Amerikanska soldater våldtar och mördar


Nu kommer dagligen nya avslöjanden om de amerikanska soldaternas härjningar i Irak.

Enligt Ekot har ett antal amerikanska soldater våldtagit en ung irakisk kvinna, därefter har de satt eld på henne och dödat resten av hennes familj för att dölja dådet. Det är svårt att finna ord för hur man ska beskriva en sådan händelse. Men den enorma avsky sådant väcker drabbar förstås inte bara George W Bush utan hela USA:s och Englands politiska ledning.

BAGHDAD, Iraq (CNN) – “The U.S. Army has ordered an investigation into the deaths of an Iraqi family of four at their home in Mahmoudiya, a town south of Baghdad, a U.S. military statement said Friday. The investigation concerns allegations that at least two U.S. soldiers were involved in the rape of a woman and that one of them killed her, a child and two other adults, U.S. military sources said.”

Dessutom bygger kriget mot Islam på en serie medvetna lögner från början till slut. I efterspelet till detta krig så måste det bli någon sorts krigsförbrytartribunal för de skyldiga politiska ledarna måste ställas till svars.

[ Ekot ]

[ CNN ]

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, kriget mot islam, irak, usa, bush, blair, krigsförbrytartribunal[/tags]


4 svar till “Amerikanska soldater våldtar och mördar”

 1. ”I efterspelet till detta krig så måste det bli någon sorts krigsförbrytartribunal för de skyldiga politiska ledarna måste ställas till svars.”

  Ja, eller hur? Men det kommer ju naturligtvis aldrig, någonsin att hända. Men historiens dom kommer ändå att falla tungt på Bush, och hans hejdukar som lyckats trumfa igenom detta fullständigt onödiga krig.

  Det är bra att dessa historier kommer ut, även om de inte uppmärksammans så mycket som historierna förtjänar. Viktigt att vi alla gör vad vi kan för att dessa brott inte ska glömmas.

 2. Historiens dom kommer falla jävligt tungt på ett lass länder i största allmänhet, kanske kommer vi sitta där om 50 år eller något dylikt och undra, likt tyskarna undrade: Varför fattade vi inte? Vad kunde ha förhindrats?

 3. USAs regering anser ju att internationell lag och rätt är ”olämplig” för världens enda stormakt. Men man vill gärna använda avtal och lagar för att straffa andra nationer – te.x. använda icke-spridningsavtalet mot Iran och FNs resolutioner mot Irak.

  Det faktum att dessa ”skurknationer” följer lagen bättre än USA, men att USA i egenskap av överlägsen militär makt väljer att skita i lagen. Man hävdar t.o.m. att universialitet (dvs. att samma regler skall gälla för andra) i internationell lag och rätt är fel.

  I och med att man struntat att anamma ICC i Haag så är chanserna att Bush-regimen ställs inför rätta i princip icke-existerande. För även om något katastrofalt skulle hända och USAs befolkning skulle vakna upp och kräva rättvisa, så är chansen ganska liten rättvisa skulle skipas.

 4. Har historiens dom fallit hård på Frankrike för deras brutala krig i Algeriet? För hungersnöden som dödade över en miljon Vietnameser deras återkolonisering hjälpte till att skapa? Det mesta glöms bort utom av folk som inte har specialintresse. Kissinger kan resa runt i världen som stor statsman så massmördare han är. Att världens ledare beter sig som de gör beror på att de vet att de kommer undan.