Är Bush helt slut i huvudet?


Nu är förstås den avgörande frågan om detta är en del i någon slags förhandling, dvs. ren desinformation eller inte.

Aftonbladet: Bush planerar kärnvapen-attack mot Irans kärnanläggning, hävdar USA-journalist. President Bush förbereder en kärnvapenattack mot Iran. Han planerar omfattande bombanfall bland annat mot en kärnkraftsanläggning – planer som väckt stark opposition inom USA:s militär. Det hävdar den ansedde journalisten Seymour Hersh. Seymour Hersh är en av USA:s mest respekterade undersökande reportrar. Han var den som en gång avslöjade Song My-massakern i Vietnam. När USA:s krig mot terrorn tagit fart var det Hersh som avslöjade hur USA hanterade fångar i det ökända fängelset Abu Ghurayb och på Guantanamobasen på Kuba. Nu hävdar han i kommande numret av tidskriften The New Yorker att Bush förbereder storskaliga flyganfall mot Iran.

Världens folk har redan i omgångar pekat ut både Israel och USA som den största faran för världsfreden, och det har de gjort på tämligen goda grunder. I andra tidningar jag läst att Israel skulle delta aktivt i en sådan aktion men tänk jag tvivlar. Och även om Bush är dokumenterat galen så borde hans

militärer sätta stopp för den sortens planer. Tar han inte reson får de väl arrestera karlen.

Men smaka gärna på känslan. USA och Israel skulle använda taktiska kärnvapen
mot Iran.. Det skulle faktiskt innebära en enorm risk för hela världen.

Samt att israeler och amerikaner kommer att utsättas för dödliga attentat var än de visar sig. Ett bombangrepp mot Iran måste följas upp med marktrupper och då behövs många miljoner välutrustade soldater.

Men jag tycker att det är illa nog att medierna används för att sprida sådana här fantasier. Vita Huset borde inse att somliga faktiskt tror på detta och redan där har de orsakat stor skada..

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, bush, iran, israel, kärnvapen, desinformation[/tags]


14 svar till “Är Bush helt slut i huvudet?”

 1. Det som förvånar mig är att trots att vi har tydliga bevis på vad Bush och de neokonservativa knäppgökarna har sysslat med i åratal så är det så svårt för de flesta att acceptera den alldeles naturliga och logiska fortsättningen i denna process.

  Det är klart som korvspad att amerikanarna kommer att anfalla Iran. Det finns inga tecken överhuvudtaget på ett alternativ. Vad skulle alternativet vara?

  Om nu amerikanarna anfaller Iran så räcker det inte med konventionella bomber. Anfaller man måste man göra det på ett sådant sätt att man inte riskerar att Iran ger tillbaka och snor den värdefulla oljan i Irak. (Som allt detta egentligen handlar om)

  Så det enda alternativet är att anfalla på ett sådant sätt att Iran blir så tilltvålat att de inte har nåt att ge tillbaka med.

  Sedan är ju nästa fråga vad som kommer att hända i Pakistan om Iran nukas av Bush. Jag tippar på revolution.

  Detta är helt sanslöst hur man än ser på det.

  En sak är klar, Iran kommer inte låta sig skrämmas av USA och Israel, heller dör de.

 2. Det stod klart redan i början av 2004 då Iran förklarade att man planerar att skapa en euro-denominerad oljebörs att konkurrera dollarn som världsvaluta att dom förr eller senare skulle bli invaderade. Anledningen, ”kärnvapen” är ett beprövat recept, det fungerade att ljuga ihop en sån historia med Irak .. och Bush-regimen hoppas väl på att folket skall strunta i att ställa honom ansvarig för det George säger denna gången med.

 3. Neocon-gänget kör sitt gamla beprövade mantra ”De är Hitler -därför bombar vi” och hela västvärlden reagerar med ”Jaha? Är de Hitler? Bomba på ni…”

  Det värsta är inte att ett gäng galningar i Washington på allvar tror att de äger världen, det värsta är att de stora massorna i väst blivit så hypnotiserade av hamburgare, cola och dokusopor att de struntar i vad händer.

  Folk har helt enkelt slutat tänka och sväljer allt skräp som medierna förser dem med utan att ens reflektera över innehållet.

  Det har gått så långt att man inte längre bryr som om man bor en en demokrati eller en diktatur, så länge Storebror ser till att förse massan med den dagliga dosen av hjärndöda TV-program.

  När politikerna på löpande band avskaffar de mest fundamentala principerna för mänskliga fri och rättigheter skapas rubriker i media med samma (eller mindre) fontstorlek och utrymme som ges till artiklar som behandlar dokusopakändisars silikontuttar.

 4. Petter: ”Neocon-gänget kör sitt gamla beprövade mantra “De är Hitler -därför bombar vi” och hela västvärlden reagerar med “Jaha? Är de Hitler? Bomba på ni…””

  Ar ni sa lattlurade?

  Petter: ”Det värsta är inte att ett gäng galningar i Washington på allvar tror att de äger världen, det värsta är att de stora massorna i väst blivit så hypnotiserade av hamburgare, cola och dokusopor att de struntar i vad händer.”

  Snygg syn du har pa Amerikanarna. Bush har mindre an 40% approval rate. Du vet inte vad du snackar om.

  Petter: ”Folk har helt enkelt slutat tänka och sväljer allt skräp som medierna förser dem med utan att ens reflektera över innehållet.”

  Som du nar du svaljer Aftonbladets artikel ang. USA ska karnvapenbomba Iran?

  Petter: ”Det har gått så långt att man inte längre bryr som om man bor en en demokrati eller en diktatur, så länge Storebror ser till att förse massan med den dagliga dosen av hjärndöda TV-program.”

  Sorry, finns ingen statlig TV i USA som styrs av regimen liknande i Sverige. Sa Amerikanarna ar inte lika mycket doserade av hjarndoda program som Big Brother, Farmen och andra reality shower som Svenskar. Shower som hade sitt ursprung i Sverige, inte USA…He he he…

  Petter: ”När politikerna på löpande band avskaffar de mest fundamentala principerna för mänskliga fri och rättigheter skapas rubriker i media med samma (eller mindre) fontstorlek och utrymme som ges till artiklar som behandlar dokusopakändisars silikontuttar.”

  Ja, jag blir lika forbannad pa AB och Expressen som agnar storre rubriker till Pia PH eller Jessica something an till rubriker nar politiker avskaffar fundementala principer. Det finns ju seriosare tidningar ute i varlden tex i nordamerika att lasa men bestandet i Sverige ar tyvarr mindre an medioker…Att kvallsblaskorna i Sverige ar de popularaste tidningar ar det ett matt pa intelligensen pa Svenskar tror du? Eller skiter folk fullstandigt i vad som hander utanfor sin lilla varldsomfattning? Varfor ar det inga rubriker i Svensk media angaende Darfor Sudan dar nastan 250,000 manniskor har blivit dodade under det senaste inbordeskriget, och det far rubriker i nordamerika, bade i tidningar och i TV? Beror det pa att USA har ingen inblandning i den etniska rensningen, eller ar det mer intressant att lasa om silikonbrost?

 5. Hej Sandbiz:

  1) Amerikanarna har ett ansvar så länge Bush sitter på avtryckaren. Det kan de inte komma ifrån. Att inte göra något är också ett brott. Varken demokrater eller republikaner i kongressen gör något fastän det varenda dag kommer upp nya exempel på hur administrationen uppför sig som skurkar och förbrytare.

  Det senaste är väl ljugeriet om Nigeria-affären.

  2) Jag har bloggat om USA, Iran och användandet av nukar i flera månader. Det enda av intresse som finns på Aftonbladet är Helle Klein och Jan Guillou.

  3) ”Att kvallsblaskorna i Sverige ar de popularaste tidningar ar det ett matt pa intelligensen pa Svenskar tror du?”

  Man kan kanske se det som ett mått på hur svenskarna använder sin intelligens.

  4) Jag förstod inte din punkt om Darfur.

  Du sitter ett engelskt tangentbord ser jag, eller amerikanskt :) har du någon blogg månne? mvh, petter

 6. Petter! Nej jag tror inte att Sandbiz har någon blogg. Isf hade han säkerligen skrivit in den som url i kommentarerna. F.ö. så bor han i Kanada, säkert orsaken till det mer bokstavsfattiga tangentbordet.. :)

 7. -En sak är klar, Iran kommer inte låta sig skrämmas av USA och Israel, heller dör de.

  Detta var nog det dummaste jag läst på länge! Stödet för den sittande regimen är inte så starkt som man kan tro. Tala gärna med Perser som bor i Sverige!

 8. Föredömligt snabbt, jinge!

  Jag läste lite av artikeln i The New Yorker och skulle börja skriva om den, men så såg jag att du redan slagit till. Därför blev det en liten historielektion på krönikan om ”USA:s krig mot Iran och demokratin”, något som jag ändå hade tänk skriva om i nästa vecka eller så.

 9. Att nämna Iran och demokrati i samma mening säger väl det mesta om Thomas krigskrönika!

 10. Kommentarsregler

  På denna blogg gäller endast ett par stycken ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna och jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det just du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad att jag sitter och kollar upp länkar.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att dessa villkor ej uppfyllts.

 11. >> Att nämna Iran och demokrati i samma mening säger
  >> väl det mesta om Thomas krigskrönika!

  Och den kommentaren visar att ”Micke” inte kan Irans historia (eller inte orkar läsa innan han kläcker ur sig förutfattade meningar).

  Faktum kvarstår att USA 1953 störtade en av de mest lovande demokratierna i den delen av världen och startade den spiral av ständigt ökande våld, diktatur och hat som vi ser kulminera idag.

 12. hej Petter,

  Jag haller med dig, Amerikanarna har ett visst ansvar i vad Bush admin. haller pa med. De kan rosta bort republikanerna i nasta val, nagot jag ar overtygad om kommer att handa. A andra sidan ar det svart att avsatta en sittande vald president som du vet, sa jag kan inte forsta vad du vantar dig av de Amerikanare som ar mot Bush? Generaler kan inte arrestera Bush, det strider mot den Amerikanska Bill of Rights och konstitutionen och den demokratiska ordningen, det var nagot du eller Jinge foreslog och ar en direkt totalitar handling som ar forbjuden.

  Jag stoder pa inga omstandigheter Bush idag, det enda stod han fick fran mig var under invasionen av Afghanistan. Iraq invasionen var jag mycket tveksam emot och blir mer och mer tveksam om som tiden lider framat. Att anfalla Iran (om det nu ligger nagon som helst sanning i rapporterna) kommer att bli ett stort misstag. Jag tror ”hotet” ar mera retorik an ett verkligt hot att fa ledarna i Iran att tanka pa konsekvenserna att skaffa sig karnvapen i framtiden.

  Jag kan sen inte forsta Iran’s beslutsamhet att vilja anrika uran om avsikten ar att bara bygga karnkraftverk. Till driften av karnkraftverk behovs inte anrikat uran som ar en bestandsdel i karnvapen, utan karnreaktorer model CANDU drivs med pure uran (icke anrikat och vardelost som bombmaterial). Denna vetskap har alla karnkraftsforskare och jag misstanker aven Bush admin. sa man kan forsta att en misstanke finns att agendan hos Iran’s ledning ar att skaffa sig karnvapen trots deras fornekande.

  Sa vad gor vi med Iran? En vanta och se attityd till de har skaffat karnvapen och kan hota sin omgivning. Ska vi acceptera karnvapenspridningen till nationer med diskutabel samhallstruktur dvs odemokratiska regimer som har uttalat hot mot andra nationer?

  Jo Petter, jag har ett Amerikanskt tangentbord. Kor med Firefox Browser och Firefox later mig inte satta prickar och ringar over bokstaver. Kanske nogot med installningen att gora som jag inte kommit underfund med an? Konstigt nog IE later mig skriva med Svenska bokstaver, sa kanske jag bor skriva pa Jinges blog med IE istallet?

  Jag har en blog, men den ar en businessblog pa Engelska, naja Candensiska.:-) och har absolut inget med politik att gora och av litet intresse for publiken har, darfor har jag ingen lank. Tror inte jag har tid att driva en politisk blog da jag har langa arbetsdagar.

  mvh/
  Sandbiz

 13. Petter: 4) Jag förstod inte din punkt om Darfur.

  Hej igen, glomde nastan att svara dig. Jo jag ser mycket lite om Darfur i Svensk media, dar faktiskt nastan 250,000 manniskor har fatt satta livet till i oroligheter. Min undran ar val varfor det ar sa ointressant i Svensk media? Och bland bloggare.

  Fixeringen bland Euros med USA har mig nagot overumplad, jag det var val inte ett bra val av ord, men min Svenska ar inte 100%, och far andra ”nyheter” ta en andra och tredje plats efter USA, Jessica’s silikonbrost och Big Brothers soap opera.

  Har i Canada ar Darfur pa tapeten (nastan) jamt, (kanske for att fd, General Romeo Dallaird den Canadensiska generalen som hade FN’s handbojor pa sig nar 800,000 Tutsies var slaktade i Rwanda) har fatt FN’s uppdrag att komma upp med en losning. Las garna hela storyn: Shaking Hands with The Devil (the Romeo Dallaird Story).

  Generalen sa pa TV igar att Canada borde skicka trupper till Darfur for att skilja de stridande at. Ja, jag vet inte, nagot maste ju goras: kanske en koalition av vasts trupper for att fa slut pa dodandet? Det synes till mig lika viktigt att fa slut pa oroligheterna dar som i Iraq och Israel/Palestina.