Äntligen är Reinfeldteffekten över


Dagens bästa nyhet presenteras av SCB och deras opinionsmätning för november.

Den visar tydligt att Reinfeldteffekten är över medan Alf Svenssoneffekten fortfarande håller i sig. Miljöpartiet får i denna undersökning 4,1% av väljarsympatierna (valet 4,6) och hade 3,1% i samma undersökning före förra valet. Vänsterpartiet får 5,7% men kommer få minst 7-8% tror jag.

Det är helt jämnt mellan blocken.

[i] Ekot + grafik


18 svar till “Äntligen är Reinfeldteffekten över”

 1. Härligt. Det vore bra, för det är Reinfeldt som är farlig. Resten är lite trista personligheter i den trojkan.

 2. Hur skulle det gå om ni i vänstern fick ensam majoritet i valet Jinge? Hur länge skulle vi få behålla rösträtten?

 3. Erik!

  Högerpartiet var emot allmän rösträtt.

  Högerpartiet var emot kvinnlig rösträtt.

  Vänstern har varit med och kämpat FÖR dessa rättigheter så försök inte.. :-)

 4. och Statens Institut för rasbiologi bildades efter en motion av socialdemokraten Hjalmar Branting. Nåja, nu tycker jag att avlägsna historiska händelser inte spelar så stor roll idag.

  vad gäller SCB och partisympatierna kan man ju jämföra med SCB:s mätning 11 dec 2110, dvs samma tid före förra valet. Då hade borgerliga blocket 44,1% och socialistiska blocket 54,6%.

 5. Jinge. De flesta partier har sin historiska felsteg.

  Vänsterpartiet var mer eller mindre för ett Sovjetiskt intåg i Sverige. Vast kanske du också var och fortfarande är för?

 6. Det som står i SvD? Du får nog konkretisera. Men jag är knappast ngn expert på hur det ser ut inom partiet. Visserligen är jag medlem, och gick med första gången tidigt 70-tal, men jag är tyvärr inte speciellt aktiv och har aldrig varit. Lär kanske bli ändring på det nu till valet.

 7. Att gå in och arbeta aktivt partipolitiskt tycker jag inte går ihop med en förtidspension.

 8. VP är ett ologiskt parti. En partiledare som slutat kalla sig kommunist, fast han står för de kommunistiska idealen och samtidigt står för demokrati och yttrandefrihet. Det är inte kompatibelt.

 9. ”Att gå in och arbeta aktivt partipolitiskt tycker jag inte går ihop med en förtidspension.”

  Ajdå.. :) Så en hjärtsjuk får inte ha några fritidsintressen?

  Får jag blogga tycker du? :-)

 10. Jag rekommenderar Lena Sundströms kåseri i Aftonbladet igår. Hon bevisar att tomten är kommunist! Fast inte alls på det sättet som ni, som inte redan läst kåseriet, tror nu. Bara och läsa och bli glada, framför allt ni som är borgerliga, en mycket bra påminnelse om borgerlig ofelbarhet :-)

 11. Mycket positivt att det gamla kommunistpartiet störtdyker och att trams och flamspartiet (mp) håller på att förpassas till den plats där de hör hemma, d.v.s. utanför Riksdagen. Resten av partierna ser ut som samma gamla rätt harmlösa grå sörja, iaf om man tittar på dem på lite avstånd som jag gör.

  Jag tror Sverige mår bäst av att styras av en grå och menlös kompromiss (det går liksom brta ihop med landets personlighet), så jag gillar det parlamentariska läge man skulle få om tokpartierna åkte ut.