Är det lugnt i Palestina idag?


Jag kallar det ockuperade landet för dess rätta namn, inte av någon sorts politiska skäl utan av rent historiska.

Snart kommer jag nog att sluta upp med att kalla Israel för sitt nuvarande namn, jag tror mindre och mindre på en tvåstatslösning för varje dag som går. Det finns absolut ingenting som tyder på att israelerna har någon annan avsikt än att göra livet så outhärdligt för palestinierna så att de flyr från Västbanken och Gaza. Allt de gör sker med en noga uttänkt avsikt, man vet vad man gör och varför.

Den här fredliga demonstrationen mot apartheidmuren slutade med att israeliska soldater sköt skarpt mot obeväpnade palestinier. Ok, sannolikt var väl inte alla palestinierna guds bästa barn, men israelerna söker sådana situationer, de inte bara söker
– de provocerar fram dem.

Ska vi använda vår Nordic Battle Group i något sammanhang så är väl Mellanöstern-
konflikten ett utmärkt tillfälle. Multinationella styrkor får säkra 1967 års gräns och världssamfundets stater får erkänna Palestina som en egen och självständig stat. Israelerna är inte värda att lyssna till mycket längre…

Det spelar ingen roll från vilket år en video som visar IDF:s övervåld kommer, det är likadant jämt, ingenting förändras.

Israeler tar organ från dödade palestinier?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Palestina, IDF, Våld, Mord, Rasism, Apartheidmuren, Politik, Mänskliga rättigheter, FN[/tags]


7 svar till “Är det lugnt i Palestina idag?”

 1. När apartheidstatens lobbygrupper skriker sig allt hesare i att hetsa USA och EU efter fler krig mot arabiska och persiska icke-judar i regionen blir dessa mörkerkrafter också allt synligare.

  Det är fortfarande en dödssynd för någon som helst politiker med ambitioner i USA att kritisera folkmorden, båda politiska blocken är lika symbiotiska och paralyserade i dessa förhållanden då de är helt beroende av pengar från samma grupper i ”the New york money men”, men debatten finns där på ett sätt som aldrig förr. Fler och fler röster hörs i det vansinniga i att föra krig i denna apartheidenklavs intresse och upprätthålla den med biljontals dollar, krigsmateriel och soldater varje år.

  Mahmood Ahmadinejad talar från ett land med flest välmående judar i regionen, utan AIPAC & Co och utan den munkavle av ”anti-semitism” och ”förintelseförnekelse” som hans kollegor i väst har och han säger det som aldrig skulle kunna sägas här:Låt folken i Palestina få rösta om sitt öde och framtid själva, oavsett rastillhörighet. Det säger sig självt att om så sker kommer rasåtskillnadsstaten att upphöra som sådan. Även hans tal om att upprätta stater åt de värsta kolonisatörerna i väst låter inte heller så illa om man betänker att det är där de största uppbackarna finns och att Palestinierna inte har någon skyldighet i vad som föranledde apartheidstatens grundande.

  Förr eller senare måste denna skamfläck av nödvändighet upphöra, i alla inblandades intresse.

 2. Det enda som kommer att hända är att USA beslutar utrymma västbanken och gaza. H Clinton är inget undantag.

 3. På frågan: Är det lugnt i Palestina idag? skulle jag gärna citera min palestinska kompis. Såhär skrev hon när vi chattade för några dagar sen:

  Its so bad pia … gaza is a racked place now … i do not think it will rise soon … they are willing to wipe it out and totaly isolated from every where ,,, its like it does not exist

 4. Bosnien var ockuperat land av Österrike under 1800-talet. Österrikare har byggt upp broar, skolor, sjukhus, vägar, bibliotek, myndigheter.
  Allt detta, skrev man in i den IV-e Genevekonventionen (1949, alltså, nästan 100 år senare) och det blev ockupantens skyldighet, ansvar och plikt mot ockuperade befolkningen. Just österrikarnas ockupation och anektering av Bosnien blev exempel att bygga upp humana lagar i den IV-e GK gällande ockupation.

  Jag fick aldrig svaret på frågan:
  Vad är det goda som Israel har någonsin gjort mot palestinierna under 40 år ockupation..?
  Allt tyder på att Israel inte kan jämföras med ockupation under 1800-talet (!) Metoder som används mot palestinier, ligger 200 år bakom, i Europas feodalismens tid.

 5. För varje gång jag ser en sånt här TV-klipp så får jag svårare och svårare att förstå hur svenska ”liberaler” kan försvara det Israel gör.
  Eller för den delen hur någon människa kan försvara det överhuvudtaget!

 6. Jag tycker att du ska skriva mindre om Israel Jinge. Jag blir illa berörd varenda gång jag läser om hur palestinierna får lida för att judarna inbillar sig att gud gett dem landet. Skulle gud verkligen vara så orättvis? Givetvis skulle han inte det. Judarna låtsas bara, de skiter i gud, annars skulle de aldrig behandla sina bröder på det sätt de nu gör.

 7. Men, Malin, många israelvänner har syfte att tystna ned kritiken och att vi alla slutar skriva om palestiniernas situation.
  Experter och analytiker av den IV-e GK säger tydligt o klart att omvärldens intresse i frågan är nästan avgörande för palestinierna.
  Slutar man tala, skriva, demonstrera, kritisera, då har ockupanten rätt att göra precis vad dom vill (!)
  IDF idag gör redan precis vad dom vill mot palestinierna, men tänk vad skulle dom göra om vi slutar bevaka palestiniernas situation (!)
  Välkänd fråga som israelvänner brukar ställa är: ”Men, varför bryr ni er just om palestinier? Det finns många andra länder i konflikten!” … Och då börjar man nämna Kongo, Marocko, Tibet, etc.
  Ibland, kan man säga att där finns någon logik.
  Under 3 månader har jag min blogg, (med flera andra skribenter) o där har vi hunnit skriva om ca 15 länder.
  Ändå, så fort man skriver någonting om MÖ-konflikten då ställer man samma fråga: ”Men varför just palestinierna..?!”