Är araber verkligen coola? (Video)


Ibland får jag kommentarer som anklagar mig för att vara arabvänlig eller muslimvänlig. Det är lite märkligt kan jag tycka, jag tar ju bara ställning för palestinierna mot israelerna.

Men för att balansera detta så visar jag en video som jag fått från en av dem som läser bloggen, han tyckte väl att filmen var kul, och jag kan inte neka. Den ÄR kul!

Snacka om Machogubbar!! :-)

Andra om , , , , ,

[tags]Araber, Cool, Avslappnade, Muslimer, Humor, Mellanöstern[/tags]
8 svar till “Är araber verkligen coola? (Video)”

 1. Han hade nog läst hur man skall göra när det kommer en björn och spelade däför ”död” ett tag!
  (härligt klipp undras om det är arrangerat..?)

 2. Jinge,

  Den här killen i vitt, han som talar är en av de största stjärnorna vid persiska viken. Han har en serie som heter Tash Ma Tash. Han gör narr av araberna, byråkratin, stelheten, ja, allt vad du vill.

  Men du skulle se honom i skinnbraller och svarta glasögon! Wow…. eller i kostym. Men först och främst: En skarp dramatiker och fatal komiker.

  Den här lilla snutten säger ju mig ingenting. Men om jag känner honom väl så tror jag att gubbarna satt just och skröt om sitt mod och sina bravader, innan de spretade åt alla håll sådär :-)

 3. Nu hör jag vad han säger:

  Han kommer skrämd och påstår att han sett en orm. Han har säkert sett ett virus eller en mygga… :)

 4. Det var verkligen kul…

  Jag vet inte vad det är som gör att jag tycker att det är särskilt roligt när män agerar som man vanligtsvis ser damer göra, det gör min man orolig säger han.

  Har ni sett reklamfilmen för echinagard när tanten slår ner slyngeln med en falukorvsring?

 5. Vad härligt att få höra dialekten tycker jag ;)

  Det här påminner mig om trädgårdsmästaren som min farmor och farfar hade.

  När jag flyttade ner till Irak vilket var efter farfar hade dött, tycke jag det var konstigt att trädgårdsmästaren aldrig fixade till den enorma trädgården bakom huset. Han höll sig bara till framsidan. När han var klar där satt han i flera timmar tillsammans med farmor och pratade om gamla minnen, skvaller om folk de kände, nya skämt och drack te kopp efter te kopp : ) de var härligt att se men jag undrade ju trädgården då? Sedan anslöt sig även kvinnan som sålde färsk yoghurt! Hon är nog bland det vackraste jag sett, men det är en annan historia.

  Tillbaka till trädgårdsmästaren: ”Erbiid” sa han till mig, med stora ögon och hög röst, finns i den stora trädgården och han tänker aldrig sätta sin fot där så länge den finns där. Erbiid är ett namn på dessa stora ormar som blir flera meter långa och väldigt starka.

  Till saken hör att varje fredag när det var varmt så gick jag själv omkring i den trädgården då bara 11 år, åt av bananer, apelsiner, vindruvor, citroner, raring (en korsning mellan citron och apelsin), granatäpplen, daddlar, melon, björnbär och mycket mera – ingen erbiid där men trädgårdsmästaren såg ut som männen på videon helt vettskrämd… ; )

  Varma dagar brukade jag öppna pumpen som drog in vatten till trädgården från Tigris och lekte i dikena som slingrade runt för att nå alla växter. Underbara minnen väcktes till liv när jag såg den här videon och hör mannen i vitt säga ”hajje” ORM…..

  Tack för detta Jinge : )

 6. Naida, du beskriver en förlorad lustgård med den inlevelse förlusten och sorgen ger…
  Jag får tårar i ögonen.