USAs märkliga vapenlagar


– Knasiga är dom allt på andra sidan baljan, skriver bloggaren på minmening.com

Att det betraktas som en mänsklig rättighet att få vara beväpnad i USA känner vi till.

Den Amerikanska vapenlobbyn är extremt inflytelserik och fler än Michael Moore har stångat sig blodiga mot denna massiva påtryckar-organisation.

Att ställa upp i valet till president-posten är gagnlöst om man är motståndare till vapenlobbyn. I vart fall om man har för avsikt att driva frågan.

Medicin mot sociopater..?

Men när jag surfade till ”a Human Right” blev jag ändå lite överraskad av hur de gör reklam för skjutvapen.

De gör reklam för alla sorters vapen, inte bara pistoler och revolvrar.

Automatkarbiner finns det också bilder på, och reklam för.

Att någon enstaka person skulle kunna känna sig tryggare med ett handeldvapen i huset kan jag förstå, trots att det är en motbjudande tanke.

Men vad sjutton skulle man med en Kalasjnikov till?

Ett privat krig?


3 svar till “USAs märkliga vapenlagar”

  1. Jag har väldigt svårt att tänka mig det. Snarare så får vi mer restriktiv lagstiftning. Att nyliberalerna kan tänka sig att släppa vapen fria, liksom narkotika, faller på sin egen dumhet. Det blir bara mindre och mindre trovärdiga för var dag som går. En av Timbrogökarna hävdade att katastrofen i Sydostasien inte blivit lika omfattande om de infört bokstavstrogen kapitalism.. :-)

  2. Jag säger som Michael Moore (tror jag att det var) ungefär: Vill du gå säker från intrång i ditt hem; skaffa hund. Med vapen hemma kommer det bara att leda till att nån blir vådaskjuten, eller att inkräktaren tar vapnet ifrån dig.

    /Johan