Äntligen är Fotbolls-EM över

Jo det är ju faktiskt det om man tänker efter. Det svenska soplaget har lämnat och kom inte ens vidare från gruppspelet. Vad de återstående lagen gör intresserar knappast sportpubliken.

Nu har Spanien spöat Italien vilket i och för sig är rätt så kul, men det var inte matchresultatet som avgjorde utan det var straffsparksläggning. Oavsett om det är ishockey eller fotboll så tycker jag att en match ska spelas till det ena laget lyckas göra mål. Istället för straffsparksläggning bör man ha två gånger femton minuters förlängning och sedan, om det fortfarande är mållöst, så får lagen sätta sina målvakter på bänken.

De får givetvis ställa en utespelare i mål om de vill, men det bör vara vanliga regler för denne, vederbörande får inte ta bollen med händerna för då blir det straff. Det skulle leda till ett mindre defensivt spel samtidigt som publiken inte skulle tröttna på en sådan förlängning. Möjligen skulle lagen förstärka med fler utespelare i mål men det vore knappast konstruktivt.

Bra idé va? Men som sagt, skönt att det är över för den här gången…

AB1 DN1 SvD Dagbladet Politiken it

Andra om: , , , , ,

[tags]Fotboll, EM, Regler, Straffsparkar, Förlängning, Målvakten[/tags]

  8 comments for “Äntligen är Fotbolls-EM över

 1. Tonie
  23 juni, 2008 at 09:26

  Jag skulle nog påstå att ”sportpubliken” fortfarande är intresserad, alltså de som faktiskt bryr sig om sporten och inte bara hur det går för Sverige.
  Men visst, det är lite skönt att det snart är slut, en viss fotbollsmättnad börjar infinna sig.

 2. 23 juni, 2008 at 09:42

  Att kalla det svenska laget för soplag är en överdrift. Har aldrig förstått det rimliga i att i ska vara bäst i världens överlägset största sport. Heller har jag aldrig förstått varför det kan vara så svårt att förstå att det är inte det att vi är sopor som gör att vi förlorar, utan det faktum att motståndarna är klart bättre. Att vi gått till fem! raka slutspel är enastående. Få lag i europa mäktar med detta. (Visst har vi en hel del mediokra spelare, och Lagerbäck gjorde ett par konstiga val i matchen mot Ryssland av dessa mediokra spelare. Det faktum att vi har mediokra spelare och ändå spelar slutspel är i sig en bedrift.)

  Fotbolls-EM är dessutom naturligtvis inte över. Hoppas nu på Spanien eller Ryssland som vinnare, och den semin, är på förhand, en helt enkelt fantastisk match att se fram emot. Om man är sportintresserad det vill säga.

  Ps! Fotbollsmättnad? Aldrig. Snart börjar allsvenskan igen!

 3. 23 juni, 2008 at 09:43

  @Uffe:

  Hahaha… :-)

  Sverige har duktiga fotbollspelare men Lagerbäck satsar på gubbar med rollator eller käpp, gubbar som normalt matar duvor och titta på småflickor.

  En kraftig föryngring av landslaget är nödvändigt. Nu borde vi bygga lag med sikte på VM 2014. Vi är ett så litet land att det är alldeles nödvändigt. Gör man det så kan vi enstaka år gå mycket långt förhoppningsvis. Nu når vi ett eller annat slutspel, sedan får laget respass. Nu innan slutspel.

 4. 23 juni, 2008 at 10:57

  Jinge, det fattar all utom mutkolvsorganisationen SvFF och Lars Lagerbäck.

  Man borde göra som de flesta andra länder och skriva kontrakt med tränaren över ett mästerskap, inte anställa på livstid utan krav på leverans som man gör nu.

 5. Sebastian
  23 juni, 2008 at 13:23

  Jag har följt alla matcher och är uppriktigt sagt glad över att sverige inte spelar längre, för nu får man se kvalitetsfotboll.

  Som Uffe säger; matchen mellan Spanien och Ryssland kommer att bli en riktigt rolig match eftersom ryssarna förmodligen vill ha revansch på spajorerna efter 4-1 förlusten i gruppspelet.

  Även Tyskland-Turkiet kommer att bli en rolig match då turkarna verkar ha den obehagliga ovanan att ta sig ur underlägen och vända helt. Sätt denna oerhörda vilja mot tyskarnas taktiska spel och tekniska spelare så får du en (förhoppningsvis) oförglömlig match. Icke att förglömma ledde tyskarna passningsligan efter två spelade matcher i gruppen med totalt 1050 passningar. Nu toppas den ligan av spanien.

  http://euro2008.uefa.com/tournament/statistics/teams/typestat=PAS/index.html

 6. Stefan
  23 juni, 2008 at 22:57

  Minns när jag bevittnade en SM-final i damallsvenskan i rugby som avgjordes med straffsparkar. En oerhört pinsam historia som aldrig upprepats sedan.
  Vad gäller EM hoppas jag på ryskt guld och en föryngring av vårt landslag både på spelarfronten och i lagledningen. Dags att lägga av när de ännu är på toppen.

 7. Janzon
  25 juni, 2008 at 12:39

  Bra! Ett antal sanna ord Jinge!!

 8. Roope
  25 juni, 2008 at 13:34

  Varför blev jag *PLONKAD* ??

Comments are closed.