Annapolisbild avslöjar sanningen


Talesättet ”En bild säger mer än tusen ord” gäller verkligen Dagens Nyheters bildval till webbens förstasida inatt.


Att vända någon ryggen
i sådana här samman-
hang är väl det mest oartiga en politiker kan göra. Man ser också på Abbas hur misslynt han är samtidigt som Olmert ler brett. Egentligen behöver ingenting mer vare sig sägas eller skrivas. Det är märkligt att inte Dagens Nyheter kommenterar bilden. Annapolis har inte varit något annat än ett fototillfälle och fotografen Saul Loeb, säkerligen från någon bildbyrå, gjorde det han var där för att göra, dokumen-
tera tillfället i bild. Surfa till DN och titta på bilden!

DN/WASHINGTON: ”Leende och måna om att signalera handlingskraft och beslutsamhet anlände Israels premiärminister Ehud Olmert och den palestinske presidenten Mahmoud Abbas på onsdagen till Vita huset för att tillsammans med president George W Bush om möjligt rivstarta fredsförhandlingarna.”

Så skriver DN i en ingress idag, och det är möjligt att dessa alltmer obetydliga politiker vill signalera handlingskraft, men det är enligt min mening allt vad de förmår. Något mer än signalering kan det aldrig bli. Man tutar, sedan kör man i full fart över det palestinska folket.

Nathan Shachar avslutar en annan artikel med: ”Rekonstruktionen och upprustningen av väpnade palestinska enheter kommer att fortsätta, oavsett hur det går med fredsprocessen.”

Palestinierna vet ju hur det blir, de har vanan inne efter sextio års ockupation och etnisk rensning, så vad kan de annat göra än att ”upprusta väpnade enheter”?

Källor: DN DN1 DN2 DN3 Dagen

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Annapolis, Apartheidmuren, FN, Hamas, IDF, Israel, Mellanösternkonflikten, Mord, Mänskliga rättigheter, Palestina, Politik, Rasism, Våld[/tags]


5 svar till “Annapolisbild avslöjar sanningen”

  1. ”rolig” bild, Olmert ser överlägsen, nöjd och självsäker ut medan Bush och Abbas ställer upp sig på rad som små skolpojkar och ser lite kuschade och bekymrade ut inför betyget från läraren. Ser ut som om Olmert skulle säga till dem: ”ja pojkar jag är nöjd, ni har skött er riktigt bra”.

  2. En bild säger mycket , Denna bild visar palestiniernas dystra framtiden
    Abbas känner sig övergiven och börja förstå att det är en skillnad mellan folk och folk

  3. Ja, man kan förledas tro att Abbas äntligen har förstått sin roll i det absurda gyckelspelet.
    Hans makt är illusorisk, hoppas han inser det nu och börjar samarbeta med Hamas så att invånarna i fängelset Gaza äntligen får en gnutta hopp.