Apatiska flyktingbarn är nu rubriker


Den mediala cirkusen kring flyktingbarnen fortsätter nu i oförminskad omfattning.

Det senaste är att Socialtjänstminister Morgan Johansson nu kastat sig in i debatten och förklarat att han tror att det förekommer att flyktingfamiljer agerar så att deras barn ska bli apatiska.

Att ett sådant påstående avvisas på ett bestämt sätt både från socialtjänsten, barnläkarföreningen och psykiatrin bortser han utan vidare ifrån.


Sverigedemokraternas hemsida

Det var också ett ögonblicksverk innan de nazianstuckna Sverigedemokraterna gjorde ett huvudnummer av saken på sin hemsida där den nu toppar deras ”nyheter”.

De främlingsfientliga uttalar från och till uppfattningen att det – bara är i Sverige som det förekommer apatiska flyktingbarn.

Ett sådant uttalande finner jag märkligt. Jag känner inte till i vad mån andra länder med många flyktingar verkligen har inventerat detta.

Det jag däremot vet är att vi i vårt lilla land uppmärksammar barnens situation på ett sätt som skiljer sig en del jämfört med andra länder. Så t.ex. var vi väldigt tidigt ute med att lagstifta mot aga, något som bara hälften av EU-länderna gjort än så länge.

Vård och omsorg har på samma sätt legat i framkant i Europa under flera decennier vilket också talar för att vi i ett tidigt skede kan upptäcka en företeelse av detta slag.

Jag påstår inte att det inte förekommer att föräldrar manipulerar sina barn, inte heller att de misshandlar dem fysiskt och psykiskt, jag bara konstaterar att barnpsykiatrin anser att de inte känner till något fall.

Migrationsverket och regeringen har under en lång tid varit utsatt för en bitvis hård och ofta berättigad kritik. Nu förefaller det som de gamla häxprocesserna ska återuppstå i 2000-talsversion. Vi borde ha rätt att kräva av ministrar och myndigheter att de inte ska driva på en sådan utveckling, utan i stället motverka den.

Eller är det ett tecken i tiden att regeringen står på samma sida som Sverigedemokraterna?


4 svar till “Apatiska flyktingbarn är nu rubriker”

 1. Om det nu verkligen är så att föräldrar förgiftar sina barn till för att göra dem apatiska borde den självklara följdfrågan vara vad som driver en människa så långt att de är beredda göra sitt eget barn apatiskt för att slippa bli utvisad?

 2. Psykisk sjukdom. Dessutom är antagligen den berörda gruppen människor svårt traumatiserade på grund av krig och annat elände så det är inte otroligt..

  Men det hindrar inte mig från att misstänka att detta är ett sätt för migrationsverket att slå tillbaka mot sina kritiker.

  Man lämnade in 13 polisanmälningar igår. Varför har man inte redan tidigare polisanmält? Alla kom väl inte till igår?

  Redan dag ett när man misstänkte -ett- fall så borde man ha polisanmält och anmält till soc. Nu, när saken varit föremål för mediernas intresse något år så blir det en ketchupeffekt..

  Oseriöst känns det som..

 3. Ja att försöka komma till oss här i Sverige är fasen inte lätt

  Min grabb, träffade en Japanska i Spanien, det blev giftermål å en liten söt jänta på köpet, de flyttade hit, vi håller nu på att betala av en förlossningsskuld på ca 30 tsk till vårt eget barnbarn.

  Mamman som är en driven å erfaren Kvinna, är nu i full fart med att driva en egen bussines i ett fack hon har spetskunskap i.

  Låt folk få komma igång med jobb snabbt, och realisera sina drömmar, här behövs folk till att smida det svenska stålet som ju är så gångbart.En sån där Jävla Tomte som Morgan borde vi kasta pil med.Han tillför landet retordation bara.

  GP

 4. Trevligt – om än överraskande – att träffa på en person som fortfarande har en fast tro på Auktoriteter. Trodde inte det fanns sådana längre. Socialtjänsten, barnläkarföreningen och psykiatrin blir nog glada.

  Läs kommentarsreglerna! / Jinge