Andreas Viklund toppar Google


Idag på morgonen får en bloggare stort utrymme i landets största morgontidning, det är Andreas Viklund som nu får ytterligare välförtjänta poäng på Googles Pagerank.

DN: ”Den som söker på ”Andreas Viklund” får över 2,5 miljoner träffar på Google. På Yahoo blir det närmare 5 miljoner träffar. Enligt bloggsökmotorn Technorati.com är Andreas Viklunds blogg en av världens mest länkade.”

Andreas har gjort en mängd olika ”skins” till WordPress och hur många bloggar som idag använder sig av hans arbete vet jag inte, ett tips måste ändå sluta på en sexsiffrig nivå. Själv har jag varit ytterst nära ett antal gånger men det har spruckit på att Tiga, som jag nu använder, varit vida överlägset när det gäller möjligheten att konfigurera det exakta utseendet. Den dagen Andreas bygger in en ”Tigrator” (konfigurerbarhet) i sina skin så kommer han att placera samtliga andra programmerare på läktaren.

För ur användarperspektiv så är det negativt att bloggare måste behärska kodning i CSS och PHP för att konfigurera sina bloggar. Rimligen så kommer det efterföljare till Tiga och Tigrator,

system där användarna själva kan se hur bloggens utseende förändras med lite vanlig WYSIWYG, What You See Is What You Get. Den som blir först med det placerar alla som gör teman för bloggar på läktaren. Och kan Andreas leva på intäkterna på reklam så borde incitamentet för att skapa ett nytt underverk vara tämligen stort.

Om Andreas i DN

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Andreas Wiklund, WordPress, Skins, Blogg, Bloggosfären[/tags]


4 svar till “Andreas Viklund toppar Google”

  1. Frågan om konfigurerbarhet har snurrat runt i flera år. Många anser att sådana funktioner bör byggas in i själva bloggverktygen, inte i varje enskilt tema. Andra menar att sådana önskemål kan jämföras med att folk kräver att bilar de köper ska kunna byta färg på kommando, eller att barnens lördagsgodis ska kunna ändra smak om barnen så vill.

    Själv har jag ingen bestämd åsikt om saken, utan jag gör det jag klarar av att göra och släpper materialet fritt så att andra kan anpassa det fritt. Det finns fullt konfigurerbara varianter av några av mina mallar till olika publiceringssystem, men till just WordPress är möjligheterna till förenklad anpassning än så länge ganska begränsade.