Är det karikatyrbilderna som orsakar människors död?


Det är det givetvis inte. Att folk dör i samband med demonstrationer i de muslimska länderna beror på helt andra saker.

Visst blir muslimer i allmänhet sårade av att deras profet blir föremål för karikatyrtecknare. Men även om det inom delar av islam är tabu att avbilda profeten så är inte det orsaken till att ambassader bränns och folk dör i demonstrationer.

Orsaken är i stället västs behandling av arabländerna och andra länder med muslimsk befolkning. Tortyrbilden från Abu Ghraib visar med skrämmande exakthet på hur dagens imperialism ser ut och hur väst anser att de kan behandla levande människor.

De protesterar mot det massiva förtryck som de utsatts för under många och långa år. Man ska heller inte glömma att den främsta symbolen för detta förtryck är staten Israel som enligt en majoritet av mellanösterns innevånare inte borde finnas. Och som inte skulle ha funnits idag om det inte varit för det massiva stöd som USA gett israelerna.

Och så länge bilder som denna kan tas så kommer givetvis väst att drabbas av terrorism.

I stället för att skapa spionlagar så borde regeringen agera för att stoppa det förtryck som leder till terrorism samt agera för att palestinierna ska få en egen stat.

[ Se fler bilder på trancecom.se ]

17 svar till “Är det karikatyrbilderna som orsakar människors död?”

 1. Äntligen, nu kommer den riktiga analysen av vad karikatyrbilderna handlar om. Muslimerna är inte förbannade på några bilder från Danmark.

  Muslimerna är förbannade över att ha trackasserats av väst i sextio år. Bilderna kom tidsmässigt när stora delar av den muslimska världen ända fått nog av västs Israel-vänliga och ensidiga politk.

  Dagens situation har konsekvent provocerats fram av väst under en mycket lång tid.

  Nu återstår bara att städa upp i arabländerna med lite nukar och sen är det bara att sätta upp Exxon-skyltarna och börja räkna pengar. Jiiiiha!

 2. Jag är glad att även du tog upp detta anglo-amerikanska-Israeliska perverterade ”kriget mot terrorismen” och ”demokrati” åt folket.

  Det finns ännu värre bilder ute på nätet för den som orkar men de tjänar som en viktig insyn i med vilken slags moral och värderingar de depraverade ockupanterna, McDonalds & Co vill ersätta fromma muslimers gudstro med.

  Varje frisk människa som ser dessa inavlade amerikanska soldater leva ut hela sin ”kultur” på order från högsta instans förstår till fullo vad den religiösa världen med bibehållna sunda värderingar, muslimer som ortodoxa kristna och Amadinejad menar med sataniska styrkor. Samma satans mördare som Olof Palme talade om.

  Är det denna sodomitiska ”kultur” den ökände sionistfascisten Flemming på Jyllands-pesten vill framhäva när han provocerar sina hatobjekt?

 3. Ja, så är det ju. Hade muslimska världen inte känt sig förtryckt hade nog tagit bilderna med en klackspark. Det är däremot ingen ursäkt för att gripa till våld.

 4. Karikatyrerna var bara droppen som fick bägaren att rinna över. Klart som fan att protesterna inte enbart har med dom att göra.

 5. Om vi nu skall tala om tortyr och grymhet så är det bra att känna till den andra sidan av myntet.

  Saddam Hussein äldste son Uday Hussein m.fl lät avrätta sina motståndare på de mest grymmaste och fasansfulla sätt.

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/utskrift/0,3258,336812,00.html

  Udays chefsbödel, Abu Ahmad, 36, berättar;
  Som den dag för fyra år sedan då han fick order att arrestera två 19-åriga ynglingar vid universitetets konstakademi – och föra dem till Radwaniyah.
  Han fick föra dem till en gård på området. Där väntade en stor bur – med två av Udays lejon.
  De skräckslagna fångarna kastades in i buren.
  – Sen såg man hur huvudet på en av dem åkte av redan vid första bettet. Och när lejonen sen var klara fanns det bara ben och oönskade delar av skinn kvar i buren.
  – De hade utmanat Uday i ett ärende där det var kvinnor inblandade. Uday var mycket svartsjuk.
  Uday Hussein såg sällan avrättningar med egna ögon men lät en kameraman filma, för att kunna bevara grymheterna i ett personligt videobibliotek.

 6. Det är väl ingen tvekan om att Hussein & Co var galna. Menar du att det motiverar USA att bete sig likadant nu?

  Vad menar du egentligen??

 7. Det här med ”Saddam var värre” är ett rätt tamt ”försvar” för Bush-regimens kallblodiga hanterande av irakiska folket.

 8. Skulle det där med Uday vara ett skämt eller?

  När ultrahögerliberalerna känner nöden att ”väga upp” efter att bara något av det deras genocidala mönsterstats ”spridning av demokrati” innebär i praktik kommer fram, blir försvaret gränslöst naivt, går det ens att försvara något sådant?

  Eftersom det är den globaliserade marknadsdiktaturens ”fria” medier som har tolkningsföreträde i det våldtagna offentliga rummet bör det också vara en god förhållningsregel att dra ifrån lika mycket som de lägger till, Uday och hussein var utan tvekan ”odemokratiska” men alla ledare och folk som står i vägen för västmakternas ”demokratiska” imperialism kan ju inte vara Hitler…

  Vad är det för kultur och värderingar vi anser står över ”de andras” egentligen?

  Är det den våldspornografiska anglo-amerikanska skräpkulturen med genmanipulerad cancermat och videovåld som är så överlägsen att den måste globaliseras med tortyr och massmord?

  Är det marknadskrafternas mammonitiska dollargud?

 9. Det bästa USA kan göra i kriget mot terrorismen på kort sikt är att stänga Abu Ghraib och Guantanamo imorgon och att börja stödja den internationella domstolen i Haag. På lång sikt – sluta använda olja. Nej, jag tror inte heller att det kommer att hända under den här presidenten.

 10. Anna: han sa ju att dom skall sluta vara beroende av arabernas olja.. men sen så sa ju hans stab att vi inte skall ta honom på allvar ;-) … en sak är säker: det skall väldigt mycket till för att Bush-regimen skall kunna få USAs anseede i världen på fötter igen.

 11. Jag tror inte att sodomitisk sexualtortyr i amerikanska koncentrationsläger försvinner bara för att man lägger locket på och stänger Abu Ghraib och Guantanamo.

  Som alla känner till vid det här laget flyger CIA omkring med ”terrorister” till hundratals andra destinationer och tortyrgulag vi INTE känner till och hur många sadistiska sexualriter och mord förekommer inte där?

  Sedan har vi den de facto amerikanska ”tribunalen” i Haag som tillkom efter amerikanska påtryckningar och hot i säkerhetsrådet. Denna illegala ”tribunal” där amerikanska medborgare åtnjuter fullständig immunitet skulle inte överleva en dag utan det bistånd i miljardklassen USA och €U öser in.

  Faktum är att George Bush redan yrkat på att biståndet dras in och ”tribunalen” stängs så fort man fått sina egna krigsförbrytelser rentvådda och skuldbördan satt till en man.
  Om det är VERKLIG rättvisa vi vill ha skall naturligtvis inte våldtäktsmannen definiera våldtäkt och mördaren mord.

  Och som Chomsky säger kan man per västmakternas egen definition spärra in samtliga amerikanska (och brittiska)presidenter sedan 2:a världskriget och Bretton Woods för massmord krigsförbrytelser och folkmord, ett scenario vi inte kommer att uppleva förrän maktbalansen förskjuts bort från ondskans imperium…

 12. Jag fattar faktiskt inte varifrån ni får det här med ”förtryck mot muslimer”. Var förekommer det menar ni? Allt faller tillbaks till Israels förtryck mot Palestina och västs direkta och indirekta stöd till Israel. Det är ett reellt problem och jag håller med. Med det är inte ett förtryck mot muslimer, utan ett förtryck mot en folkgrupp vars sammansättning faktiskt inte har med Islam att göra. Tänk på att det finns rätt gott om kristna palestinier också.

  Makthungriga muslimska religiösa ledare försöker göra detta till en religiös konflikt för de inser dess enorma explosiva kraft, men tar vi ett djupt andetag och funderar en stund så inser vi ganska lätt att det inte är det. Det handlar om olja, territorium och hämnd för 9/11. Att det finns många muslimer i de grupper som är på ena sidan i bråket är mer eller mindre en tillfällighet.

  Hur som helst: I slutändan är reaktionen mot teckningarna det värsta som kunde hända den muslimska världen. Jag, och många med mig tror jag, har försökt förstå hur Islam fungerar, köpt böcker om Islam och försökt vara öppna och lägga undan fördommarna. Reaktionen mot bilderna gör det inte lättare att förstå, den saken är klar.

 13. ”Att det finns många muslimer i de grupper som är på ena sidan i bråket är mer eller mindre en tillfällighet.”

  Det är ingen tillfällighet, lika lite som det var det under korstågstiden.

  Muslimerna reagerar inte i första hand över teckningarna, det är en reaktion på ett gammalt förtryck i första hand. Teckningarna är säkert bara ngt som används i sammanhanget.

  Du är dessutom inte ensam i att ha läst en massa böcker om islam. Orsakerna till 9/11 står att finna i hur USA hanterat arabvärlden och konflikten i mellanöstern.

  Läs gärna Rashids böcker om saken.

  Varför tror du att danskarna kallar muslimer för muhammedaner?

 14. En annan sak man måste fråga sig utan att vara alltför konspiratoriskt lagd är VARFÖR dessa bilder kommer ut JUST NU efter att en ökänd sionistfascist på Jyllands-pesten publicerat en provokation mot hela den muslimska världen och efter videon på engelska sadister i Basra som misshandlar ungar, för att inte tala om de tidigare bilderna på depraverade ockupanter?

  Att det pågår mord och tortyr hela tiden i amerikanska koncentrationsläger på valfri känd eller okänd ort är inte svårt att förstå, men TIDPUNKTEN för tillkännagivandet kunde inte varit sämre vald för de anglo-amerikanska ockupanterna.

  VEM släppte ut dem och VARFÖR?

  Material av det här slaget hoppar inte ur lås och bom av sig självt utan att någon som definitivt tjänar på saken ”läcker” ut dem i media .

  Cui bono?

  Jag kan bara komma på EN enda part som definitivt skulle tjäna på att elda på sitt hett eftertraktade ”världarnas krig” ytterligare och få västvärlden engagerad i sin sak nämligen Israel.

  De har gjort det förut och är det någon utöver amerikanska generaler och presidenter som har tillgång till hemligstämplade arkiv i USA så är det sionistiska bulvaner med eller utan Israeliskt medborgarskap, de sitter överallt i den amerikanska krigsapparaten och en av dem som nu residerar som chef över världsbanken var också själva hjärnan bakom aggressionen mot Irak….

 15. Det finns två företeelser som är oändliga, universum och den mänskliga dumheten.
  Jag är dock inte säker på den förstnämnda.”

  – Albert Einstein