Anställ Vickan som turistvärdinna!


Larvet som nu upptar mycket av medias rapportering om kronprinsessan Victoria är minst sagt plågsamt. Man behöver inte läsa, jag vet. Men följer man inte med så kan man inte heller yttra sig.

Victoria Bernadotte har nu fyllt trettio och är både ogift och oförlovad. Orsaken till detta är helt och enbart att hon är – kronprinsessa. Hade hon varit Victoria Svensson (alla namne må ursäkta) så hade hon givetvis varit gift och nu haft 1,8 barn. Hon och hennes familj hade sannolikt haft en Volvo av 1999 års modell stående utanför radhuset i Ockelbo.

Nu är det inte riktigt så. Hon, och hennes familj, disponerar ett antal kungliga slott och de har ett mycket stort antal anställda som putsar fönster, lagar mat, kör deras bilar och passar upp i största allmänhet. De kan dessutom helt bortse från pigavdrag därför att det är du och jag som står för hela notan. Jag tänker inte excessa i att räkna upp alla bilar de har, vilka märken och årsmodeller, men låt oss konstatera att de åker flott – på vår bekostnad.

Födelsedagsbarnet har också fått en platt-TV av regeringen. Det var väl rart, men när en present kommer från regeringen så betyder det att vi andra har betalt den. Som vanligt…

Victoria har hindrats från att gifta sig och skaffa barn på grund av sitt kommande ämbete. Det mest troliga är att hennes far överlever ytterligare 20-30 år vilket gör att hon kommer att vara i behov av ungefär samma sorts kirurgi som sin mor innan hon ens blir drottning. Hon kommer inte att få åldras i värdighet utan tvingas alltid att se upp för paparazzis.

Låt oss därför befria familjen Bernadotte från deras uppdrag. För att inte orsaka dem alltför mycket lidande så kan vi erbjuda dem alla anställning som turistvärdar på sina slott, och herresäten. Om de dessutom, i sann marknadsfundamentalistisk anda, får ta betalt av turisterna för dessa rundturer och berättelser om gamla drottningar och andra spöken så kan hovstaten i bästa fall bli självfinansierande.

Om inte annat så hade en av läsarna på denna blogg ett förslag som tilltalade mig. Låt oss handla likadant med kungahuset som med kyrkan. De som inte vill betala kan få utträda ur kungahuset. Då får de som gillar att titulera människor med ”Kronprinsessan”, ”Kungen” eller ”Drottningen” få fortsätta att stå för familjen Bernadottes utgifter. Jag kommer aldrig någonsin att titulera prinsessan Madelaine med ”Prinsessan”. Å andra sidan är det ingen större risk att jag möter henne heller, jag brukar inte hänga på bratsens vattenhål (?) vid Stureplan…

SvD DN SvD2 DN2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Victoria Bernadotte, Daniel Westling, Mora Sten, Ockelboätten, Turistvärdar, Hovstaten, Kung Westling, Drottning Westling, Republik, Politik[/tags]


2 svar till “Anställ Vickan som turistvärdinna!”