Almedalen, medel mot nyhetstorka


Almedalen tenderar att alltmer utvecklas till en mediehappening. Publiken utgörs av ditresta partimedlemmar och utöver det är det bara journalister.

Att det moderata sändebudet är totalt humorbefriad visade han genom att anklaga ”Kulturpartiet” för att vara vänster och hävda att de aldrig kommer in i riksdagen.

Snacka om lång näsa..

Trots detta kan retoriken ibland bli tämligen underhållande. Idag har jag saxat några Ulvskogcitat ur SvD för de som inte väcks av dunket när tidningen ramlar in vid 05.00

Första citatet är en kommentar till att moderaterna nu kallar sig för arbetarparti

Nästa snyting får Reinfeldt av exakt samma orsak eftersom moderaterna luras.

Fru Reinfeldt är moderat kommunalråd i Täby. Även andra delar av Reinfeldts familj är inblandade i kommunens väl och ve. Det har till och med framförts kritik om oegentligheter, men själv minns jag inte vad de skulle bestå i mer än att det är något familjeägt företag inblandat.

Att moderaterna vill ta slantar av arbets-lösa, sjukskrivna och förtidspensionerade är ju numera riksbekant och att de sämst ställda ska finansiera de rikas pigor, chaufförer och trädgårdsmästare i moderaternas Sverige.

Texterna i rutorna är hämtade ur SvD och är alla citat av Marita Ulvskog i Almedalen. Artikeln finns på sidan 8 men finns ännu ej på nätet.

Men visst blev det storslam?

4-0 till Marita!


Ett svar till “Almedalen, medel mot nyhetstorka”

  1. Anser Marita Ulvskog (s) att radikala socialdemokrater, vänsterpartister och fackföreningsanslutna, som vill motverka vår tids fåtalsvälde (oligarki) utgör en samhällsrisk?
    Varför hoppar alltfler av Marita Ulvskog (s) partikamrater av SAP för att ansluta sig till Moderata samlingspartiet (M)?
    Vad är det för ideologisk skillnad mellan dagens SAP och M, jämfört med den dag då Marita Ulvskog (s)övergav socialism/kommunism i VPK och blev socialdemokrat och då M var den gemensamme lede Fi = Högerpartiet?
    Varför har Anitra Steen, Ylva Johansson, Annica Åberg m.fl. f.d. VPK-kvinnor fått väbetalda jobb och positioner inom (s)när de har lämnat Vänsterpartiet för AAP