Jinge, men visst har väl du pluggat i många år?

  Annika har rätt, ”Isak” har byxorna vid anklarna och fattar ingenting själv.

  Kul, är bara förnamnet! Jag garvar så jag grinar! :-]

 14. Nina: ”Jag vet inte!!! Eh, jo jag såg SAP-ikonen men loggade BARA in med mitt Nina-konto och fått felmeddelande…”

  Eh? Jaha, säger du det! Det får vi evrkligen hoppas… :-P :-)

  Nina: ”Jo jag loggade in med SAP-ikonen från datorer lite varstans och visste att min rumskollega hade detalsuppgifter om sossarnas kampanjer, men hade ingen aaaaaning om att de loggade in på SAP och fick informationen där. Det finns ju så många andra informationsvägar och så…”

  Eh… Hallå, Leijonborg!!!! Sover du? Ta ett tag med piasava-kvasten här är du snäll… (Det är ju vaö om nåra veckor för f–n!!)


  Magnus

 15. Men snälla, oupplysta människor…

  Sossarna, Moderaterna och Folkpartiet och säkerligen alla övriga riksdagspartier använder samma program för sina interna BBS:er, nämligen FirstClass.

  Därmed använder man med fördel (om man nu inte vill använda det mer begränsade webbgränssnittet) samma klientprogram. Och det klientprogrammet ser identiskt ut, oavsett vilket partis BBS man vill logga in på.

  Enda skillnaden, och den är sannerligen subtil, är att serveradressen skiljer sig i adressfältet. Ett sådant program, som man använder många gånger dagligen, kontrollerar man inte alltid serveradressen i direkt…

  Något Isak i inlägg 4 försökte påpeka. Men storbuffeln Jinge ville i stället påstå att Isak var dum i huvudet genom inlägg 5. Trevligt bemötande av ens kommenterare. Not.

  Tillbaka till sakfrågan: Mycket av resonemanget kring Nina Larsson bygger på att det skulle vara ovanligt att en LUF:are loggar in på SapNet. Där kan jag meddela att jag själv, trots att jag är moderat, varit registrerad medlem på SapNet utan att någon höjt på ögonbrynen.

  Det är många i de olika politiska ungdomsförbunden (kanske även inom moderpartierna) som haft konton hos varandra. Varför? Jo, för att debattera med sina politiska motståndare.

  Detta har lett till att många partier tagit bort möjligheten att fritt kunna registrera sig på interna BBS:er, om inte medlemskap kunnat uppvisas. Inte så mycket för att de kom åt känsliga dokument, som för att diskussionsforumen närmast spammades av utomstående.

  Dock vet jag inte hur det ligger till med SapNet nu för tiden, för jag har inte använt mitt konto på länge, men det är alltså inte helt otroligt att en LUF:are loggar in på SapNet – lika lite som det är för en SSU:are att logga in på Folkpartiets BBS.

  Kan man få säga sånt utan att bli påhoppad av bloggägaren?

 16. Fredrik Malm har bara varit fullt upptagen med att radera hårddiskar på servrar i 3 dagar. Men i dagens elktroniska värld räcker inte alltid det. När polisen väl börjar samköra inloggnings tiderna med data om vart olika personers mobiltelefoner befunnit sig så klarnar nog bilden till sist ändå. Men det är ju ändå lite roligt att de fortsätter att ljuga, lögnen är en intressant instinkt!

 17. Kurt, jag tror f*n att förklaringen ligger där! :) Jag har själv undrat var människan har hållt hus den senaste tiden.