Ajj Lööv Leif GW Persson!


I DN Debatt skrev Madeleine Leijonhufvud & och Björn Ericsson en debattartikel där de förespråkade ett nationellt DNA-register. Vad jag tyckte om saken kan ni läsa här!

Varför älskar jag Leif GW då? Jo han uttrycker sig på ett sätt som det är få som behärskar till fulländning. Vad sade han om debattartikeln då?

”- Leijonhufvud och Ericsson är ena djävla stolpskott!”

Ohyggligt träffsäkert formulerat!

Bland de som regelbundet tycker saker i media så finns det ytterligare ett par personer vars texter jag glatt läser. Jan Guillou är givetvis en av dessa. Han dissekerar makten på ett effektivt sätt, ett torrt referat räcker för att såga någon jäms med fotknölarna. Det är mycket skickligt och alltid underhållande!

En annan skribent vars alster jag ofta läser med stor behållning är Johan Hakelius. Den mannen är en veritabel lustmördare. Hans beskrivning av olika politiker och riksdagsarbetet är ofta just – lustmord. . :-P

Man kan ju välja att kalla dessa människor för kolumnister, tyckare eller satiriker i stället för lustmördare för gränserna är svårt att dra. Om de är så objektiva i alla lägen vet jag inte, men de är alltid läsvärda.


4 svar till “Ajj Lööv Leif GW Persson!”

  1. Håller absolut med dig om GW, han är min favvisfavvis. Jan Guillou läser jag för att han är så tvärsäker och det är lite kul eftersom ingen annan (utom GW då) vågar vara det. Hur Johan Hakelius hamnade på din lista har jag ingen aning om.

  2. Nix. Hakelius skriver krystat och FÖRSÖKER vara kvick och rolig. Stor skillnad. GW bara ÄR det. Enligt min ödmjuka mening.