Alicio hetsar vidare..


Bombdåden i London har givetvis inneburit att de bloggar som vanligen är extremt positiva till Israels förtryck av palestinier fått vind i seglen.


Alicio i Underlandet


Sømnløsa nætter

Att det fortfarande är långt ifrån klarlagt att dådet hade en koppling till islamister spelar ju mindre roll verkar de anse..

Alicio ondgör sig över att Jan Hjärpe uttalat sig i Expressen och länkar till den kända islamofoben Per Ahlmark som knappast gjort sig känd för en nyanserad och sansad bild av mellanösternkonflikten.

Sømnløsa nætter hävdar att Jan Hjärpe direkt är orsak till att han kommer vara rädd för att åka I Köpenhamns tunnelbana. Han skriver: ”- Nästa gång man reser med Köpenhamns tunnelbana så får man alltså kallt räkna med att det smäller…”

Dessa bägge herrar är troligen de bloggare som är mest positiva till Israels apartheidmur och till det ständiga förtryck som palestinierna utsätts för.

Att Mikael Nussdorf (Alicio) länkar till Ahlmark är knappast förvånande. Ahlmark ligger väl nära Mikaels politiska uppfattning kan jag tro. Nussdorf skriver: ”- Det är en skam för svensk media att Hjärpe fortfarande används som källa…”

Att Ahlmark är en skam för alla som kallar sig liberaler verkar han inte anse..

Moje på Sømnløsa nætter är dock normalt en duktig skribent som har lätt för att uttrycka sig till skillnad från somliga, så det är lite förvånande att han tar till så billig retorik.

Lyckligtvis finns det ett antal nyliberala bloggar som inte gör vad de kan för att elda på den rådande konflikten. Bloggare som inser att både palestinier och israeler är värda kritik ibland och inte bara en av parterna..


8 svar till “Alicio hetsar vidare..”

 1. Jan Hjärpe är en hedersknyffel. I alla fall var han det när jag träffade honom i slutet på 80-talet.

  Finns ofta nåt eller några attribut som kännetecknar olika värdegrupper på nätet. Bombhögern känner man omedelbart igen på att de är väldigt arroganta och väldigt otrevliga. Sen postar de ofta anonymt.

  Politiskt står jag mer till höger men jag erkänner gärna att vänster/mp/c folket som jag kommer i kontakt med på nätet är både trevligare och mer väluppfostrade än höger-bratsen.

 2. Jinge jag tycker inte att du ens ska läsa de där hatbloggarna. Det framgår ju klart att de har åsikter som inte ens finns representerade i landets riksdag tycker jag. De är inte nyliberala, ordet ´liberal´betyder nåt helt annat. David Skavén och Mikael Nussdorf är helt offside tillsammans med ytterligare några som försöker dölja vad de heter. Skit i dem!

 3. Det är _extremt_ viktigt att klargöra att terrorism _inte_ har ett dyft att göra med islam eller araber/palestinier/valfritt folkslag.

  Jag tar extremt starkt avstånd från terrorism och ursäktandet av densamma.
  Det gäller att ha väldigt klart för sig att fundamentalistiska terroristgrupper delar större ideologi- och värdegrund med nazister än med någon religion överhuvudtaget.
  Skulle det verkligen finnas stöd i ”Guds ord” för att döda oskyldiga människor tror jag många hellre skulle ta sina chanser med att brinna i evighet på något varmare ställe..

  Vad gäller Hjärpes utalande om att ”När Rasmussen stod och gullade med Bush var det som om han beställde en terroristattack” kan man inget annat säga än att det i bästa fall är extremt omdömeslöst, i värsta fall vad jag kallar rätt tydligt ”terroristkramande och ursäktande” genom att legitimera deras handlande.

 4. ”Det är _extremt_ viktigt att klargöra att terrorism _inte_ har ett dyft att göra med islam eller araber/palestinier/valfritt folkslag.”

  Vad man än kallar Hjärpes uttalande så är det korkat att påstå att det uttalandet leder till att David Skavén inte vågar åka tunnelbana i Danmark.. Det är bara fjantig och billig retorik att skylla en sådan sak på Hjärpe.

 5. Jan Hjärpe är en mycket framstående islamolog och som sådan gör han en stor och betydande insats med att förklara och tyda en av världens viktigaste religioner. Det är ledsamt och inte så litet skrämmande att de här bloggarna inte verkar kunna tolerera Islam eller ens de som studerar den i någon som helst form. De lever i sin egen instängda och inskränkta värld. Vad de mest av allt verkar frukta är fred i Mellanöstern.

 6. Dessutom, om Moje hade läst Alicios ”kloka analyser” hade han upptäckt att det inte spelar någon roll vilket land man åker tunnelbana i, fundamentalisterna bombar alla som dom kommer åt.

  Vilket får undertecknad att fråga hur Alicio kan veta detta.

 7. Nej, det är en skam för Ahlmark att det finns folk som kallar sig för liberaler när de inte kan skilja mellan viktigt och oviktigt.

  Och sedan när blev du en sådan islamofil?