Älgen, Sveriges farligaste djur


Att älgen är Sveriges farligaste djur känner säkerligen de flesta till. Det går knappast en dag utan en trafikolycka med en älg inblandad.

Tyvärr så omkommer årligen ett antal människor i dessa olyckor, för att inte tala om alla älgar som dör. Men det är inte bara levande älgar som är farliga. I USA har en student fått ett fallande älghuvud på sig under en examination vid Pennsylvania State University. Hon stod och tittade i ett mikroskop när huvudet föll och nu har hon stämt universitetet.

BBC: ”Amy Walters was peering through a microscope when the stuffed trophy fell, hitting the side of her head. She says she has suffered from headaches ever since, and is suing for ”loss of enjoyment of life” and ”embarrassment and humiliation”. “

Nu vill hon ha en juryrättegång för att de ska ta ställning till hur mycket hon ska få i ersättning. Hon hävdar att universitetet varit slarvigt och vårdslöst och inte kollat att älghuvudet satt fast i väggen på ett tillfredställande sätt…

Det vi själva kan göra när det gäller alla våra lokala viltolyckor i Sverige är givetvis att importera ryska vargar för att förbättra genstammen i vår lilla vargstamsspillra. Troligen skulle viltolyckorna reduceras med uppåt 50 procent om vår vargstam vore 2-3000 djur. Men det gäller också att ha hjälm på sig inomhus..

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Älg, Varg, USA, Skadestånd, Pennsylvania[/tags]

Nyligen.se

3 svar till “Älgen, Sveriges farligaste djur”

  1. Om ingen älg blir över så undrar jag hur älgolyckerna kommer att öka?

    Men visst vore det rimligt att låta naturen ha sin gång? Jägarna får väl hållas på skjutbanor och panga i stället!?

  2. Vill påstå att det inte är älgarna som är Sveriges farligaste djur. Det är människan.
    Det är människan själv som bestämt sig för att köra omkring bland älgarna -väl medvetna om riskerna detta innebär vilket betyder att människan är farlig, inte bara för älgarna utan dessutom för sig själv. Älgarna tar inga medvetna risker och av detta följer att människan är både farligare och dummare än älgarna osv..osv.. ;o)