Anna Sjödins fortsatta öden och äventyr


Att affären om Anna Sjödin kommer att fortsätta att pryda förstasidorna den närmaste tiden är väl helt klart. Liksom att det kommer att bloggas om saken.

Man kan dock skönja en skillnad mellan kvällstidningarna i nuläget. Expressen har, som givetvis var förväntat, intagit en mer aggressiv ton och idag låter man meddela via en anonym sagesman: Ett vittne som Expressen talat med berättar att han såg SSU-ordföranden vid baren innan hon blev utkastad. – Hon stod och vinglade bakom mig och min tjej. Hon fick hålla i sig för att inte ramla omkull. Hon tittade med blodsprängda ögon. Hon var aspackad.

Det kan för all del vara sant, men Expressen har under en lång följd av år låtit ”anonyma sagesmän” uttalas sig om än det ena än det andra så trovärdigheten i ett citat som ovanstående är låg.

Aftonbladets politiske reporter Lena Mellin inser förstås att det inte går att försvara händelsen och är både rak, tydlig och troligen helt ärlig i sin beskrivning:

I helgen var samma Anna full och dum. Hon var så berusad att hon:
1) Ombads lämna ett av Stockholms verkliga supställen.
2) Slogs med vakterna på stället.
3) Fick tillbringa natten i polisens fyllecell.
Det är inget som kommer att nämnas i Anna Sjödins framtida cv. I alla fall inte om hon får författa den själv. Men det är heller inget som fäller en ordförande i ett politiskt ungdomsförbund… …Men det verkligt graverande för Anna Sjödin är inte att hon var full och dum. Det är att krogvakten och AT-läkaren Babak Jamei, 25, påstår att hon kallat honom svartskalle.

Det är givetvis en intressant aspekt hon pekar på, men jag framhärdar i att den ”allmänna moraluppfattningen” tar betydligt större avstånd från en full kvinna än vad de skulle ha gjort om en man betett sig på samma sätt.

Med andra ord är vi långt ifrån så jämlika som vi skulle önska att vi var. Jag tror fortfarande att Anna Sjödin kommer att tvingas att avgå som ordförande i SSU. Det är bara en tidsfråga. Som ett extra indicium för det vill jag särskilt peka på Bodström & Perssons tystnad..

[ Expressen ]

[ Aftonbladet ]


17 svar till “Anna Sjödins fortsatta öden och äventyr”

 1. Vill bara sätta femtio spänn på att du har fel om Annas avgång!
  Skulle Bodström och Persson i en valrörelse utmana feminismen och sina egna kritiker? Skulle de riskera att det ser ut som om hycklande och dubbelmoraliska politiska motståndare och en depraverad kvällspress verkligen kan styra och påverka arbetarrörelsens egna angelägenheter, vill säga deras representantskap, aldrig…Hon avgår inte!
  Kanske hon skuffas undas, blir utfrusen och på lång sikt avväpnas.
  Men ett stalltips är att hon snart är på banan och att Bodström och Persson ”pudlar” bort henne från de långt mer viktiga politiska frågorna…!?

 2. Jinge det finns en artikel till i aftonbladet.
  http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,770807,00.html

  Det finns en stor risk Jinge att Anna hamnat i detta på grund av att hon har stukit ut hakan lite för långt. Hur som helst är hon väldigt illa slagen och den så kallade läkaren kan inte visa upp ett enda blåmärke.

  Det finns goda skäl att inte delta i en häxjakt på Anna ty i det här falle verkar hon vara ett offer för en elak jävel.

  KAS

 3. Ptja, hon anser att det är en privatsak att låta bli att berätta hur full hon var, ska man tro att hon bara var liite full..?

  Medan hennes blåmärken är INTE en privatsak ??

 4. Skulle Anna tvingas avgå för att hon blivit misshandlad av en idiot-vakt? Snälla. Sen denna vakten inger inte direkt nåt fötroende. Han tar på sig nån mörk j-vla kostym för att verka trovärdig?

 5. Hur full hon var är naturligtvis en privatsak, precis som det är för alla andra. Det är inte olagligt att dricka alkohol. Blåmärkena är inte en privatsak, eftersom de tillfogades henne av en krogvakt. Det är olagligt att slå folk utan orsak, och alkoholpåverkan är inte en giltig orsak.

 6. ”Det är olagligt att slå folk utan orsak”

  Äntligen någon som VET vad som hänt!

  Kan du inte berätta mer om hur det hela gick till då? Skrek hon verkligen svartskalle åt honom?

 7. Helt säker är jag naturligtvis inte, men det är väl ungefär lika sannolikt att de hade orsak att slå henne, som att polisen hade orsak att skjuta killen i magen i Göteborg 2001.

  Kommentaren redigerad / Jinge

 8. Jag skulel vilja tt medierna skulle syna den här batongläkaren lite närmare i sömmarna?

 9. Till saken hör att Anna varit landslagsspelare i rugby. Full eller inte så kan man nog räkna med att hon kan vara betydligt mer våldsam än en vakt räknar med.

 10. Folk säger dumma saker när de är arga. Speciellt om de är fulla. Så himla farligt är väl inte det. Det borde väl en dörrvakt veta. Ungefär som en mamma vet att en unge inte egentligen menar att säga ”din feta gris”, som i Super-Nanny igår.

  -Babak Jemai var där i en roll som arbetande vakt.
  -Anna Sjödin var där som privatperson.
  Det är en viss skillnad.

  Jag tycker i.o.f.s Sjödin förstås borde varit skötsammare när hon nu annars har rollen som SSU-ordf, men det påverkar egentligen inte hennes roll så mycket. Och knappast hennes roll i kommande karriärer.
  Jemai kan nog fortsätta som vakt också, men läkare… ja, inte sätter då jag foten i hans mottagning!

 11. ”Kan du inte berätta mer om hur det hela gick till då? Skrek hon verkligen svartskalle åt honom?”

  Det är alltså rätt och blåslå någon för att man blir kallad svartskalle tycker du verkligen det Jinge?

  KAS

 12. ”Det är alltså rätt och blåslå någon för att man blir kallad svartskalle tycker du verkligen det Jinge?”

  Aaah!! Ett vittne till.. :-)

  Så bra. Du kan väl du berätta hur saker och ting hände då och vem som gjorde vad?

  (Var det verkligen betjänten?)

 13. Ska man lägga någon betoning, i någon riktning, i denna affärs så är det att Anna är politiker, men inte när hon var på puben; och lika stor betoning på att dörrslusken är läkare. I vems händer lägger du ditt liv helst – en full politikers eller i en snarstucken batongläkare, som ”knäcker” extra som dörrslusk (frågan är vad han knäcker. Egentligen)?

 14. Varför tusan arbetar en läkare som dörrslusk? I läkarens uppgift står att hjälpa, lindra och bota, inte svära, slå och hota- se där, det rimmar ju!

 15. Det jag undrar, är varför SSU skall betala hennes advokat. Är det riktigt riktigt? Jag menar, hom framhärdar ju så envist att hon var där som privarperson, så varför inte anlita en advokat privat/stå för kostnaden själv? Betalar alla arbetsgivare advokatkostnaderna för det som man gör som privatperson? Regler?

  Och om hon nu är så oskyldig, varför måste hon då ha en sån dyr/känd advokat? Någonting luktar skumt i den här röran, det är då säkert…